Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017
Saturday 12 August 2017 - 20:30

Κι όμως... υπάρχουν αποκλειστικότητες σήμερα!

Κι όμως... υπάρχουν αποκλειστικότητες σήμερα!

Όταν ακόμα υπήρχαν εφημερίδες, πριν δηλαδή ενσκύψουν στα ΜΜΕ τα "καρμπόν" που επέβαλαν οι "νταβατζήδες" με μπιστικούς, όπως ο Ψυχάρης, ο Κύρτσος, οι Μπομπολήθρες της Αττικής Οδού και λοιποί, γινόταν μάχη για τις "αποκλειστικότητες".

Γιάννης Ντάσκας
Και όποιος "έβγαζε" αποκλειστικότητα σοβαρή, δεν πατούσε τα πόδια του στη γη για ημέρες. Και απολάμβανε την αναγνώριση αφού υπήρχε fair play.
 
Οι νταβατζήδες δεν τις ήθελαν για να μπορούν να ελέγχουν το χώρο, αφού χωρίς μάχη για αποκλειστικότητα δεν υπήρχε ανταγωνισμός ουσιαστικός.
 
Σοβαρή αποκλειστικότητα ήταν π.χ. ένας διορισμός ή μια απόλυση που ωφελούσε ή έπληττε μεγαλοπολιτικό, μεγαλοεπιχειρηματία, μια σύλληψη σοβαρή,μια παραπομπή σε δίκη επίσης σοβαρή και πολλά συναφή. Στον αθλητικό χώρο η απόλυτη αποκλειστικότητα ήταν μια μετακίνηση από τον ΠΑΟ στον Ολυμπιακό και αντίστροφα και σε δεύτερο σκαλοπάτι προς (και από) ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.
 
Η μετακίνηση του Αμερικανού Μάτ Λοτζέσκι από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό είναι μια τέτοιας σοβαρότητας είδηση, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Λοτζέσκι (έχει ευρωπαϊκό-βελγικό διαβατήριο) στην ιεραρχία του σημερινού Ολυμπιακού βρισκόταν ένα σκαλί πίσω από Πρίντεζη (πρώτο) και στο ίδιο (δεύτερο) με τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη.
 
Αν άνοιγε κανείς τις εφημερίδες της 12ης Αυγούστου 2017 θα έψαχνε  με δυσκολία μία είδηση πραγματική, ώστε να διαψεύσει τον Ουμπέρτο Έκο, και τον τίτλο του "Τον Αύγουστο Δεν Υπάρχουν Ειδήσεις".
 
Θα την έψαχνε μέχρι να πέσει πάνω στη SPORTIME. H εφημερίδα ήταν η ΜΟΝΗ με πρωτοσέλιδο ότι μετακινήθηκε οριστικά στον ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό ο καλύτερος, αυτή την εποχή, σουτέρ του. Μια πραγματική αποκλειστικότητα, η οποία μέσα στην ημέρα επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τον Παναθηναϊκό.
 
 
Οσο οι αποκλειστικότητες θα υπάρχουν, όσο τα μοναδικά θέματα (όπως είναι φυσικά και οι έρευνες) θα υπάρχει ανταγωνισμός της καλής έννοιας και μέλλον για τα ΜΜΕ που "παίζουν" σε αυτό το (αξιοκρατικό) πεδίο...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας