Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Sunday 25 June 2017 - 23:17

ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΠΗΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΠΗΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Μόνο με ταλέντο δεν γίνεσαι, λέει η επιστήμη, παγκόσμιου επιπέδου αθλητής του στίβου και μόνο με την δεξιοτεχνία όση και αν είναι αυτή δεν θα παίξεις σε κορυφαία ομάδα του κόσμου.

O Paixtaras

Επίσης λένε οι επιστήμονες ότι μόνο με ντόπιγκ και χωρίς μεγάλο ταλέντο δεν θα γίνεις παγκοσμίου επιπέδου σε αυτές τις κατηγορίες.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε παγκόσμιου επιπεδου αθλήτρια στίβου, η οποία να έχει μεγαλύτερο στήθος από...άνδρα συναθλητή της.

Επίσης δεν υπήρχε αθλητής ταχύτητας χωρίς πόδια φουσκωτά χαρακτηριστικά, με εξαιρέσεις λευκούς τύπου Λεμέτρ..
Δεν υπήρχαν αυτού του αθλητές ταχύτητας, άνδρες γυναίκες χωρίς χαρακτηριστικό τετραγωνισμό της γνάθου.
Θα άξιζε μια αντιπαραβολή του προσώπου(και των ποδιών) με το οποίο έκανε τον πρώτο της αγώνα η Δάφνη Σκίπερς και του προσώπου που διαθέτει τώρα που έγινε κορυφαία στον κόσμο...

Οι Ελληνίδες είναι πολύ μακριά από αυτά τα πρότυπα ακόμα...

Τελευταία βλέπουμε σε μαραθωνίους και αγώνες αντοχής τεράστιο αριθμό αθλητών από την Ανατολική Αφρική (Κένυα, Αιθιοπία, Ερυθραία-Σομαλία) μόνο να πρωταγωνιστούν και να τερματίζουν μαραθώνιους με ρυθμό 3 λεπτά το χιλιόμετρο και λιγότερο με ελάχιστες μυικές γραμμώσεις στα πόδια (!!!) καμία σύσπαση του προσώπου και χαρακτηριστικό ομοιόμορφο βαθούλωμα μέσα στο οποίο είναι τα μάτια...

Τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία, αλλά κανένας δεν πέφτει κάτω αμέσως μετά τον τερματισμό. Ως να μην είχε απλά άλλες στροφές το..."στροφόμετρο" και έτσι δημιουργήθηκε η τελική κατάταξη.

Εκτός του ΜΟ ΦΑΡΑ και 2-3 ακόμα που παίρνουν μεταγραφές (ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΠΑΧΡΕΙΝ, ΕΜΙΑΡΑΤΑ , ΒΡΕΤΑΝΙΑ κλπ) όλοι οι άλλοι χάνονται και σε κάθε αγώνα βγαίνουν νέοι...

Οι Ρώσοι αποκλείστηκαν γιατί έκαναν συστηματικό ντόπιγκ. Αρα όλοι οι άλλοι είναι καθαροί και οι Πολωνοί που σάρωσαν (πρωταθλητές Ευρώπης) έχουν απλά "ειδικά" ταλέντα σε ορισμένα αθλήματα.Τούτων δοθέντων η Ελλάδα στους αγώνες του Σαββατοκύριακου στη γαλλική Λιλ πήγε περίφημα και κατετάγη 9η στην Ευρώπη των σχεδόν σαράντα χωρών. Εμεινε έτσι στη σουπερ κατηγορία και είχε παρά την απουσία Φιλιππίδη στο επι κοντώ πρωτιές με Στεφανίδη, Παπαχρήστου, Μπελιμπασάκη (200 μ) Κυριαζή.

Παρατηρήσεις για όλα αυτά στους σωματότυπους κάναμε και στο ευρωπαϊκό και στο αμερικάνικο πρωτάθλημα που γινόταν παράλληλα στο Σακραμέντο.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας