Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Attica Group: Αποπλήρωσε οικειοθελώς και πρόωρα το ομολογιακό της Blue Star

Συνολικά πληρώθηκαν 105.4 εκατομμύρια ευρώ.
Finance
Σάβ, 29/12/2018 - 10:15
Γράφει το Newsroom
Πρόσθια όψη πλοίου της Blue Star Ferries, εν πλω

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή στην Fortress Investment Group του ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στις 5.8.2014 η θυγατρική της εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε., έναντι ποσού 105,4 εκατ. ευρώ.

Η αποπληρωμή εγκρίθηκε ομόφωνα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που συνήλθε την Παρασκευή. Οπως αναφέρει σχετικά, η συνέλευση αποφάσισε ομοφώνως την οικειοθελή προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της θυγατρικής «Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.» έναντι ποσού 87,0 εκατ. ευρώ ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρίας. Η προπληρωμή του ομολογιακού δανείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με δανεισμό από τραπεζικό ίδρυμα και προς τούτο εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να συμφωνήσει τους επιμέρους όρους αυτού.

Ειδικότερα:

α) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου (Σειρά Α), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού 18,4 εκατ. ευρώ,

β) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου (Σειρά Β), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού 87,0 εκατ. ευρώ ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρίας, σύμφωνα με την απόφαση της από 28.12.2018 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Η προπληρωμή του ανωτέρω ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκε με την ανάληψη νέου δανεισμού που έλαβε ο Όμιλος Attica.

Newsroom