Σάββατο - 22 Απριλίου 2017
16:07

Αθήνα

Friday, 21 April 2017 01:30

Ο Άγιαξ επέστρεψε!

Ο Άγιαξ επέστρεψε!

Ο μεγάλος Άγιαξ είναι ξανά εδώ. Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 80’, ο Αίαντας σκόραρε δις στην παράταση, γνωρίζοντας γλυκιά ήττα με 3-2 από τη Σάλκε και προκρίθηκε στους «4» του Europa League!

Αίθουσα Σύνταξης

Τι κι αν το ματς στράβωσε για τον Άγιαξ; Τι κι αν είδε τη Σάλκε να αγγίζει μια απίθανη ανατροπή και να προηγείται με 3-0 στην παράταση; H ομαδάρα του Πίτερ Μπος σκόραρε δις στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και παρότι γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 3-2, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League (3-4 συνολικό σκορ).

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό εξ αρχής, ο Άγιαξ πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε να βρει το γρήγορο γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο για την ανατροπή. Είτε ο Ονάνα, είτε το δοκάρι είτε ακόμη και η αστοχία, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν ένα τέρμα στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα και τον Άγιαξ να δείχνει πως έχει το πάνω χέρι.

Η Σάλκε ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να επιτεθεί, να ψάξει ένα γκολ ώστε να προσθέσει άγχος στην αντίπαλό της. Και δεν βρήκε απλώς ένα τέρμα, αλλά δύο μέσα σε ένα τρίλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 53’ ο Γκορέτσκα μετά από ασίστ του Μπουργκστάλερ έγραψε το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα, ο Μπουργκστάλερ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Πίτερ Μπος, είδε τον Φέλτμαν να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τον Άγιαξ με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν και τρίτο τέρμα, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το θαύμα καθώς με γκολ του Καλιτζούρι έγραψαν το 3-0 και έφεραν… τούμπα το σκορ του πρώτου ματς. Κάπου εκεί, όμως, μίλησε η φανέλα των φιλοξενούμενων. Τα… πιτσιρίκια του Άγιαξ έδειξαν ότι είναι έτοιμα για… μεγάλες βραδιές και πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος της παράτασης με τους Βίργκεβερ, Γιουνές διαμόρφωσαν το τελικό 3-2, χαρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στην ομάδα τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας