Παρασκευή - 15 Δεκεμβρίου 2017

Φταίνε αυτοί, φταίνε και οι άλλοι

Φταίνε αυτοί, φταίνε και οι άλλοι

Όταν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος έλεγαν ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις όλοι πανηγύριζαν και χόρευαν.

Έλα όμως που δεν γίνονται έτσι τα πράγματα…

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών, αρνούμενο να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους, για τον χρόνο πέραν της αρχικής λήξης των συμβάσεών τους. Η λογική του δικαστηρίου ήταν απλή. Βάσει του Συντάγματος απαγορεύεται η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Έπρεπε να περάσουν έξι μήνες για να διαπιστώσουν οι υπουργοί πως δεν μπορούν να παρακάμψουν αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ποιοι φταίνε;

Φταίνε οι δήμαρχοι, φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που γνώριζαν εξ αρχής οτι διεκδικούν κάτι παράνομο. Αλλά κυρίως φταίνε οι υπουργοί που επί δύο χρόνια γνώριζαν οτι υπόσχονται κάτι που δεν μπορούν να υλοποιήσουν.

Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει.

Όταν κάποιος μιλάει για συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν ότι προσλαμβάνονται , από έως, τελεία και παύλα.
Το ίδιο και οι δήμαρχοι.
Το ίδιο και οι πολιτικοί.
Όλες οι άλλες σκέψεις είναι απλώς κολοκύθια…

ΥΓ. Αν όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βλέπουν τον πρωθυπουργό για να λύνουν τα προβλήματά τους …ζήτω που καήκαμε…
Δηλαδή οι υπουργοί, τι ακριβώς κάνουν στα φαρδιά γραφεία τους;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας