Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018

Αμ, δε φαγωθήκανε έτσι τα λεφτά δικέ μου...

Αμ, δε φαγωθήκανε έτσι τα λεφτά δικέ μου...

Καθισμένος ο Βόρειος στη πολυθρόνα του, μετά τη κεραμίδα που του ήρθε στο κεφάλι από τις εκλογές, άρχισε να κάνει δηλώσεις.

Ο ψηλός ιλουστρασιόν πολιτικός μας έδειξε τι πραγματικά είχε στο μυαλό του όταν μίλαγε για γυναίκες και ποτά.(Φωτό πάνω)
Ο Γερούν «φίλος» εδώ και χρόνια της Ελλάδας, έλυσε επιτέλους τον γρίφο.

Και τι δεν είπε. Μίλησε για πακτωλούς χρημάτων που δόθηκαν σε γυναίκες ελευθέρων ηθών, προκειμένου να βρει διέξοδο η πλούσια λίμπιντο του Νότιου φτωχού συγγενή.

Μίλησε για καραβιές με ευρώ που τα ξεφόρτωναν στα μπάρ, σε καθαρά ποτά, για να σβήσει ο Νότιος λαός της χώρας μας τη καψούρα που του τριβέλιζε το κεφάλι ο Καρράς, ο Τερζής και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους.

Ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά.

Η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, ήταν: «Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».

Οπότε καταλαβαίνεται πόσο «βαριά» είναι τα λόγια που βγήκανε από το στόμα του μεγάλου αυτού πολιτικού. Ο οποίος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά της οικογενειακής οικονομίας από την κρατική.

Άσχετος. Αν είχαν φαγωθεί τα χρήματα εκεί που είπε, τότε το χρήμα θα γυρνούσε. Μπορεί μια οικογένεια να δυσκολευόταν με τα αναγκαία, αλλά και δουλειές θα υπήρχαν και χρήμα θα κυκλοφορούσε.

Έλα όμως που το "εισιτήριο" που έδιναν τότε (τώρα;), οδηγούσε στη πόρτα του δημοσίου, την οποία και περνούσαν δείχνοντας το "φιλικό πασαπόρτι". Όλοι τους καταγραφόντουσαν σ' όποιον "ανήκουν" δίνοντάς του τη δύναμη, να κάνει τους ίδιους ακόμη πιο δυνατούς... να γίνουν σαν στρατός, να χωθούν στο σύστημα.

Όλοι θέλανε μια δουλειά στο δημόσιο, να «παντελονιάζουν» το χρήμα, στα 42 συνταξιούχοι και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ και, μετά να κάααααααθονται, που έλεγε και ο Φωτόπουλος (όχι αυτός της ΔΕΗ).
Γίνανε οι περισσότεροι συνδικαλιστές 20 μέρες το μήνα συμβούλια και αραλίκι, 2 μέρες στη δουλειά τους και δεν μπορούσαν να αποδώσουν γιατί, λέει, ήταν κουρασμένοι... από το καθισιό!

Διόρισαν, διόρισαν, διόρισαν, χωρίς φραγμούς τα ψηφαλάκια…υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων γενεών.
Και τώρα αντί να ξηλώνουν το πουλόβερ και να μαζεύουν το νήμα σε νέο κουβάρι για να πλέξουν ένα διαφορετικό ρούχο, αγοράζουν καινούργιο νήμα για να μπαλώσουν τις τρύπες του ίδιου σαπισμένου ρούχου…

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας