Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

«Εκτός εμπορίου»

Η Ζωγραφική είναι ερωμένη.
ART & LIFE
Δευ, 18/06/2018 - 15:38
Γράφει το Newsroom

Για ποιον λόγο άραγε ένας ζωγράφος αποφασίζει να κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση, στα ογδόντα του χρόνια;
Για τον Γιάννη Παλαμήδη, η ζωγραφική υπήρξε ανέκαθεν ερωμένη και ως τέτοια δεν είχε λόγο να την «εκθέτει»...

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Και σήμερα που αποφάσισε να την παρουσιάσει στο κοινό, θέλησε να την τιμήσει, δίνοντάς της τον κυριολεκτικό τίτλο «εκτός εμπορίου».

Μνήμες από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια αναβιώνουν ζωγραφικά, μαζί με αγιογραφίες  διαφόρων εποχών. 

Στην μικρή όμως αυτή αναδρομική έκθεση, δεν κυριαρχούν οι μνήμες του παρελθόντος. Κυριαρχεί ο ζωγράφος του σήμερα, που σε μία έξαρση δημιουργικού οίστρου των τελευταίων ετών, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η ψυχή παραμένει πάντα νέα!

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως Θεολόγος Καθηγητής στη Μ. Εκπαίδευση.

Σπούδασε την Βυζαντινή Αγιογραφία κοντά στο Φώτη Κόντογλου και Κώστα Γεωργακόπουλο από το 1962 και ελεύθερο σχέδιο στο εργαστήριοτου Νίκου  Στέφου στην Αθήνα.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Από το 1993 είναι μέλος του «Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος».Έχει συμμετάσχει σε επτά εκθέσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγιογράφων, μέλος του οποίου τυγχάνει και έργα του βρίσκονται σε πολλούς Ι. Ναούς  και ιδιωτικές συλλογές ανά την Ελλάδα.

Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία

Επί δεκατέσσερα έτη διηύθυνε το εργαστήριο της Βυζαντινής Αγιογραφίαςτης «Εταιρίας των Φίλων του Λαού» (Λαϊκό Πανεπιστήμιο), διδάσκοντας βυζαντινή ζωγραφική και στοιχεία ελευθέρου σχεδίου.

Μικρογραφία
Μικρογραφία
Newsroom