Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday 28 July 2017 - 23:42

Σούπερ Λίγκα: Συμφωνούμε ότι... διαφωνούμε

Σούπερ Λίγκα: Συμφωνούμε ότι... διαφωνούμε

Όχι αυτό που συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα δεν είναι χάος, είναι παραλογισμός! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να βγει τέτοια απόφαση από Δ.Σ.: "Συμφωνούμε ότι... διαφωνούμε!"

Παναγιώτης Φάκος

Η αναβολή, της αναβολής, την αναβολή ... όχι για να δείτε ότι ξέρουμε και γραμματική... Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις των Δ.Σ. και Γ.Σ. που έχουν γίνει στην Σούπερ Λίγκα έως τώρα.

"Όλα τα 'χει η Μαριορή, η ΕΡΤ της έλειπε"

Έδω και πόσες συνεδριάσεις μεταξύ NOVA και Σούπερ Λίγκα τα φλέγοντα θέματα ήταν:

- Η μείωση ομάδων
- Πρωτάθλημα χωρίς play offs
- Κούρεμα 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά

Πράγμα που όπως ήταν λογικό οι Big-4 διαφωνούσαν ομόφωνα, όμως 3 συνεδριάσεις με το ίδιο θέμα χάνει την μπογιά του και κάπως έπρεπε να δοθεί λίγο σασπένς (σ.σ Πως να το κάνουμε Ελληνικό Πρωτάθλημα χωρίς σασπένς εκτός αγωνιστικού χώρου δεν γίνεται).

Την παρωδία ήρθε να συμπληρώσει η ΕΡΤ καθώς σήμερα η NOVA κάλεσε το κρατικό κανάλι ως τελευταία λύση ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

ΕΡΤ και NOVA έριξαν στο τραπέζι την εξής πρόταση:

- Η ΕΡΤ να μπει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δίνοντας προσφορά 3 εκατ. ευρώ για να μεταδίδει έναν ή δύο αγώνες ανά αγωνιστική που θα αναλογούν στα χρήματα που θα καταβάλει (δηλαδή 30 αγώνες).

- Έριξαν νερό στο κρασί τους και τελικά είπαν να μην γίνει μείωση των ομάδων από 16 σε 14

Το θέμα είναι ότι το πρωί καλά τα είπαν... το μεσημέρι όμως τα πράγματα άλλαξαν κατακόρυφα. Η ΕΡΤ ζήτησε ένα παιχνίδι «μεγάλου» κάθε αγωνιστική, πράγμα που βρήκε αντίθετη τη NOVA όπως είναι λογικό, ενώ ακόμα τα πράγματα μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο γιατί δεν έχει γίνει 100% σαφές για το αν τα 2 κανάλια θα μεταδίδουν το ίδιο ματς ταυτόχρονα.

Κωμικοτραγικό για άλλη μια φορά κατάντησε το Ελληνικό πρωτάθλημα, προφανώς κάποιος δεν θέλει να λήξει ομαλά αυτή η ιστορία, προφανώς κάποιος θέλει να πετάξει την NOVA εκτός.

Η λύση που πήγε να δοθεί σήμερα είναι από τις πιο αξιόλογες που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες.

- Καταρχάς η NOVA και ο Γ. Βασιλειάδης έριξαν νερό στο κρασί τους για τη μείωση των ομάδων
- Δεύτερον έβαλαν στο παιχνίδι και την κρατική τηλεόραση, πράγμα που είναι προς όφελος του κόσμου και του κράτους παρά το ρίσκο που έχει αυτή η επιλογή για τη NOVA.

Κερδισμένοι πάντως αν δεν υπάρξει μείωση των ομάδων τελικά (κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται να έχει το πρώτο λόγο μιάς και δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους (12 σε σύνολο 16) για να περάσει από τη Γ.Σ.) θα είναι οι «μικρομεσαίοι» του συνεταιρισμού, αφού αποφεύγουν τη μείωση των ομάδων και περιορίζουν την απώλεια εσόδων λόγω του «κουρέματος» της NOVA.

Τελικώς αυτό που έγινε σήμερα είναι ότι πήγαμε σε ακόμη μία αναβολή για την Πέμπτη και για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα είναι στον «αέρα» (όχι τον τηλεοπτικό).

Πάντως αν δεν τα βρουν και την Πέμπτη, φαίνεται πως τα δικαστήρια είναι μονόδρομος...!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας