Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Το Παρίσι τιμά τον Ιταλό σχεδιαστή Gio Ponti με μία μεγάλη έκθεση

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Musée des Arts Décoratifs, με την αίθουσα να έχει μοιραστεί σε πέντε τμήματα
ART & LIFE
Παρ, 22/02/2019 - 10:26
Γράφει το Newsroom

Ο Ιταλός Τζίο Πόντι (Gio Ponti) εμπλούτισε τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική και διακοσμητική εσωτερικών χώρων. Αν και είχε εκπαίδευση στις καλές τέχνες, από νωρίς έδειξε προς ένα μοντέρνο λάιφ στάιλ. Οι Γάλλοι, για πρώτη φορά, αποτίουν φόρο τιμής στην έξι δεκαετιών σταδιοδρομία του - από το 1921 ως το 1978 -, με μια μεγάλη έκθεση στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Έκθεση που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο αλλά που κατόπιν παράκλησης του ενδιαφερόμενου κοινού παρατάθηκε ως τις 5 Μαΐου.

Στην «Tutto Ponti: Gio Ponti Archi-Designer», με περισσσότερα από 500 αντικείμενα από τα αρχεία του ανιχνεύονται όλοι οι τομείς της δραστηριότητάς του: αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά σχέδια, έπιπλα και φωτιστικά, περιοδικά, καθώς και οι σύντομες ενασχολήσεις του με την υαλοτεχνία, τα κεραμικά, τη δημιουργία σε μέταλλο. Παρουσιάζονται, παράλληλα, αναπαραστάσεις/ανακατασκευές κάποιων από τους πιο γνωστούς εσωτερικούς χώρους που διακόσμησε ο Πόντι.

Η κύρια αίθουσα του παρισινού μουσείου έχει διαχωριστεί σε πέντε τμήματα, όπου παρουσιάζονται οι παραγγελίες στον Πόντι, έπιπλα, φωτιστικά και υφάσματα και αρχιτεκτονικά πρότζεκτ. Σε διπλανή αίθουσα, οι συνεργασίες του με κατασκευαστές όπως οι Richard Ginori, Christofle και Fontana Arte, αλλά και με τεχνίτες.

Newsroom