Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018

Στα κόμματα, στη ζωή και στη τιβι

Στα κόμματα, στη ζωή και στη τιβι

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ «Διάσημων» και «Μαχητών»;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεγάλων κομμάτων και μικρών;

Ένα «survivor» είναι και η πραγματική μας ζωή μόνο που δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα.
Όλοι μας αγωνιζόμαστε για ένα μισθό ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι δεν κυνηγάμε τη φέτα και το παστέλι σα να βλέπουμε κοτόπουλο με πατάτες.

Αν και τελευταία, τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν, που φαγωθήκανε και τα ευρώ που υπήρχαν στα στρώματα, και οι κάδοι έχουν την τιμητική τους πρέπει να αρχίζουμε να ανησυχούμε…

ΣΤΟ SURVIVOR

Οι «Μαχητές» λοιπόν, αφού «ξεκαθάρισαν το τοπίο» κάθισαν και κουβέντιασαν, όπως κουβεντιάζουν οι κανονικοί άνθρωποι. Χωρίς υπεκφυγές και γενικότητες. Τα βρήκανε, γίνανε ομάδα και άρχισαν να κάνουν τη μία νίκη μετά την άλλη.

Από την άλλη οι «Διάσημοι» πλην ελαχίστων περιπτώσεων, (επειδή νομίζουν ότι είναι διάσημοι; Που; Τους ξέρουν έξω από τη χώρα;), έχουν συνηθίσει στις δηλώσεις τους να τα έχουν καλά με όλους, στα ΠΑΝΕΛ μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα, και γενικά δημόσιες σχέσεις να κάνουμε και όλα μια χαρά…

Στις Μεγάλες πείνες βγήκανε και τα μαχαίρια, δηλαδή εκεί που είναι άρτια εκπαιδευμένοι, δηλαδή, ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.

Τους το είπε ο Ντάνος το βράδι της αποχώρησης, αλλά δεν το έπιασε κανείς (το μήλο και το κερί). Όπως και την ερώτηση για το «μονοκούκι» στο Σπαλ.
Μόνο που σ΄ αυτό το παιχνίδι αποφασίζει ο κόσμος… και χάθηκε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Γιατί σε ένα παιχνίδι επιβίωσης πρέπει να κρατιούνται οι πιο δυνατοί, όχι να φεύγουν.

ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Όταν ένα κόμμα είναι μικρό και δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά μόνο να κερδίσει, λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό είναι επιβίωση για το μικρό κόμμα. Λέγοντας την αλήθεια έχει μόνο να κερδίσει στον αγώνα που δίνει για τους ψήφους.

Στα μεγάλα κόμματα επειδή έχουν γίνει οι «γυριστές» και οι «συγχωνεύσεις», επειδή έχουν δει το ΔΡΑΚΟ και ο φόβος πάντα υπάρχει για να φυλάει τα έρημα, σε μια direct ερώτηση δεν θα πάρουμε ποτέ μια εξίσου σταράτη απάντηση. Η απάντηση θα είναι ένα κωλομπάρεσμα, πέρα-δώθε και βέβαια δεν θα καταφέρει ο απαντήσας ποτέ να «ολοκληρώσει», γιατί θα αρχίσουν οι φωνές των άλλων στο ΠΑΝΕΛ να διαμαρτύρονται..
Έτσι είναι τα πράγματα.

Ένα «survivor» είναι η κατάσταση που ζούμε, γι΄ αυτό τρώμε και το καταπέτασμα όταν βλέπουμε το παιχνίδι στον καναπέ. Να έχουμε αποθέματα όταν έρθει η στιγμή…ενστικτωδώς.

Μόνο που όταν κορυφωθεί η στιγμή θα έχουμε μονομαχία δύο φιλικών χωρών (Ελλάδα – Κύπρος) και όποιος δώσει τα πιο πολλά.

Στην πραγματικότητα όμως, όταν κορυφωθεί η στιγμή, δεν θα έχουμε μονομαχία δύο φιλικών κρατών…
Το αποτέλεσμα βέβαια το ξέρουμε και γι΄αυτό τρώμε τώρα τον αμπάκουλα…

Μήπως πάρουμε ενέργεια, ασυλία και γλυτώσουμε την αποχώρηση…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας