Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Διευκρινίσεις ΔΕΗ σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο που αναπτύσσει με McKinsey

Με ανακοίνωση της Επιχείρησης προς το Χρηματιστήριο
Finance
Πέμ, 08/02/2018 - 12:01
Γράφει το Newsroom

Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με την McKinsey, δίνει η επιχείρηση με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, στην οποία επισημαίνει ότι:

- Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης Euro 500 εκατ. για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής. Επισημαίνεται ότι το 2018, η Εταιρεία έχει ήδη λάβει Euro 360 εκατ. για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά 150 εκατ. ευρώ από τις Ομολογίες συνολικού ύψους Euro 500 εκατ., στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων του 2019.

- Στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA.

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Newsroom