Τρίτη - 21 Μαρτίου 2017
03:36

Αθήνα

Sunday, 19 March 2017 22:28

Ο Μπεργκ «όπλισε» και ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0

AEK:
AEK:
Ο Μπεργκ «όπλισε» και ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0

Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 15', με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής.

Αίθουσα Σύνταξης

Το πανέμορφο σε σύλληψη και εκτέλεση γκολ του Μάρκους Μπεργκ έκανε την διαφορά στη Λεωφόρο (1-0), αφού ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) έναντι του Ολυμπιακούς, ο οποίος είχε κορυφαίο τον Καπίνο. Οι «πράσινοι» πέτυχαν μεγάλη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» στην κατάμεστη Λεωφόρο και πλησίασαν στον βαθμολογικό πίνακα στην κορυφή, αποκτώντας παράλληλα και ψυχολογικό προβάδισμα.

Με την ενδεκάδα που αναμενόταν ξεκίνησε το ντέρμπι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Σε διάταξη 4-4-1-1 ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και στο κέντρο της άμυνας ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή. Κουρμπέλης και Ζέκα οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Εμποκού, δεξί ο Βιγιαφάνιες και ο Κλωναρίδης λίγα μέτρα πιο πίσω από τον «φουνταριστό» Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά και έχοντας να διαχειριστεί την κόπωση από το παιχνίδι της Πέμπτης στη Πόλη, ο Βασίλης Βούζας φρέσκαρε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Καπίνο υπερασπίστηκε την εστία των «ερυθρολεύκων». Δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Σισοκό και ο Μποτία με τον Ντα Κόστα οι στόπερ. Ρομαό και Μάρτινς οι δύο κεντρικοί χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Ελ Γιουνούσι, δεξί ο Σεμπά, ο Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καρίμ.

«Πράσινη» κυριαρχία!

Από το πρώτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα πάνω στο χορτάρι, εκείνος που είχε ψυχολογία ντέρμπι και εκείνος που έβαλε την μπάλα κάτω για να δημιουργήσει, πιέζοντας ψηλά τον Ολυμπιακό και κερδίζοντας σχεδόν κάθε προσωπική μονομαχία και δεύτερη μπάλα! Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν ανώτεροι καθόλη την διάρκεια του ημιχρόνου, κρατούσαν σωστά μπάλα και το γρήγορο γκολ στο 15' του έδωσε... φτερά και μία καθολική κυριαρχία! Ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ δημιούργησε στην πλάτη της άμυνας για τον Κλωναρίδη, ο Καπίνο έβγαλε το τετ-α-τετ αλλά ο Σουηδός στα όρια της περιοχής, έπιασε ένα φοβερό σουτ πάνω στην κίνηση και τίναξε τα δίχτυα του πρώην συμπαίκτη του! 1-0 και η Λεωφόρος στις φλόγες!

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει το γρήγορο γκολ που πάντα στα ντέρμπι παίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο και στην συνέχεια έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» σε μεγάλο βαθμό την νίκη! Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε καθαρό μυαλό και η κυκλοφορία περιοριζόταν στο αμυντικό του τρίτο, οι «πράσινοι» είδαν το κενό στα αριστερά(τραγική συνεργασία ΕλΓιουνούσι, Σισοκό) και δημιούργησαν αρκετά ρήγματα με τον Κουλιμπαλί.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ αλλά ο Καπίνο ήταν εξαιρετικός και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Μία στο πλασέ του Βιγιαφάνιες, δύο φορές σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Εμποκού είπε «όχι» ενώ τόσο ο Κλωναρίδης(19') όσο και ο Κουλιμπαλί(41') από πλεονεκτική θέση σούταραν ψηλά άουτ!

Έχασε ευκαιρίες, κράτησε το «τρίποντο»!

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός με την είσοδο των Φορτούνη και Ανδρούτσου κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το 60' αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε φάσεις, που πατούσε περιοχή και έδειχνε έτοιμος να βρει το γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι! Ο Εμποκού δύο φορές(69' λάθος τελείωμα, 74' το σώνει ο Καπίνο), ο Μπεργκ άλλες δύο και η κεφαλιά του Λέτο στο 81' δεν κατέληξαν στο πλεκτό και όσο περνούσε και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός το... πίστευε περισσότερο πως θα μπορέσει να πάρει κάτι από ένα παιχνίδι που ήταν πολύ κακός!

Η ανασταλτική λειτουργία του «τριφυλλιού», όμως, ήταν εξαιρετική, οι «πράσινοι» έπαιρναν όλες τις μονομαχίες και είχαν σε εξαιρετικό βράδυ όλη την αμυντική τετράδα! Το 1-0 μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη, ένα «τρίποντο» που το είχε ανάγκη τόσο για τον κόσμο του, όσο και την βαθμολογική ουσία...

MAN OF THE MATCH: Ο Μάρκους Μπεργκ! Ο κορυφαίος στράικερ του ελληνικού πρωταθλήματος έκρινε την ντέρμπι, με την απίθανη, υπέροχη, πάνω στην κίνηση εκτέλεση στο 15΄μετά την απόκρουση του Καπίνο. Δεν ήταν μόνο αυτό! Ο Σουηδός κράτησε την μπάλα άψογα, βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη των «πρασίνων» και είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει στην επανάληψη. Άλυτος πονοκέφαλος για την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τεράστια εμφάνιση από την Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας μέσος ήταν... παντού στην μεσαία γραμμή, κέρδισε μονομαχίες τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, ήταν σχεδόν αλάνθαστος με την μπάλα στα πόδια, έχοντας και πολύ καλές μπαλιές διαγώνιες πίσω από τους μπακ του Ολυμπιακού. Απόδοση πιστοποίηση της κλάσης του διεθνή άσου. Από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων». ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του ήταν ο Στέφανος Καπίνο. Ο πρώην πορτιέρο του «τριφυλλιού» επέστρεψε ωε αντίπαλος στην Λεωφόρο και κράτησε με τις επεμβάσεις του ζωντανό τον Ολυμπιακό μέχρι το φινάλε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Είναι βαρόμετρο για την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού αλλά απόψε δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο παραμικρό! Ο λόγος για τον Αντρέ Μάρτινς. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και δικαίως ήταν η πρώτη αλλαγή του Βασίλη Βούζα στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι γκάφα αλλά μια γκάφα που τελικά δεν κόστισε. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να... καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να πετύχει μία μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αλλά οι παίκτες του «τριφυλλιού» πέταξαν πολλές μεγάλες φάσεις για το 2-0. Τελικά η εξαιρετική τους ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να απειλήσει και να βάλει σε εφαρμογή τον νόμο του ποδοσφαίρου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης έκανε μία καλή διαιτησία απόψε στην Λεωφόρο. Δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση, προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος στον πειθαρχικό έλεγχο και τα κατάφερε. Σωστοί και οι επόπτες με μοναδική εξαίρεση την υπόδειξη του Χασάν στο 68' όταν έδειξε οφ-σάιντ τον Κλωναρίδη που καλυπτόταν και έβγαινε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να φτάσει σε μια μεγαλύτερη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έχασαν ακόμη ένα ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα, όπως στο ΟΑΚΑ και την Τούμπα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας