Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Γευστικός γάμος μοντέρνου και ρουστίκ στο Papillon

"Ένας συνδυασμός γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας, με διεθνή και τοπικά υλικά"
ART & LIFE
Πέμ, 03/10/2019 - 13:00
Γράφει o Γιάννης Δεβετζόγλου - TASTEID.GR

Πιάτα ρουστίκ. Πληθωρικά, όμως εξαιρετικά ραφιναρισμένα. Μερίδες χορταστικές. Κατά κανόνα φαγητό γευστικό.

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Venue Report, το κατέταξε στα 10 καλύτερα bar – restaurant του κόσμου για το 2018. Το Papillon Bistrot (Ολυμπιονικών 242, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106744441) έχει τη δική του γευστική ταυτότητα. Και είναι ένας συνδυασμός γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας, με διεθνή και τοπικά υλικά. Αλλά και ελληνικά, κλασικά πιάτα, παρουσιασμένα μέσα από μία αρκετά μοντέρνα ματιά.

Το δείπνο μου ξεκίνησε με μπουγιαμπέσα. Πιάτο ημέρας. Μοντέρνο στην εμφάνιση, σχεδόν κλασικό στη γεύση! Και γράφω σχεδόν, διότι πέρα από ψαρόσουπα,  τα συνοδευτικά αρώματα ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά. Δημιουργημένη με συνδυασμό από σφυρίδα και σαλάχι. Συμπυκνωμένες, καθαρές γεύσεις και την απαραίτητη οξύτητα παρούσα. Η φρεσκάδα από το λεμόνι κονφί και τα αριστοτεχνικά κομμένα και μαγειρεμένα λαχανικά, ξέπλεναν ευχάριστα το στόμα και δημιουργούσαν σε κάθε κουταλιά ένα νέο γευστικό πεδίο για την επόμενη. Πολύ «έξυπνο» πιάτο, δημιουργία του σεφ Ιωάννη Μαρκαδάκη και της ομάδας του.

Μικρογραφία

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική στο tasteid.gr

 

Γιάννης Δεβετζόγλου - TASTEID.GR