Σάββατο - 20 Μαΐου 2017
Sunday, 14 May 2017 21:03

Τα έφερε "Τούμπα" η ΑΕΚ 0-1 τον ΠΑΟΚ

Super League Play Off 1ος Γύρος Τούμπα (Χωρητικότητα: 28.701)

0 - 1

10' Ντιντακ
4-2-3-1
4-3-3
    46%
  • 8
  • 4
  • 4
    Κατοχή Ευκαιρίες Κόρνερ Κίτρινες κάρτες Φάουλ
    54%
  • 10
  • 5
  • 6
Τα έφερε "Τούμπα" η ΑΕΚ 0-1 τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα και φέρνει τα πάνω κάτω στο βαθμολογικό πίνακα των Play Off αλλά έδειξε και στον ΠΑΟΚ πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο! 

Παναγιώτης Βολταίρος

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες μέσα σε λίγες μέρες. Το περασμένο Σάββατο είχε προηγηθεί ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό όπου ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με σκορ 2-1. Το ματς σημαδεύτηκε από το άγριο ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και το γκολ οφσάιντ με το οποίο έφτασε στην κατάκτηση ο "δικέφαλος του Βορρά".

Σε μια όχι τόσο γεμάτη Τούμπα η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει αρκετά ψηλά στο ξεκίνημα και να καταπίνει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο. Η πίεση απέφερε καρπούς και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 10' ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη στον Ντίντακ που μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Γλύκου γράφοντας το 0-1.

Η ΑΕΚ βέβαια δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να βαράει αλύπητα τον ΠΑΟΚ λες και έβγαζε το άχτι της για τον χαμένο τελικό. Στο 14' ο Μάνταλος έχασε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, βγήκε απέναντι στον Γλύκο, σούταρε, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Χρειάστηκαν 17' για να έρθει η απάντηση για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, ύστερα από όμορφη προσπάθεια του Τζάλμα, όμως σούταρε πάνω απ'την εστία. Από εκείνη την ώρα το ματς άρχισε να γίνεται ροντέο. Η μια φάση έφερνε την άλλη και για τις 2 ομάδες όμως οι φάσεις του ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο ουσιώδες όσο της ΑΕΚ.

Κυριολεκτικά ένας ΠΑΟΚ που ήταν τυχερός, που δεν δέχτηκε κι άλλα γκολ μέχρι το 20'.

Το δεύτερο μέρος άρχισε στον ίδιο ρυθμό με τους "ενωσήτες" να προσπαθούν να βρουν ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν το ματς. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ πολλά νεύρα και καθόλου καθαρό μυαλό.

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε μέχρι το 59' περίπου, όπου από εκεί και πέρα είδαμε ένα κακό παιχνίδι. Ξύλο, νεύρα, κάρτες... και όπως ήταν φυσικό πάγωσε ο ρυθμός. Η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που έπαιρνε αυτό που ήθελε. Επίσης είχαμε και 2 αναγκαστικές αλλαγές και για τις 2 ομάδες. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Βαρέλα βγήκε εκτός με πρόβλημα στους κοιλιακούς και από την μεριά της ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος.

Το αποκορύφωμα στις αψιμαχίες ήρθε 79' ο Λάζαρος έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Κίτσιου τον βρήκε με το πόδι (την στιγμή που έπεφταν) στην πλάτη και από τον πάγκο του ΠΑΟΚ φώναζαν πως το έκανε επίτηδες. Ο Ίβιτς έφυγε από τον πάγκο του και διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος σε τέταρτο και βοηθό.

Την ίδια ώρα οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ φώναξαν συνθήματα κατά του Λάζαρου για την προηγούμενη φάση κι αυτός τους χειροκρότησε ειρωνικά πράγμα που έστειλε και πάλι τον Ίβιτς στον τέταρτο.

Αναλυτικά πως κύλισε το ματς

Μόνο η ΑΕΚ υπήρχε στην Τούμπα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έκαναν φοβερή εκκίνηση στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά κι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να βρει τρόπο αντίδρασης. Αφού προειδοποίησε με τον Λάζαρο (7’), η Ένωση έφτασε τελικά στο γκολ έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και ψύχραιμο τελείωμα του Ντίντακ ύστερα από υπέροχη κάθετη του Μάνταλου (10’). Το «σοκ» δεν ήταν αρκετό για να ξυπνήσει τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί κι άλλα γκολ αν ο Γλύκος δεν έβαζε «Stop» στο μπαράζ φάσεων των κιτρινόμαυρων.

Με μπροστάρη τον Μπίσεσβαρ, η ομάδα του Ίβιτς ανέβασε τις γραμμές της κι άρχισε να πιέζει ψηλά. Η Ένωση έχασε μέτρα στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι πως δεν άφησε τον αντίπαλο να φτιάξει «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ανέστη. Στο φινάλε του ημιχρόνου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που βόλεψε τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πάγωσαν τον ρυθμό και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη.

Φάουλ-λάθος, φάουλ-λάθος. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στην Τούμπα. Αυτό φυσικά βόλεψε την ΑΕΚ που είχε το προβάδισμα και δεν είχε λόγο να «τρέξει». Από την μεριά του, ο ΠΑΟΚ που «καιγόταν» αδυνατούσε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Ένωση έψαχνε μια καλή αντεπίθεση για να «τελειώσει» το ματς.

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα στο ματς δεν άλλαζε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κάθε φορά που πλησίαζε την μεγάλη περιοχή της Ένωσης μπλόκαρε και δεν μπορούσε να βρει με τίποτα κενό διάδρομο. Παράλληλα, η είσοδος του Αλμέιδα έδωσε «ανάσες» στους κιτρινόμαυρους, που με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κίτσιου ύστερα από άστοχη έξοδο του Ανέστη (76’) δεν απειλήθηκαν καθόλου και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα το μεγάλο «διπλό».

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (67’ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (58’ Ενρίκε), Πέλκας,Πρίγιοβιτς

AEK: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (72΄ Μπακασέτας), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (61’ Αλμέιδα)

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Γήπεδο: Τούμπα (Χωρητικότητα: 28.701)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας