Δευτέρα - 29 Μαΐου 2017
Sunday, 21 May 2017 20:16

Δύσκολα αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο 1-0

Super League Play Off 1ος Γύρος Τούμπα (Χωρητικότητα: 28.701)
75' Πρίγιοβιτς

1 - 0

4-2-3-1
4-2-3-1
    61%
  • 15
  • 8
  • 1
    Κατοχή Ευκαιρίες Κόρνερ Κίτρινες κάρτες Φάουλ
    39%
  • 4
  • 1
  • 4
ΠΑΟΚ: 75' Πρίγιοβιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Δύσκολα αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο 1-0

Με την χρυσή αλλαγή τον Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει τον Πανιώνιο στο 75' αφού 7 λεπτά πιο πριν είχε μείνει με 10 παίχτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Μασούντ και να πάρει την πρώτη του νίκη στα φετινά Play Off της Super League.

Παναγιώτης Φάκος

Με έντονη επιθυμία για τη νίκη μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο από την πρώτη κιόλας στιγμή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Γιαννιώτη, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση. Το ματς ήταν κακό, δεν υπήρχε ρυθμός ούτε και καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 25ο λεπτό και ήταν για την ομάδα του Πανιώνιου. Έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Μασούρας δέχτηκε όμορφα την μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά κακός, έδειχνε να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση και να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των «κυανέρυθρων». Μέχρι στα τελευταία 3 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που απείλησε 2 φορές.

Η πρώτη ήταν στο 44ο λεπτό όταν ο Μάτος έφυγε στην αντεπίθεση και με φανταστική κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπίσεσβαρ απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά το πλασέ του Ολλανδού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας και δύο λεπτά μετά, η κεφαλιά του Κάμπος μετά τη σέντρα του Πέλκα δεν βρήκε για λίγο στόχο!

Στο δεύτερο μέρος πάλι ίδιο σκηνικό ο ΠΑΟΚ μπήκε πάλι αποφασιστικά στο παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό και σφυροκοπούσε την άμυνα του Πανιώνιου που αμυνόταν στα 2/3 του γηπέδου. Μέχρι το 75' ο ΠΑΟΚ είχε 15 φάσεις γκολ αλλά σε καμία ο Γιαννιώτης δεν χρειάστηκε να επέμβει, γιατί κάποιες σταμάτησαν στο δοκάρι όπως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 54' και άλλες πήγαν αουτ.

Στο 62' ο Ίβιτς θα κάνει αλλαγή τον καλό σε σχέση με άλλα παιχνίδια Αθανασιάδη και στην θέση του θα περάσει τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς και εκείνος 13 λεπτά αργότερα θα γίνει ο μοιραίος παίχτης για τον Πανιώνιο. Μάτος και Κάμπος παίζουν το ένα-δύο, ο πρώτος κάνει γλυκιά σέντρα και βρίσκει τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος αφού κοντρολάρει με το στήθος και περνάει την μπάλα πάνω από τον Βλάχο, την στέλνει με ωραίο σουτ στα δίχτυα!

Να θυμίσουμε ότι στο 68' ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίχτες καθώς ο Βάτσιος δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μασούντ καθώς πάτησε τον Μαλεζά από πίσω στον αχίλλειο. Έξαλλος ο Μασούντ, έβγαλε την φανέλα του και θέλησε να την δώσει στον διαιτητή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

5 λεπτά αργότερα στο 80' ο ΠΑΟΚ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 όταν ο Μπίσεσβαρ και ο Κάμπος συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον πρώτο να κάνει και το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά τον Γιαννιώτη να του λέει «όχι».

Ο Πανιώνιος προσπάθησε έστω και με 10 να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι (κόντρα-επίθεση) και στο 83' ο Ρισβάνης θα πιάσει ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρώτη του νίκη στα Play Off και να ανεβαίνει προσωρινά πρώτος στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς (46’ Κίτσιου), Μάτος, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (87' Κουλούρης), Αθανασιάδης (62’ Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (46’ Ταπόκο), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (66’ Σαββίδης), Μπεν (85' Βουκελάτος)

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Γήπεδο: Τούμπα (Χωρητικότητα: 28.701)

Στιγμιότυπα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας