Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Η βάφτιση και ίσως καινούργιο…όνομα;

Η βάφτιση και ίσως  καινούργιο…όνομα;

Τελείωσε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική και όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα πρέπει να ξαναδούν όλα όσα ειπώθηκαν και από τις δυο πλευρές με ψυχραιμία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ ξαναβαφτίστηκε γιατί με τα τόσα όμορφα λόγια υπέρ του Προέδρου (ένας είναι ο πρόεδρος), θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των αριστερών… «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Το θέμα με όλους τους Αμερικάνους όταν κάνουν μεγάλα ντήλ, είναι το αν θα βγάλουν λεφτά και σε πόσο χρόνο.

Όπως μου είπε ένας φίλος που ξέρει, τα μεγάλα fands όταν αρχίζουν κάποιο ντήλ πρώτο τους μέλημα είναι να κάνουν μια «υπόθεση εργασίας» στο πόσα θα χάσουν από τη συμφωνία.
Μια υπόθεση αν θα χάσουν πολλά.
Μια υπόθεση αν θα χάσουν λίγα.
Και βγάζουν το μέσο όρο.

Στην περίπτωση τη δικιά μας το μόνο που ένοιαζε τον Τράμπ ήταν να εξασφαλίσει μερικά δις για να δώσει όπως είπε δουλειά στους Αμερικάνους. Το που θα τα βρεί αυτά τα λεφτά το μικρό αλλά Ηρωικό κράτος δεν τον ενδιαφέρει.

Εμείς τώρα από την πλευρά μας αν θέλουμε να δούμε το «χρώμα του δολαρίου», πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά.
Και λέγοντας δουλειά, εννοώ ότι όταν έρχονται κάποιοι με τις βαλίτσες γεμάτες για επενδύσεις και ΄μεις τους «αποπαίρνουμε» βάζοντάς τους να πάρουν 120 υπογραφές και να μαζέψουν μια βιβλιοθήκη χαρτιά, σίγουρα θα φύγουν τρέχοντας.

Πρέπει να είναι σε όλους τους επενδυτές Έλληνες και ξένους πολύ σαφές το τι πρέπει να κάνουν για να μπουν σε εκμεταλλεύσεις εξορύξεων πετρελαίου, τουρισμού κλπ.

Μπορεί να είπε ο Πρόεδρος ότι η Ελλάδα έχει τουρισμό και πετρέλαια και αυτά φέρνουν κέρδη, αλλά το τοπίο πιστεύω είναι ακόμα συγκεχυμένο, δεν είναι καθαρό. Το μεγάλο μπέρδεμα των υπηρεσιών που η μία δεν «βλέπει» την άλλη πρέπει να τερματιστεί.
Αλλιώς μας βλέπω να χάνουμε τη μια ευκαιρία μετά στην άλλη.

Το «κάντε μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις» δεν είναι τυχαίο, κάτι ξέρουν όλοι για να το λένε.
Κοντολογίς,
θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να κάνουμε αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Και μέχρι τότε στην ΕΑΒ, θα κάθεται όλη η μαστοράντζα που με μέσον έπιασε δουλειά εκεί. Θα κοιτά τα ανταλλακτικά που θα θέλουν φτιάξιμο και θα λένε: «Ωραία ας παραγγείλουμε ένα καινούργιο». Το καινούργιο μπορεί να σημαίνει και 100.000 ευρώ…και να κοιτούν παράξενα όσοι ξέρουν τη δουλειά. Και να μην μιλάνε γιατί ίσως και να τη χάσουν.

Γιατί το ανταλλακτικό μπορεί και να παίρνει φτιάξιμο…
Γιατί το ανταλλακτικό μπορεί και να μην έχει και… τίποτα.

Είπατε τίποτα;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας