Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday 17 May 2017 - 23:43

Ξύλο, ανοιγμένα κεφάλια και διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ξύλο, ανοιγμένα κεφάλια και διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Τον επίλογο του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ έγραψε ο Κομίνης. Από τη στιγμή που ο Ίβιτς επικαλέστηκε ζαλάδα ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή αγώνα.

Παναγιώτης Φάκος

Καθώς ο Κομίνης έκανε τα έκτροπα της ζωής του και έγινε ο νέος Κύζας, ο Παναθηναϊκός έκανε σωστά τη δουλειά του και ήταν μπροστά στο σκορ αν και με 10 παίχτες κατάφερε να κρατηθεί στο ύψος μέχρι το 54'.

Από το 54' και μετά άρχισε ξύλο μεταξύ των παικτών στη Λεωφόρο. Όλα ξεκίνησαν από την ενέργεια του Κρέσπο να κλωτσήσει την μπάλα ενώ ο Στιλ την είχε μπλοκάρει. Έπεσαν πάνω στον άσο του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Κρέσπο να τραβάει τον Μπεργκ από τον λαιμό και να πέφτουν μαζί κάτω! Στη συνέχεια ο Χουλτ έπιασε από τον λαιμό τον Κρέσπο, με τον Σάκχοφ να βγαίνει εκτός εαυτού(!) και να βαράει όποιον έβρισκε μπροστά του, χτυπώντας τους Μπεργκ και Εμποκού!

Αμέσως μετά ο Ίβιτς βρίσκεται στο έδαφος, έπειτα από το κουτάκι μπύρας που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα και τον χτύπησε στο κεφάλι, έμελε να αποτελέσει και τον επίλογο του αγώνα.

Η γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα ανέφερε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπέστη μια επιφανειακή εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής. Από τη στιγμή όμως που ο ίδιος ανέφερε ότι ζαλιζόταν, ο γιατρός δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο (και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό»).

Κατόπιν όλων αυτών, ο Κομίνης αποφάσισε ότι δεν γινόταν πλέον να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή θα διακοπεί εις βάρος του Παναθηναϊκού, θα κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στα χαρτιά και πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις (που θα αφορούν και τη φετινή και την επόμενη σεζόν).

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ?

Αφαίρεση βαθμών για φέτος και του χρόνου προβλέπεται για τον Παναθηναϊκό, μετά την οριστική διακοπή στο ματς της Λεωφόρου!

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για ρίψη αντικειμένων, από την οποία επήλθε τραυματισμός (εν προκειμένω, του Βλάνταν Ίβιτς), το ματς διακόπτεται και επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.

Οι ποινές για τη διακοπή του αγώνα προβλέπονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, όπου σύμφωνα με την παράγραφο 3, εδάφιο β), επιβάλλεται: «Αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς επίσης και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, η υπαίτια ομάδα «θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας