Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως η Deutsche Bank

Σε ποιους τομείς το προσωπικό θα περιοριστεί κατά 25%.
Finance
Πέμ, 24/05/2018 - 12:51
Γράφει το Newsroom

Σε μείωση κατά τουλάχιστον 7.000 του αριθμού των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο προχωρεί η Deutsche Bank, κι αυτή είναι η πρώτη κίνηση από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο με στόχο τη μείωση του κόστους και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο αρκετά κάτω από τις 90.000 από τις 97.000 σήμερα, με το προσωπικό στις πωλήσεις μετοχών και τη μονάδα συναλλαγών να μειώνεται κατά 25%. Η πλειονότητα αυτών των θέσεων βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ύστερα από μια ξαφνική διοικητική ανακατάταξη τον περασμένο μήνα, όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής και θα επικεντρωθεί εκ νέου στην Ευρώπη και στην εγχώρια αγορά της ύστερα από τρία συνεχή έτη ζημιών.

Η τράπεζα δεν έδωσε συγκεκριμένο νούμερο για τις περικοπές, αλλά πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι στόχος είναι η περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Newsroom