Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Ελλάς Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων

Ελλάς Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων

Αυτά δεν γίνονται πουθενά εκτός από την ...Ελλάδα.

Όλοι διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες για τον υπάλληλο που αντί να εξυπηρετεί τους πολίτες στην εφορία όπου εργαζόταν, έλυνε σταυρόλεξα ζώντας στον δικό του κόσμο των ...λέξεων.

O συγκεκριμένος υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας «πιάστηκε» να λύνει σταυρόλεξο εν ώρα εργασίας από πολίτη, ο οποίος τον φωτογράφησε. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, περίμενε ουρά 20 ατόμων να εξυπηρετηθεί στο τμήμα στο οποίο εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Εκείνος όμως είχε άλλα στο μυαλό του να τον τριβελίζουν...όπως ποια είναι η λέξη στο 8 κάθετα που έχει 8 γράμματα;

"ΑΠΟΣΠΑΣΗ"

Δαγκώνοντας το στυλό με αγωνία, επειδή είχε κάνει και αίτηση για απόσπαση, έκανε τους υπολογισμούς και για το πόσα τεύχη θα χρειαζόταν στην καινούργια υπηρεσία, αν θα πήγαινε. Και επειδή είναι μέτρ στη λύση σταυρολέξων, το χαμόγελο έλαμψε στο πρόσωπό του όταν βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του.

Έριξε μια ματιά στην ουρά που είχε σχηματιστεί για να τους εξυπηρετήσει και κούνησε το κεφάλι του μην μπορώντας να το πιστέψει...
"Μα τι θέλουν όλοι εδώ σήμερα", αναρωτήθηκε.
Πήρε τα ματια του από τους πολίτες που περίμεναν και επικεντρώθηκε ξανά στο 8 κάθετα με 8 γράμματα.

ΤΕΛΙΚΑ

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, αφού το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφασή του έκανε… ομόφωνα δεκτό το αίτημα του «σταυρολεξάκια» υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει προ καιρού, και τον αποσπά στην υπό σύσταση «Ακαδημία Εφοριακών», όπου προφανώς θα διδάξει… "λύση σταυρολέξου", όπως αναφώνησε και ο κ. Πιτσιλής ο οποίος έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΞΑΛΟΣ.

Ο κ. πιτσιλής είναι γενικός γραμματέας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Κι ενώ το θέμα έχει πάρει πανελλαδική έκταση, ούτε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης Παύλος Σφακιανάκης γνώριζε κάτι για το αίτημα απόσπασης του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όπως πληροφόρησε.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ Ηρακλείου κ. Μανόλης Ρολάκης, πάντως σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως δεν ήταν ενήμερος για την απόσπαση του υπαλλήλου της υπηρεσίας στη Φορολογική-Τελωνειακή Ακαδημία ως καθηγητή, λέγοντάς: «Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που μου λέτε. Το μαθαίνω από εσάς. Απλά κάνω μια έρευνα να δω τι έγινε με το σταυρόλεξο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική υπογραφή για τις αποσπάσεις, όπως δηλαδή και για την απόσπαση του εν λόγω υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών, θα πρέπει να μπει από τον κ. Πιτσιλή.

Μήπως ο κ. πιτσιλής τον παραπέμψει σε κανένα πειθαρχικό το οποίο θα πρέπει να του δείξει και την άγουσα για τα αποδυτήρια;

Γιατί ας μην ξεχνιόμαστε εμείς οι πολίτες πληρώνουμε τον τύπο και κάθε τύπο που ασχημονεί, θεωρώντας ότι μια δημόσια υπηρεσία στην οποία εργάζεται (και δεν ξέρουμε και πως προσλήφθηκε...) είναι τσιφλίκι και καουμποιλίκι του.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Και αυτό πρέπει να το απαιτήσουν εκείνοι που έχουν όρεξη για δουλειά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας