Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου προσφέρει στήριξη στις μετοχές

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης.
Finance
Πέμ, 10/05/2018 - 12:56
Γράφει το Newsroom

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, καταγράφοντας κέρδη για το 2018, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις εταιρίες ενέργειας που αντιστάθμισαν την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο σε υψηλό τριάμισι ετών εν μέσω φόβων για προβλήματα στην αγορά του αργού αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και ζήτησε να επιβληθούν εκ νέου κυρώσεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 77,66 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 0,6% στα 71,59 δολάρια.

Το δολάριο, στο μεταξύ, υποχώρησε οριακά από τα υψηλά επίπεδα του 2018 ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και ενώ η προσοχή στις αγορές συναλλάγματος είναι στραμμένη στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Οι μετοχές ενέργειας οδήγησαν ανοδικά τις ασιατικές μετοχές, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI, που παρακολουθεί την πορεία των μετοχών σε 47 χώρες, να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Πλέον, από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο και ενισχύεται κατά 0,3%.

Στις ευρωπαϊκές μετοχές επικρατούσε γενικά θετικό κλίμα, με τα κέρδη, ωστόσο, να είναι περιορισμένα καθώς η βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών BT ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν οριακά υψηλότερα.

Newsroom