Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Saturday 29 July 2017 - 01:04

Σε ποιά Ελλάδα ζει ο Πανόπουλος;

Σε ποιά Ελλάδα ζει ο Πανόπουλος;

Το big boss της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, έκανε μία πρόταση στους Big-4 σε περίπτωση που "δεν τα βρουν" με τα τηλεοπτικά η οποία πραγματικά είναι από άλλο πλανήτη.

Παναγιώτης Φάκος

Σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως και να μπορούσε να γίνει αυτό που πρότεινε ο Πανόπουλος στους "μεγάλους" για να ξεκινήσει ομαλά το πρωτάθλημα.

Αφού τελείωσε το Δ.Σ. (σ.σ. όπως είδαμε, ξανά χωρίς αποτέλεσμα) έδωσε μία πάσα στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που πραγματικά δεν ξέρω αν σκέφτηκε και πολύ το τι πρότεινε.

Η εξωπραγματική πρόταση (σ.σ. για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα) ήταν πως σε περίπτωση νέου ναυαγίου του Δ.Σ. να ενισχυθούν οικονομικά οι "μικρές" ομάδες με παραχώρηση του έξτρα εσόδου που υπάρχει φέτος από την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος και αφού ο ΠΑΟΚ αποχωρεί από την κεντρική διαχείριση να πάρουν και το ποσοστό του.

Πέρα από την πλάκα βασικά είναι μια καλή πρόταση εφόσον κάποιες εκ των τεσσάρων ομάδων εφόσον περάσουν σε ομίλους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Europa League & Champions League) Θα πάρουν ένα έυλογο χρηματικό ποσό. Άρα δεν θα τους λείψουν... Αλλά όσο εύστοχη και αν είναι η πρόταση του Πανόπουλου, στην Ελλάδα αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί παντά θα ισχύει το εξής ρητό:

"Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το πολύ χρήμα ουδείς."

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!

Αναλυτικά όσα είπε ο Πανόπουλος

«Όπως ενημερωθήκατε, η Γ.Σ. αναβλήθηκε, όπως και η υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Παρόλο που υπήρχε μια δέσμευση από τους μεγάλους για μια θετική ή αρνητική απάντηση, αυτό δεν έγινε σήμερα. Καταλάβαμε ότι είναι μια ongoing διαπραγμάτευση. Πήραμε την απόφαση ότι την επόμενη Πέμπτη θα είναι το οριστικό deadline για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ξάνθη, στο πιθανό σενάριο του να μη βρεθεί λύση που θα αυξήσει τα έσοδα του συνεταιρισμού, κατέθεσε μια πρόταση που αφορά θεωρητικά την προσφορά της NOVA που δεν έχει κατατεθεί γραπτώς, αλλά έχει γίνει προφορικά για 30 εκατ. ευρώ. Η πρόταση αυτή της Ξάνθης συνοψίζεται στα εξής:

Κεντρική χορηγία η Λίγκα δεν είχε τα δυο τελευταία χρόνια. Η Ξάνθη λοιπόν έκανε μια πάσα στους μεγάλους λέγοντας: Κύριοι, δυο χρόνια δεν είχατε κεντρική χορηγία. Τώρα που υπάρχει αυτό το έξτρα έσοδο, δώστε το στους μικρούς. Δεν το είχατε, δεν θα το έχετε. Επίσης, με την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα ποσοστό 11%. Απ’ αυτό το 80% το παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρόταση της Ξάνθης είναι να δοθεί κι αυτό στους μικρούς. Τουλάχιστον κάντε αυτό. Περιμένουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό. Αυτή τη φορά, αν το πάρουν επάνω τους οι ιδιοκτήτες των μεγάλων, θα διαγραφεί ένα αύριο για το ποδόσφαιρο».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας