Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018

Ύστατες εκκλήσεις από τους ξενοδόχους της Kω και της Λέσβου για φόρο διαμονής και ΦΠΑ

Ύστατες εκκλήσεις από τους ξενοδόχους της Kω και της Λέσβου για φόρο διαμονής και ΦΠΑ

Στην Κω οι φορείς του νησιού με τον δήμο έχουν συμφωνήσει την προκήρυξη απεργίας σε όλο το νησί για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, την ίδια στιγμή που οι ξενοδόχοι της Λέσβου απευθύνουν ύστατη έκκληση σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ύστατες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθούν έστω και την τελευταία στιγμή η «κάθετη» εφαρμογή του φόρου διαμονής και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από τις αρχές του νέου έτους καταβάλλουν οι ξενοδόχοι των νησιών που επλήγησαν από το προσφυγικό.

Στην Κω οι φορείς του νησιού με τον δήμο έχουν συμφωνήσει την προκήρυξη απεργίας σε όλο το νησί για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, την ίδια στιγμή που οι ξενοδόχοι της Λέσβου απευθύνουν ύστατη έκκληση σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα προσβλέποντας «στην από μέρους σας προσωπική παρέμβαση, με θετική έκβαση, τόσο για την επ΄ αόριστο διατήρηση (αν όχι επιστροφή στους ισχύοντες πριν το Σεπτ.2017) συντελεστές ΦΠΑ, όσο και για την απόσυρση του φόρου διαμονής στα νησιά, της (με βαρύ τίμημα) προσφυγόπληκτης Περιφ. Βορ. Αιγαίου».
Ο δήμος της Κω και το σύνολο σχεδόν των φορέων του νησιού χαρακτηρίζουν ως «ολέθρια και εγκληματική πράξη την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας. Η Κως δεν μπορεί να τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, όταν μάλιστα έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και να προσπαθεί, αβοήθητη, να κλείσει μόνη της τις πληγές που άνοιξε ο ισχυρός σεισμός της 21ης Ιουλίου».

Η Κως, όπως αναφέρουν οι φορείς (Δικηγορικός Σύλλογος Κω, Ιατρικός Σύλλογος Κω, Ενωση Ξενοδόχων Κω, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου - Παράρτημα Κω, Μόνιμη Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Παράρτημα Κω, Εμπορικός Σύλλογος Κω, Οικονομικό Επιμελητήριο Παράρτημα Δωδ/σου, Ενωση Ταξί κ.α.) δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο όταν προσφέρει σημαντικά δημόσια έσοδα στην εθνική οικονομία μέσα από τον τουρισμό και όταν, αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα από την πλευρά του Κράτους και της Κεντρικής Εξουσίας σε σύγκριση την προσφορά του νησιού μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας