Τρίτη - 21 Μαρτίου 2017
03:36

Αθήνα

Sunday, 19 March 2017 18:16

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: 1-0 και λύτρωση με Πέλκα στο φινάλε

94' Πέλκας

1 - 0

ΠΑΟΚ: 94' Πέλκας
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: 1-0 και λύτρωση με Πέλκα στο φινάλε

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94’) ο ΠΑΟΚ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Πανιωνίου (1-0) και να τον πλησιάσει έτσι στους δύο βαθμούς στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που έγινε με την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που έχουν οι φίλοι των δύο ομάδων…

Αίθουσα Σύνταξης

Ο «δικέφαλος» παρατάχθηκε με τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες, τους τραυματίες Πρίγιοβιτς, Τζάλμα, Ουάρντα καθώς και τον τιμωρημένο Μαλεζά, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν πρώτα για την ισοπαλία και μετά να κτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Τελικά δεν τους βγήκε, ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να στέκονται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Κόρμπο και Γεσίλ αλλά αν και ανενόχλητοι δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ εμφανώς επηρεασμένος από τις απουσίες του δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Κάτι που κατάφερε να κάνει στο β’ μέρος και να πιέσει τον Πανιώνιο για το γκολ. Μάλιστα στο 48’ σε ένα πολύ καλό πλασέ του Μπίσεσβαρ η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιάννιωτη. Λίγο αργότερα (53') σε ωραία ενέργεια του Ενρίκε από τα δεξιά, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα για τον Μπίσεσβαρ ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Βλάχου.

Οσο περνούσε η ώρα, ο γηπεδούχος πίεσε περισσότερο και τελικά στο 77’ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Οικονόμου για μαρκάρισμα στον Μυστακίδη. Ο Ιβιτς έριξε αμέσως στο ματς τον Πέλκα για να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο που γύρισε όλος στην άμυνα για να κρατήσει το μηδέν (δεν είχε τελική στο δεύτερο ημίχρονο!). Όμως ο «δικέφαλος» στάθηκε άτυχος δεύτερη φορά αφού στο 90’ από σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Σάχοβ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ωσπου φθάσαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Πέλκας που είχε μπει αλλά κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα, ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Πέλκας από κοντά με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση… Και δευτερόλεπτα μετά, ο ρέφερι τον απέβαλε πολύ σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα γιατί στον πανηγυρισμό του, έκανε άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς του Πανιωνίου…

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Στυλιάρας που κιτρίνισε τους Κρέσπο, Σάκχοβ, Αθανασιάδη- Οικονόμου, Βλάχο

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Βλάνταν Ίβιτς δήλωσε: "Όλοι την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι είναι ένα ντέρμπι ανεξάρτητα το όνομα της ομάδας που αντιμετωπίζαμε. Έχει αποδείξει ότι παίζει στα ίσια και με τις άλλες ομάδες. Ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Είμαστε χαρούμενοι, συγχαρητήρια στους παίκτες".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, συγχαρητήρια στα παιδιά μου. Παλέψαμε, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (80’ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ενρίκε (84’ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (75’ Μυστακίδης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιότα, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (75’ Ταποκό), Γιεσίλ (86’ Σαββίδης), Μασούντ (90’ Μαχμούτοβιτς)

Διαιτητής:

Γήπεδο: Τούμπα (Χωρητικότητα: 28.701)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας