Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Και ξαφνικά για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα περιοδικά, τα, οι…

Και ξαφνικά για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα περιοδικά, τα, οι…

Ρε σεις, πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε όλους;

Δεν ξέρω ποιος έκανε την αρχή...
Μετά από πολλούς πήρε τη σκυτάλη ο νέος πλανητάρχης και άρχισε να ξεχωρίζει τα «φίλια μέσα» από τα εχθρικά.

Τώρα ο Φιγιόν τα έριξε στους δημοσιογράφους γιατί αποκαλύψανε ότι πλήρωνε αδρά γυναίκα και παιδί χωρίς να δουλεύουν… όμως όόόόόόχι από δικά του λεφτά, αλλά των φορολογουμένων…

Κύριοι της πολιτικής, αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε δεν σας φταίει κανείς άλλος παρά το ίδιο το μυαλό σας. Και αν οι δημοσιογράφοι και οι «φυλλάδες» γράφουν ψέματα, αυτά θα αποκαλυφθούν.

Γι αυτό να είστε σίγουροι.

Οι δημοσιογράφοι χαράσουν την πολιτική; Εσείς δεν την περνάτε με τα νομοσχέδια; Μην ρίχνετε λοιπόν το βάρος αλλού. 

Εξάλλου τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις που έχουν σχέση με τη διαφθορά, ποτέ δεν ανακάλυψε κάποιος πολιτικός. Πάντα ένας δημοσιογράφος που πολλές φορές με υπαρκτούς κινδύνους, έβγαζε τα «άπλυτα» στη φόρα.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ δώσανε στον κόσμο την αλήθεια και στους εισαγγελείς το έναυσμα για να αρχίσουν να γίνονται ανακρίσεις και να απαγγέλνονται κατηγορίες.

Δεν φταίω εγώ ή ο γείτονας που ο σπανός δεν βγάζει γένια…

Το DNA του φταίει και κανείς άλλος.

Θέλετε να μετρήσουμε πόσα θύματα έχει ο δημοσιογραφικός κόσμος για να μεταφέρει τα γεγονότα;
Ενενήντα τρεις δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχασαν τη ζωή τους το 2016 κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δηλαδή είκοσι λιγότεροι σε σύγκριση με το 2015, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα

Αλλά μπορούμε να το πάρουμε και αλλιώς.

Όταν δημοσιογράφοι γίνονται βουλευτές, ευρωβουλευτές, ή διορίζονται από τα κόμματα σε θέσεις όπου μια πληρωμένη πένα κάνει όλη τη «δουλειά», παύουν να υπηρετούν το επάγγελμα. Οι κύριοι αυτοί ασκούν πλέον πολιτική και πρέπει να δέχονται και την κριτική.

Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και εδώ, στη χώρα μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας