Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018

Ζητώ ακρόαση θεού (κοινού) και αλλαγή πλανήτη

Ζητώ ακρόαση θεού (κοινού) και αλλαγή πλανήτη

Στον καθρέφτη πάντα κοιτάζουμε τους εαυτούς μας.

Η Σοσιαλιστική Τάση συμμετείχε, το καλοκαίρι του 2013, στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κόμματος και συγκροτήθηκε ως εσωκομματική τάση. Βάση της συμμετοχής της Σοσιαλιστικής Τάσης ήταν η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός θα είναι ένα «πραγματικά νέο κόμμα, μαζικό και δημοκρατικό» και ειδικότερα «ένα νέο κόμμα σε ιδέες, λειτουργία και πολιτική πρακτική, στον αντίποδα των αρχηγικών, συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας». Στην υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών του κόμματος αποσκοπούσε η συμμετοχή μας σε αυτό. Στην πορεία αυτές οι διακηρύξεις όμως διαψεύσθηκαν.

Δεν είπε αερολογίες ο Χρυσόγονος στη συνέντευξη που έδωσε.
Είπε την αλήθεια. Τι είπε;

Ότι η υφιστάμενη στο ιδρυτικό συνέδριο του 2013 εσωτερική πολυφωνία και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων σταδιακά αναιρέθηκε. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλλαμε το 2013...
Ότι θα διώχναμε τα μνημόνια και δώσαμε και το κάτι παραπάνω…
Ότι θα δίναμε 13 σύνταξη και κόψαμε και το ΕΚΑΣ… συντάξεις χηρείας, αναπηρικές, κλπ…
Ότι θα πληρώνανε οι έχοντες και, πληρώνουν οι μη έχοντες…
Ότι είναι δυσβάσταχτες οι φορολογικές επιδρομές…
Ότι επιτρέψαμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς…
Και ότι μια αριστερή κυβέρνηση εκτελεί κατά γράμμα όλες τις εντολές των ξένων δανειστών.

«Εάν η εκτελεστική εξουσία αδυνατεί να μετουσιώσει σε πολιτικό έργο τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει λύσεις, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να μεταλλαχθεί σε πελατειακή πυραμίδα με μόνη συγκολλητική ύλη τις κάθε είδους προσωπικές εξυπηρετήσεις».

Εκεί που τα χάλασε όλα ήταν όταν μίλησε για ψηφοφορία, για να δει η σοσιαλιστική τάση τι να κάνει… να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή να μείνει…!!!
Ridiculous (γελοίο).

Και αν ψηφίσουν να φύγει η «Τάση», ο ίδιος δεν θα παραδώσει την έδρα του γιατί την έχει καπαρωμένη, είναι δικιά του, την αγόρασε ρε παιδί μου «πουλώντας» το όνομά του, ή προσφέροντάς το στο κόμμα.

Ρε, δεν είμαστε στα καλά μας…

Εγώ ξέρω πως αν διαφωνείς με κάποιον και δεν μπορείς να του «αλλάξεις» μυαλά σηκώνεσαι και φεύγεις…
αλλά τα χρήματα πολλοί τα μίσησαν, την αναγνωσιμότητα και την πολιτική δόξα ουδείς.

Γιατί αργότερα μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας