Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Αγωγή στον Κυριάκο από την Κατερίνα για (συμβολική) αποζημίωση ενός ευρώ

"Ενορχηστρωτής των εκβιαστικών και συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον μου"
Ελεύθερη γραφή
Τρί, 12/02/2019 - 09:13
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Αγωγή για εκβίαση,προσβολή προσωπικότητας και επαγγελματικής-επιστημονικής υπόστασης, συκοφαντικής και απλής δυσφήμησης καταθέτει εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στην ΕΡΤ (εκπομπή "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ") η κ. Παπακώστα είπε ότι θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη ενορχηστρωτή τρομερών και αδιαβόητων απειλών κατά της ίδιας,των μελών της οικογένειάς της και συνεργατών της με στόχο να μην ψηφίσει σε συγκεκριμένες κρίσιμες ως προς τον αριθμό των ψήφων ψηφοφορίες.

Τον κατηγορεί ότι εκείνος ενορχήστρωσε και με κομματικό μηχανισμό τις επιθέσεις και παρουσίασε ψευδή εικόνα και γεγονότα ως αληθινά. Ενώ την είχε διαγράψει πριν ενάμιση χρόνο, χωρίς μάλιστα παραπομπή στα κομματiκά όργανα, ενώ είχε ιδρύσει δικό της κόμμα και κανένας δεν έθεσε θέμα ούτε με την έδρα της, ούτε με την ίδρυση του κόμματος,την παρουσίασε ως συναλλασσόμενη με την κυβέρνηση οικονομικά.

Ενώ δηλαδή την εξεδίωξε, χάριν ακροδεξιών απο το Κόμμα, ενώ πήρε σε αντικατάστασή της άλλους βουλευτές από άλλα κόμματα (Ιάσων Φωτήλας, Χάρης Θεοχάρης) και προσμέτρησε τις ψήφους τους ως "κατά συνείδηση", αφού εξεβίασε με απειλές την κ. Παπακώστα να μην ψηφίσει κατά συνείδηση, ολοκλήρωσε την επίθεση εναντίον της με καταγγελίες για οικονομική συναλλαγή και την παρουσίασε ως "πουλημένη".

Η κ. Παπακώστα είπε οτι θα ζητήσει αποζημίωση συμβολικά ενός ευρώ γιατί το ζητούμενο είναι να κρίνει το δικαστήριο αν οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση (π.χ. αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ και στις ημέρες μας) ή αν θα λαμβάνουν ως υπάλληλοι εντολές και θα εκβιάζονται με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο να υπακούσουν.

Η κ. Παπακώστα είπε μεταξύ άλλων ότι είναι πιθανόν να συνεργαστεί στις εκλογές και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχουν συγκλίσεις και κατηγόρησε τον Κυριάκο ότι έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά στα εθνικά θέματα.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι δικαιώθηκε η κ. Παπακώστα από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, οι οποίοι είπαν σήμερα ότι φυσικά και θα εφαρμόσουν στην πράξη την συμφωνία των Πρεσπών και θα αναζητήσουν μέσα απο την συμφωνία τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας...

Η συνέντευξη της κ.Παπακώστα:

Γιάννης Ντάσκας