Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Forthnet: Αύξηση 5.2% στα EBITDA

Finance
Κυρ, 28/04/2019 - 14:14
Γράφει το Newsroom
Γωνιακό κατάστημα της Forthnet στα Ιωάννινα, επάνω σε πεζόδρομο, με το λογότυπο της εταιρείας σε ταμπέλα.

Αύξηση κατά 5.2% στα EBITDA για το 2018 σημείωσε η Forthnet, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας οφείλεται στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα για το δωδεκάμηνο του 2018, ανήλθαν στα €285,2 εκατ.,παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2017 κατά -4,0%. Το έσοδο από διαφήμιση είναι βελτιωμένο κατά 14,0% ως αποτέλεσμα του διαρκώς αναβαθμιζόμενου περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος της Nova. Αντίστοιχα, αυξημένα παρουσιάζονται και τα έσοδα από τους εταιρικούς πελάτες κατά 5,9%.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2018 οι συνολικές συνδρομές ήταν 927 χιλ., τα μοναδικά νοικοκυριά 669 χιλ. ενώ οι ενεργοί συνδρομητές LLU έκλεισαν στις 536 χιλιάδες. Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 478 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Το 2018 καταγράψαμε ενίσχυση του EBITDA σε ετήσια βάση κατά 5,3%, παρά την υπερφορολόγηση του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που διαμορφώνονται σε σχέση με πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Pay TV. Η θετική μας πορεία οφείλεται στην επιτυχημένη εφαρμογή του σχεδίου λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, που περιόρισε σταθερά κόστη και βελτίωσε τη λειτουργική μας απόδοση. H στρατηγική μας απόφαση για χονδρική διάθεση του premium αθλητικού και κινηματογραφικού μας περιεχομένου στους τελικούς καταναλωτές μέσω περισσοτέρων παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς και να εδραιώνει την στρατηγική μας τοποθέτηση στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕΤΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δικαίωσαν τις θέσεις μας,σχετικά με το πλαίσιο χονδρικών τιμών για τη λειτουργία μας ως ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (MVNO), αποτελούν κίνηση Game Changer για την εταιρεία μας. Για πρώτη φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε με ανταγωνιστικούς όρους και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καλύπτοντας έτσι με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών για υπηρεσίες επικοινωνίας και οικιακής ψυχαγωγίας».

Newsroom