Τετάρτη - 24 Ιανουαρίου 2018

Ανάπτυξη με έμφαση στον τουρισμό και τις υποδομές επιθυμεί το 40% των Κρητικών

Ανάπτυξη με έμφαση στον τουρισμό και τις υποδομές επιθυμεί το 40% των Κρητικών

Ανάπτυξη με έμφαση στον τουρισμό και τη βελτίωση των υποδομών επιθυμεί το 40% των κατοίκων της Κρήτης, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Παράλληλα, το 32,7% τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, το 11,1% υπέρ της εστίασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το 7,7% υπέρ της ανάδειξης των πολιτισμικών και παραδοσιακών στοιχείων.

Ακολουθεί με 5% η ανάπτυξη της μεταποίησης - βιοτεχνίας και με 2% η εστίαση σε εμπόριο και υπηρεσίες.
Στο ίδιο πλαίσιο, το 39,6% δηλώνει υπέρμαχος της ίδρυσης επιχειρήσεων, οι οποίες θα απασχολούν έως 50 άτομα, ενώ αντίθετα, την ανάπτυξη μεγάλων επιχειρήσεων, με πάνω από 250 εργαζομένων, επιθυμεί το 28,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 7,8% θέλει επιχειρήσεις, με έως 10 άτομα προσωπικό.
Όσον αφορά το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, το 81,3% εκτιμά ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό, το 84,2% ότι θα ευνοηθεί η ανάπτυξη των δήμων, το 84,9% ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά προς τις υποδομές και το 83,8% ότι θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το 50,7% εκφράζει ανησυχία για δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Παράλληλα, η πλειοψηφία (81,8%) των Κρητικών τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός νότιου οδικού άξονα, έναντι του 15,4%, το οποίο αντιτάσσεται σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όσον αφορά τον τουρισμό, το 44,5% δηλώνει ότι οι υπάρχουσες υποδομές κρίνονται επαρκείς για την κάλυψη των τουριστικών αναγκών του νησιού, ενώ το 12,8% θεωρεί ότι πρέπει να κατασκευαστούν καινούρια ξενοδοχεία.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας