Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Ολοκληρώθηκε η πώληση του ΙΑΣΩ General στη CVC Capital Partners

Μεταβιβάστηκε το 97.2% των μετοχών έναντι τιμήματος 19,4 εκατ. ευρώ.
Finance
Πέμ, 05/04/2018 - 18:12
Γράφει το Newsroom

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΙΑΣΩ GENERAL στην HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L. σε υλοποίηση της από 5.11.2017 συμφωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιασώ.

Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 97,2% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία έναντι τιμήματος 19.446.000 € που καταβλήθηκε για να  χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Οι μετοχές που κατείχε η ΙΑΣΩ GENERAL σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΙΑΣΩ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (72,31%),  αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την ΙΑΣΩ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.  

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ  Δρ.  Γ. Σταματίου δήλωσε «η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του. Με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες  εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο.»

Newsroom