Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Finance

Φαβορί ο Αποστολόπουλος. Σε ελληνικά χέρια το ΥΓΕΙΑ!

Κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά για την απόκτησή του.
Finance
Κυρ, 01/07/2018 - 09:05
Γράφει o Κώστας Ντέμος


Μια μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα να παραμείνει το εμβληματικό νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" σε ελληνικά χέρια δόθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Η εταιρεία G.Apostolopoulos εκανε καλύτερη προσφορά (0,95 ευρώ ανά μετοχή) για την απόκτηση του νοσοκομείου.

Η προηγούμενη ως τώρα προσφορά (0,92) ανήκει  στο αμερικανικό επενδυτικό σχήμα CVC ,το οποίο αγοράζει σε χαμηλές τιμές και στη συνέχεια πουλάει με μεγάλα  κέρδη αφού δεν διατηρεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα εταιρείες αυτής της κατηγορίας.

Η ελληνική εταιρεία κατέχει ήδη σημαντικό ποσοστό στο ΥΓΕΙΑ και έχει δεκάδες χρόνια παρουσίας στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, με το Ιατρικό Κέντρο, το Διαβαλκναικό Θεσσαλονίκης, ένα από τα καλύτερα απο πολλές πλευρές ευρωπαϊκά νοσοκομεία και  έχει πάνω από 3.000 εργαζόμενους με συνεχή αυξητική πορεία από το 1980.
 
Η ελληνική εταιρεία συμπράττει με ισχυρό αμερικανικό όμιλο στο ΥΓΕΙΑ και για τον δημιουργό του Ιατρικού -Διαβαλκανικού Ομίλου Γιώργο Αποστολόπουλο το ΥΓΕΙΑ έχει ισχυρότατη συναισθηματική αξία, αφού εκείνος ήταν εκ των δημιουργών του ΥΓΕΙΑ πριν παραιτηθεί για να δημιουργήσει τον Ομιλο Ιατρικού, τον οποίο κατευθύνει σήμερα με τους γυιούς-διαδόχους Βασίλη (Διευθύνων Σύμβουλος) και Χρήστο, Αντιπρόεδρο του Ομίλου.

Κώστας Ντέμος