Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday 10 May 2017 - 00:33

Τον Ιούνιο η άδεια για την "Αγιά-Σοφιά"

Τον Ιούνιο η άδεια για την "Αγιά-Σοφιά"

Χαρμόσυνα νέα για τους φίλους της ΑΕΚ έφερε η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών. Για πρώτη φορά εκφράζεται επίσημα η βεβαιότητα ότι τον Ιούνιο βγαίνει η άδεια και ξεκινούν τα έργα για την «Αγιά-Σοφιά».

Αίθουσα Σύνταξης

Κάτι παραπάνω από ευχάριστα νέα για την ΑΕΚ απέφερε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ επιβεβαίωσε το άψογο κλίμα στο οποίο έγινε η συζήτηση για το θέμα της υψομετρικής μελέτης και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμβολή του Χρήστου Σπίρτζη στην επίσπευση των διαδικασιών.

Το κυριότερο όμως είναι ότι για πρώτη φορά εξέφρασε επισήμως τη βεβαιότητα πως μέσα στον Ιούνιο θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και ότι θα μπορούν κατόπιν να αρχίσουν τα έργα για την «Αγιά-Σοφιά».


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια της ψήφισης από το ελληνικό κοινοβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης, έγινε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, των συμβούλων του και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με εκπροσώπους της Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστικής ΑΕ.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα απόλυτης συνεργασίας και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλες οι τελικές λεπτομέρειες καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης για το έργο του γηπέδου. Συμφωνήθηκε ότι μετά την υποβολή από την πλευρά της «Δικέφαλος» της υψομετρικής μελέτης με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας του Υπουργείου αναμένεται η έκδοση της έγκρισης της μελέτης μέχρι τις 30 Μαΐου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εντός του Ιουνίου θα εκδοθεί -εκτός απροόπτου- η οικοδομική άδεια ανέγερσης για την έναρξη της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, Αγιά Σοφιά».

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στους συνεργάτες του αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία, για την άμεση ανταπόκρισή τους, τη γενικότερη στάση τους και την έμπρακτη επιθυμία τους για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου, που αποτελεί το μεγάλο όνειρο, αλλά και χειροπιαστό πλέον στόχο του κόσμου της ομάδας μας».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας