Δευτέρα - 24 Απριλίου 2017
17:26

Αθήνα

Thursday, 20 April 2017 18:12

Τα φώτα στραμμένα στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ

Τα φώτα στραμμένα στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ

Με την ψυχολογία στα ύψη πάει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ματς με την Αντερλεχτ μετά από τη νίκη επί της Τσέλσι με 2-0 εντός έδρας, χάρη στα γκολ των Ράσφορντ (7’) και Ερέρα (49’) και με αυτή τη νίκη πέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ πλέον απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αίθουσα Σύνταξης

Στο πρώτο παιχνίδι με την Αντερλεχτ η ομάδα του Μουρίνιο το πήγε στο ρυθμό που το ήθελε, θα μπορούσε να έχει φύγει και με τη νίκη, αν αναλογιστούμε ότι ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, όπως και να έχει όμως, έχει τον πρώτο λόγο. Η Γιουνάιτεντ μετράει φέτος 5 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ευρωπαϊκά µατς, δεχόµενη µόλις 1 γκολ , ενώ η ίδια σημείωσε 13.

Με το 1-1 από το πρώτο ματς στο χέρι, η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να «τελειώσει» με επιτυχία την υπόθεση πρόκριση. Κλασικά σε ένα ακόμα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σέρχιο Ρομέρο, παραμένουν λογικά στην ενδεκάδα οι Νταρμιάν (μπακ) και Φελλαϊνί (μέσος), οι οποίοι έκαναν καλή εμφάνιση στο ματς με την Τσέλσι.

Στα αγωνιστικά νέα για το δεύτερο ματς με την Αντερλεχτ, ο ηγέτης φορ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο μέσος Μκχιταριάν, ξεκουράστηκαν και επιστρέφουν στην ενδεκάδα. Ο μεσοεπιθετικός Λίνγκαρντ αν και χτύπησε στο ματς με την Τσέλσι, θα είναι κανονικά διαθέσιμος, αλλά όχι στη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Μάτα οριστικά θα μείνει εκτός μάχης ως το τέλος της σεζόν. Πάντα εκτός οι στόπερ Τζόουνς και Σμόλινγκ, αμφότεροι τραυματίες, αμφίβολος ο επιθετικός Ρούνεϊ.

Απο την άλλη χωρίς να πατήσει καν το γκάζι η Αντερλεχτ, επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Οστάνδης στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, πηγαίνοντας... καρφί για τον τίτλο στο Βέλγιο.

Την προσεχή Κυριακή θα υποδεχτεί στο µεγάλο ντέρµπι της χώρας την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου Κλαµπ Μπριζ. Στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις αλλάζει κάπως τα δεδομένα, όπως και να έχει όμως έχει.. δουλειά μπροστά της.

Πρέπει να σκοράρει απαραιτήτως η Αντερλεχτ στο «Ολντ Τράφορντ» αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ειδικά μετά από το 1-1 του πρώτου ματς. Η Βέλγικη ομάδα έχει υποστεί µόλις µία ήττα στα έξι φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη, ενώ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε όλα.

Στα αγωνιστικά νέα για το σημερινό ματς, σε σχέση µε το παιχνίδι των Βρυξελλών αναµένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο φορ-αρχισκόρερ Τεόντορτσικ (28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις). ∆ύσκολα θα προλάβει εκ νέου ο βασικός δεξιός µπακ-χαφ Νάχαρ, στην καλύτερη ων περιπτώσεων θα βρίσκεται στον πάγκο, δεν έχει δικαίωµα συµµετοχής ο αναπληρωµατικός µέσος Τρεµπέλ, δύσκολα ο 32χρονος γκολκίπερ Ρούµπεν.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας