Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Η Alitalia ετοιμάζεται να μπει στην "αγκαλιά" της Lufthansa

Finance
Τετ, 20/12/2017 - 13:05
Γράφει o Editor Editor

Η Lufthansa φαίνεται να είναι προτιμητέος αγοραστής για τον χρεοκοπημένο ιταλικό αερομεταφορέα, την πολύπαθη Alitalia, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messagero. Ανάμεσα στις τρεις δεσμευτικές προσφορές συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις της easyJet αλλά και του αμερικανικού επενδυτικού fund Cerberus, με τον γερμανικό όμιλο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, λόγω και της συμφωνίας με την ιταλική κυβέρνηση σχεδόν σε όλα τα ζητήματα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό Υπουργό Μεταφορών, Γκρατσιάνο Ντέλριο, η πώληση του ιταλικού αερομεταφορέα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί και εντός του μήνα, παρά το γεγονός ότι πολύ σύντομα αναμένεται να διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ανοικτό παραμένει το θέμα της μείωσης προσωπικού, καθώς η Lufthansa επιθυμεί τη μείωσή του στους 6000 εργαζόμενους (από 8000 σήμερα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υπάρξουν περισσότερες από 1000 απολύσεις. Ταυτόχρονα, πηγές προσθέτουν πως από τον υπάρχοντα στόλο των 115 αεροσκαφών, θα παραμείνουν 90, με τη "νέα" Alitalia να δίνει βάση στην ανάπτυξη των δρομολογίων μακρών αποστάσεων από το αεροδρόμιο Fiumicino-Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Αν η Alitalia προστεθεί στο γκρουπ της Lufthansa, θα είναι ο τέταρτος legacy carrier που περνάει στη γερμανική "αγκαλιά", μετά την Swiss (πρώην Swissair), Brussels Airlines (γεννήθηκε από τις στάχτες της SABENA) και Austrian Airlines.

Editor Editor