Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Η αρχηγός της Juventus γυναικών, Sara Gama, γίνεται... Barbie!

Για τη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Γυναίκας.
ART & LIFE
Παρ, 09/03/2018 - 12:03
Γράφει το Newsroom

Με στόχο να δείξει στα μικρά κορίτσια σε όλο τον πλανήτη πως όλα είναι δυνατά, η Mattel και η Juventus ανακοίνωσαν πως η αρχηγός της Γιουβέντους Γυναικών και της Ιταλικής Εθνικής Ομάδας, Sara Gama, είναι πλέον η νέα -συλλεκτική- Barbie!

Προτού φυσικά κάνετε τον προφανή συνειρμό πως η Barbie αποτελεί σύμβολο σεξισμού και αντικειμενοποίησης των γυναικών, η Mattel σπεύδει να διευκρινίσει πως η Gama είναι μία από 17 γυναίκες του σήμερα και του χθες που πρόκειται να αποκτήσουν τη δική τους μινιατούρα, ώστε να "εμπνεύσουν την επόμενη γενιά κοριτσιών να στοχεύουν ψηλά και να πετυχαίνουν τους στόχους τους". Η Mattel καταβάλλει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να αποστασιοποιήσει την κούκλα Barbie από το "ένοχο" παρελθόν της, προκρίνοντας τη διαφορετικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση ως πρωταρχικούς της στόχους.

Μικρογραφία

Σύμφωνα με την ίδια τη Gama, "το να είσαι υπόδειγμα για τις μελλοντικές γενιές για να υπερνικάς κοινωνικά εμπόδια που καθρεφτίζονται στον αθλητισμό είναι ένας στόχος που με ωθεί να δίνω όλο και περισσότερο". Η Gama, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατέχει πτυχίο στις ξένες γλώσσες και τη λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Udine, έχει γεννηθεί στις 27 Μαρτίου του 1989, ενώ πέρα από την καριέρα της εντός γηπέδων, είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής προώθησης γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ιταλία. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Paris Saint-Germain, κερδίζοντας τον ευρωπαϊκό τίτλο U-19 στη Γαλλία το 2008.

Newsroom