Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

Στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλλα, σε επίσημη επίσκεψη

Στις 9-10 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.
ART & LIFE
Παρ, 16/03/2018 - 09:33
Γράφει το Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ", τον ερχόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθεί διήμερη επίσκεψη του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του, Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλλα.

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 9-10 Μαϊου και αποφασίσθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα αν και δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως γνωστό, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα. 

Η Ελλάδα ανήκει στις ελάχιστες χώρες που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ η Βασίλισσα Ελισάβετ, κάτι που αποδίδεται από πολλούς σε ένα συνδυασμό παραγόντων που δημιουργούν σημεία τριβής της χώρας με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το ζήτημα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα, το ρόλο του ΗΒ ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου και ακόμα και την επίσημη κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα το 1974, με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο να βρίσκει επίσημο "καταφύγιο" στο Λονδίνο, έπειτα από την πτώση της Χούντας.

Αντίθετα, οι επισκέψεις του Καρόλου, αν και ανεπίσημες, είναι αρκετά συχνές, ειδικά στο Άγιο Όρος. Θα μπορούσε η τωρινή -επίσημη- επίσκεψή του να σηματοδοτεί μια νέα αρχή στις σχέσεις με το σημαντικότερο θρόνο της Ευρώπης;

Newsroom