Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ART & LIFE

The Walking Dead ART από το FOX στο Ωδείο Αθηνών

15-18 Μαρτίου, ελεύθερη είσοδος, τα ζόμπι σας περιμένουν με άγριες διαθέσεις!
ART & LIFE
Σάβ, 17/03/2018 - 12:54
Γράφει o Φίλιππος Ντάσκας

Τα ζόμπι μεταπηδούν από τη μικρή οθόνη σε έκθεση τέχνης, χάρη στην πρωτοβουλία του τηλεοπτικού δικτύου FOX, το οποίο απηύθυνε ένα ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο The Walking Dead.

Τα έργα των επιλεγμένων καλλιτεχνών εκτίθενται σε μία ομαδική έκθεση, ανοιχτή για το κοινό, στις 15-18 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών, με μοναδικές παράλληλες δράσεις και φυσικά ελεύθερη είσοδο για όποιον επιθυμεί να την επισκεφθεί.

Τα ntokoumenta.gr βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης που τα είχε όλα: διψασμένα για αίμα ζόμπι, πίνακες, γλυπτά και installations, όλα αρμονικά δεμένα σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα τρόμου και φαντασίας.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Όσοι επισκέπτονται την έκθεση θα μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο μέσω QR codes. Όσοι δεν τα καταφέρουν, μπορούν να ψηφίζουν μέσω του site. Τα τρία έργα με την υψηλότερη βαθμολογία κοινού και κριτικής επιτροπής, θα βραβευθούν!

Η σειρά The Walking Dead βρίσκεται στον 8ο κύκλο της. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της, μας έχει ταξιδέψει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου ένας ιός έχει μετατρέψει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε walkers. Παρακολουθώντας το δυστοπικό κόσμο του The Walking Dead να εξελίσσεται, σύντομα ανακαλύπτουμε ότι ιός και walkers περνούν στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες σε ένα σύμπαν που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Σκοπός της ενέργειας The Walking Dead ART είναι να μας ταξιδέψει πιο βαθιά στον κόσμο της σειράς, μέσα από μια Έκθεση Τέχνης με την καλλιτεχνική επιμέλεια της M art. Έμπνευση για τη δημιουργία θα αποτελέσει η σειρά, η πλοκή και οι χαρακτήρες της. Η προσπάθειά για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους αλλά και επικίνδυνους καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο αυτό κόσμο.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να βρούν την οπτική πίσω από την εικόνα, και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης «The Walking Dead ART».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «The Walking Dead ART» έχει αναλάβει η M Art, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού από το 1996.

H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Φίλιππος Ντάσκας