Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018

Στοπ στα "οικογενειακά" δαχτυλίδια...

Στοπ στα "οικογενειακά" δαχτυλίδια...

Αυτό που έκανε ο Κυριάκος με τον Τραγάκη βρίσκει σύμφωνους σχεδόν όλους τους Έλληνες.

Τα καπετανάτα, τα σόγια, η οικογενειοκρατία και τα βιλαέτια που χρόνια ολόκληρα δεν άφηναν κανέναν, από τους πληβείους, να ανέβει τα σκαλοπάτια της πολιτικής και όχι μόνο, φαίνεται να παίρνουν κάποιο τέλος.

Βγαίνει ο κ. Τραγάκης σε συνέντευξη και λέει ότι θα παραιτηθεί από την πολιτική αλλά, στη θέση του θα βάλει τον γιό του για να συνεχίσει το έργο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο ίδιος.

Σα να λέει δηλ. «μάγκες όλοι εσείς που με ψηφίσατε, όταν θα γίνουν εκλογές ο σταυρός μονοκούκι θα πάει στον γιό μου».
Τι μας λες; Ότι τη θέση την έχεις δεμένη; Την έχεις καπαρωμένη για 80 χρόνια;

Ο κ. Τραγάκης εκλέγεται βουλευτής από το 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος (43 χρόνια).

Όχι.

Δεν γίνονται έτσι τα πράματα…ίσως πρίν από 10 χρόνια ο πολιτικός να έδινε το χρίσμα στον γιό του για να συνεχίσει. Το 2017 δεν πρέπει να δίνεται το δαχτυλίδι έτσι απλά.

Πρέπει ο κάθε υποψήφιος να έχει δείξει έργο που να του δίνει το πάσο, ώστε να μπει σε κάποιο ψηφοδέλτιο και να κριθεί αν είναι άξιος.
Πρέπει κάποτε τα κόμματα και οι πολιτικοί να σταματήσουν να διορίζουν αδέρφια, ξαδέρφια, ανηψιούς, «ανηψιές» και φίλους από τα παλιά.
Το σύστημα αν θέλουμε να είναι αξιοκρατικό και να κάνει τη δουλειά για την οποία ετάχθει, πρέπει να μπουν όρια.

Στην κυβέρνηση αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Έτσι βλέπουμε τα ξαδέρφια, τα σόγια αλλά και φίλοι από τα παλιά να παίρνουν θέσεις κλειδιά με περίσσια περηφάνια...

Βιάστηκε ο κ. Τραγάκης και έκαψε την υποψηφιότητα του γιού του, όπως βιάστηκαν και πολλοί άλλοι στο παρελθόν χύνοντας τις καρδάρες με το γάλα και χάνοντας αρχηγικές υποψηφιότητες…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας