Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018

Μια χώρα που σέρνεται από τα λάθη και τα πάθη…

Μια χώρα που σέρνεται από τα λάθη και τα πάθη…

Άλλος ένας χρόνος φορτώθηκε στις πλάτες μας, μόνο που τα τελευταία χρόνια τα βάρη που αναγκαζόμαστε να κουβαλήσουμε είναι δυσβάσταχτα και τα γόνατα λυγίζουν.

Σε άλλο κείμενο έγραψα ότι όλοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον.

Κανένας όμως δεν κυβέρνησε αυτή τη χώρα με γνώμονα ένα λαμπρό μέλλον για τους πολίτες της. Τους πολιτικούς μας (υπάρχουν και εξαιρέσεις), πάντα τους ένοιαζε το συμφέρον το δικό τους και της παράταξης, της χώρας….πολύ λίγο.

Έτσι ένα ολόκληρο κράτος βυθίστηκε στην παράνοια και στο μίσος με αποτέλεσμα να κολυμπάμε ακόμα σε πηγάδι σκοτεινό, κάνοντας κύκλους εγκλωβισμένοι στα πάθη και στα λάθη…

Μόνο που δεν μάθαμε από αυτά.

Και αυτό μάλλον απ’ ότι φαίνεται είναι καθαρά Ελληνικό προνόμιο.

Προκριμένου λοιπόν να προστατέψουν όλοι τα «ψηφαλάκια τους», ποτέ δεν μεταρρύθμισαν ένα πανάρχαιο σύστημα ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τον πολίτη. Αντίθετα, όμηροι όλοι στους συνδικαλιστές και στους παραγοντίσκους, έσκυβαν τα κεφάλια τους και σαν υπνωτισμένοι ακολουθούσαν τις «λαμπρές ιδέες τους». Αυξήσεις, διορισμοί με πλαστά πτυχία, διορισμοί με το έτσι θέλω και πολλά άλλα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πάντα ήταν στο απυρόβλητο άσχετα αν τους έθρεφε ο ιδιωτικός τομέας, ένας τομέας που πλήρωσε με το παραπάνω τις πολιτικές ασχήμιες.

Ποτέ όμως δεν κατάλαβα γιατί ένας στρατιωτικός παίρνει μεταθέσεις ανά την Ελλάδα και ένας υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών πρέπει να πάρει σύνταξη από την πλατεία συντάγματος. Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο ένας και ο άλλος.

Γιατί λοιπόν αυτή η διάκριση;

Όταν κάποιος «ανήκει» στους πολίτες πρέπει να πηγαίνει εκεί όπου πραγματικά τον χρειάζονται, και όχι να γίνονται νέες προσλήψεις και μερικοί να μην έχουν αντικείμενο αλλά και καρέκλα να καθίσουν σε μια υπηρεσία.

Ήρθε η ώρα πιστεύω που πρέπει άμεσα να γίνουν τομές εκσυγχρονισμού σε όλο το σύστημα. Είναι απαράδεκτο σε άλλες χώρες να αγοράζουν παράβολο με το τηλέφωνο , και εδώ να είσαι αναγκασμένος να περιμένεις στις ουρές. Να θέλεις να κάνεις αντικατάσταση μιας ταυτότητας και να σου ζητάνε μάρτυρα, και ενώ πας με την ταυτότητα κάπου για ένα χαρτί, να σου ζητάνε και το γνήσιο της υπογραφής…για γέλια. Γιατί αυτά δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο που κατοικεί στον πλανήτη ΓΗ.

Αυτές είναι Ελληνικές εφευρέσεις…
Όλες τις παθογένειες πρέπει να τις τινάξουμε από τους ώμους μας για να βγάλουμε φτερά και να πάμε προς μιαν άλλη κατεύθυνση.

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να μας φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη και αισιοδοξία, γιατί μας χρειάζονται όλα για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε ώστε να ξεφύγουμε από τα βαρίδια που «δένουν» τα πόδια μας.

Καλή Χρονιά

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας