Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Βόμβα:Ηξεραν από το ΄13 τη δράση των Ριχάρδων και έκαναν τις "δεουσες ενέργειες!

Απίστευτη ερώτηση -καταγγελία Νικολόπουλου, ακόμα πιο απίστευτη απάντηση...
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 03/12/2018 - 16:36
Γράφει o Κώστας Ντέμος

O "Ριχάρδος" δρούσε εδώ και χρόνια και οι πολίτες που έβελεπαν την τηλεόραση χωρίζονταν σε διάφορες κατηγορίες.

Κάποιοι τον έρισκαν ως "λύση" σε διάφορα προβλήματά τους. Κάποιοι, κατά τη γνώμη μας η συντριπτική πλειοψηφία, τον έβλεπαν στα χρόνια της κρίσης, ως έναν ανάλγητο μαυραγορίτη που κερδοσκοπούσε στα χρόνια του μαρτυρίου των Ελλήνων.

Ο πασίγνωστος ντετέκτιβ Γιώργος Τσουκαλης υπολόγισε στο κρατικό κανάλι σε 700-800 εκατομ το τζίρο μόνο απο τα "μεταχειρισμένα" ρολόγια που πωλόυνται σε ...εκθέσεις του εξωτερικού.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Δεν είπε βέβαια για κλεμμένα ρολόγια, αλλα μεταχειρισμένα.
Πρόσθεσε ότι το ξήλωμα του κυκλώματος που άφησε σύξυλη την Ελλάδα ξεκινησε από ιερέα της Ζακύνθου, ο οποίος πριν δυο χρόνια εντόπισε σε "ενεχυροδανειστήριο" εικόνες που είχαν κλαπεί απο την Ζάκυνθο.

Διαβάζοντας την δικογραφία μας έκανε εντύπωση πως αυτός ο  Μ.Φουρθιώτης (θυμάστε το μανατζάρισμα της Τζούλιας Αλεξανδράτου;) διαπραγματευόταν "μηνιάτικο" 13 χιλιάρικα σε άθλιο αισθητικά  κουβεντολόϊ με τον Ριχάρδο και ανέφερε και ένα ποσό 50 χιλιάρικα για το κανάλι (ανήκει στον Φιλ.Βρυώνη), ο οποίος προχθές έχασε και στο Εφετείο τη μεγάλη δίκη (ένα εκατομ ευρώ περίπου) με τον επενδυτή από την Ελβετία για την εξαπάτηση με τη διαφημιστική) στο οποίο ο Ριχάρδος διαφήμιζε τα κατοθώματά του.

Μικρογραφία

Ο ίδιος προφυλακίστηκε μαζί με κάμποσους ακόμα και ισχυρίζεται ότι είναι καθόλα νόμιμος και φταίνε κάποιοι Τούρκοι κλπ

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία εμφανίζουν τεράστια ποσά μετρητά, πλάκες χρυσού, κοσμήματα αλλά και μια σειρά από όπλα.

Προφανώς η Αστυνομία τα δίνει στη δημοσιότητα όχι γιατί τα θεωρεί νόμιμα.

Το θέμα που θέτουμε είναι η παρουσία η όχι πολιτικών πίσω από την "επιχείρηση " αυτή  και δεν αναφερόμαστε στη φανερή φωτογραφία που δημοσίευσε το DOCUMENTO με τον Ριχάρδο και τον Μάκη Γιακουμάτο. Αναφερόμαστε σε πιθανές κρυφές σχέσεις η επιρροές. Οπως αυτές στα εξοπλιστικά.

Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε για μίζες σε Ελληνες γερμανούς το 2010.
Ομολογίες για λήψη μίζας ύψους 15 εκατομ δολλαρίων και ονόματα πολιτικών και τραπεζιτών έχουν γίνει στην Ελλάδα απο το 2013 και νωρίτερα.

Και τότε στοιχεία υπήρχαν και πορίσματα εξεταστικών επιτροπών και ερωτήσεις στη Βουλή.

Και όμως τώρα λέει θα ερευνηθούν κάποιοι...

Για να εκτιμήσετε τι γνώριζαν και τι έπρατταν οι πολιτικές και άλλες θεσμικές αρχές διαβάστε την ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου. Σε αυτή υπενθυμιζει ότι είχε καταθέσει ερώτηση από το 2013 ακριβώς για τον Ριχάρδο και οι απαντήσεις ήταν ...άλλα λόγια να αγαπιούνται:

Μικρογραφία

Ερώτηση κ΄ ΑΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχασε το Δημόσιο για όσα χρόνια δρούσε ασύδοτα ο «Ριχάρδος»;

Ακριβώς πριν πέντε χρόνια είχα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για το φαινόμενο «Ριχάρδος» με αφορμή φορολογικό έλεγχο σε καταστήματά του, όπου είχε διαπιστωθεί ότι είχε εκδώσει χιλιάδες αποδείξεις από αδήλωτες ταμειακές μηχανές. Και με την ευκαιρία, αξίζει μάλλον να υπενθυμίσω τα προ 5ετίας ερωτήματά μου προς τους τότε Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης:

«1ον Ποιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν χρεωθεί την εκτέλεση της εντολής ελέγχου;

Να κατατεθεί η σχετική έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε.

Να ενημερωθώ για τον σχηματισμό ή όχι σχετικής δικογραφίας προς τον κ. εισαγγελέα και να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα αλληλογραφίας.

2ον Έχουν πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχοι από την υπηρεσία του ΣΔΟΕ μετά τον προαναφερθέντα έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της νομιμότητας; 

3ον Τι ποινές φορολογικού χαρακτήρα ή διοικητικού, επεβλήθησαν στην επιχείρηση; 

Να κατατεθούν οι σχετικές πράξεις επιβολής

4ον Έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι έλεγχοι σε υποκατάστημα της ίδιας επωνυμίας που λειτουργεί στον Πειραιά, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα;

5ον Η υπηρεσία γνωρίζει το συγγενικό πρόσωπο του ελεγχόμενου, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εργάζεται σε επιτελική θέση στο ΣΔΟΕ;»

Μικρογραφία

Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου είχε δηλώσει αναρμόδιος γιατί δεν είχε φθάσει κάποια υπόθεση του «Ριχάρδου» στη Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είχε δώσει μια μνημειώδη απάντηση… τιποτολογίας! Διαβάστε:

«Ειδικότερα για την αναφερόμενη στην εν λόγω ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ επιχείρηση, έχουν ήδη γίνει οι δέουσες ενέργειες προς την αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία για τις περαιτέρω δικές της ελεγκτικές ενέργειες αρμοδιότητάς της. Περαιτέρω το ΣΔΟΕ προέβη στις δέουσες ενέργειές του όσον αφορά την αναφερόμενη στην ως άνω ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ επιχείρηση, και τα αποτελέσματά τους στάλθηκαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.».

Από τότε λοιπόν, από το 2013, το ΣΔΟΕ έψαχνε και τίποτα δεν έβρισκε, παρ’ ότι έκανε τις «δέουσες ενέργειες»! Μέχρι που η Αστυνομία προ ημερών έκανε την δουλειά της και συνέλαβε τον γνωστό από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίων, που κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό», τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Μικρογραφία

Μέρος των χρυσαφικών που κατέληγαν σε πλάκες, αξίας πολλών εκατομμυρίων, πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ίδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει και την διαβόητη «Μαφία των Ρομά» με την δαιδαλώδη οργάνωση και την πολυετή δράση, υπεύθυνη για εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική και την επαρχία.

Μέσω αυτής την υπόθεσης, που ακόμα απασχολεί τις Αρχές κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στα ίχνη των ενεχυροδανειστών-κλεπταποδόχων και αποκαλύφθηκε όλο το κύκλωμα του λαθρεμπορίου χρυσού και αργύρου, με τα «πλοκάμια» του έως την Τουρκία.

Ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλο της παράνομης διακίνησης, είναι ο γνωστός από τις… πολύωρες τηλεοπτικές διαφημίσεις των ενεχυροδανειστηρίων του, Ριχάρδος. Ο Δημήτρης -Ριχάρδος Μυλωνάς, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, φέρεται να συνελήφθη στο σπίτι του στη Σαρωνίδα.

Έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων εξαρθρώθηκε ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα, που εικάζεται ότι έκανε παράνομους τζίρους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Με κοινοβουλευτική ευσυνειδησία είχα προειδοποιήσει κατ΄ ουσία για το όργιο των παράνομων «χρυσών» συναλλαγών, που γίνονταν κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών. Ωστόσο, οι αρμόδιοι Υπουργοί προτίμησαν τότε να κρυφτούν μέσα στη «χρυσή» σιωπή τους. Ποιος ξέρει, γιατί υποτίμησαν τη… χρυσή ευκαιρία και δεν φρόντισαν για την εξάρθρωση του κυκλώματος….

Αλλά και πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδιναν αφειδώς χρόνο στον «Ριχάρδο» και τον είχαν αναγάγει σε τηλεοπτικό «βασιλιά» του χρυσού, προφανώς με το αζημίωτο. Έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη πόσο κόστιζαν οι τεράστιες χρονικά εμφανίσεις του «Ριχάρδου» σε δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας. 

Μικρογραφία

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον
Ποιοι είναι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που όπως απάντησε ο τότε αρμόδιος υφ. Οικονομικών κ. Γ.Μαυραγάνης  «ήλεγχαν» αναποτελεσματικά επί χρόνια τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος»; 

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, περί 400.000 ευρώ ημερησίου παράνομου τζίρου , θα ζητήσετε να διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να ελεγχθούν και πειθαρχικά, οι εφοριακοί που δεν έβλεπαν και δεν έβρισκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο σε καταστήματά του τηλεπωλητή «Ριχάρδος» ότι είχε εκδώσει χιλιάδες αποδείξεις από αδήλωτες ταμειακές μηχανές;

Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα

2ον
Έχουν υπολογισθεί οι τεράστιες, σίγουρα, απώλειες του Δημοσίου από την έκνομη δράση του «Ριχάρδου», σε ποιο ύψος έχει υπολογισθεί η ζημια΄το Δημοσίου;

Να κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα.

3ον
Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από τις οικείες εφορίες στα καταστήματα «Ριχάρδος», που είναι διάσπαρτα στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας; 

Πότε και πόσοι έλεγχοι έγιναν και ποια τα αποτελέσματά τους;

Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου. 

Να κατατεθούν πίνακες με τα πρόστιμα και τις αιτίες επιβολής

4ον
Έχουν, κατά καιρούς επιβληθεί ποινές φορολογικού χαρακτήρα; 

Αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις και τι οικονομικού ύψους;

Να κατατεθούν τα παραπεμπτικά και τα πρακτικά των αρμοδίων οργάνων.

5ον
Θα διερευνήσει  έστω και τώρα – μετά από πέντε χρόνια - το αρμόδιο Υπουργείο ποιο είναι το συγγενικό πρόσωπο του «Ριχάρδου», σύμφωνα με καταγγελίες που δεν διερευνήθηκαν εάν ισχύουν, εργάζεται ή εργαζόταν σε επιτελική θέση στο ΣΔΟΕ;

Να κατατεθεί η σχετική γραπτή σας καταγγελία

6ον
Από τον «κατακλυσμό» των διαφημίσεων των ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», πόσα συνολικά εισέπρατταν κατ’ έτος οι τηλεοπτικοί σταθμοί και πόσα χωριστά καθένας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια;

7ον
Ποια τα έσοδα των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, από τις διαφημιστικές καταχωρίσεις τραπεζών ετησίως και ποια από τον ενεχυροδανειστήριο «Ριχάρδο»;

Να κατατεθούν οι σχετικοί πίνακες.

8ον
Το ΕΣΡ γνωρίζετε αν έχει ελέγξει ότι, κατά συρροή, ο «Ριχάρδος» υπερέβαινε τον διαφημιστικό χρόνο; Αν ναι, ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων και οι κυρώσεις;

 Αν όχι, γιατί;

9ον
Ο αρμόδιος Υπουργός θα ζητήσει από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς να προχωρήσουν σε έρευνες καθώς και η Εισαγγελία για το κατά πόσον τόσον το ΕΣΡ κάνουν σωστά και σύννομα ή όχι τη δουλειά τους γύρω από τους οικονομικούς ελέγχους στα ενεχυροδανειστήρια και στον ΡΙΧΑΡΔΟ όσο και η ΑΑΔΕ;

Να καταθέσετε τις σχετικές αναφορές σας.

10ον
Οι ωριαίες ή δίωρες εκπομπές τηλεμάρκετινγκ δεν συνιστούν διαφημιστικό χρόνο που μάλιστα υπερβαίνει την κείμενη νομοθεσία; Το ΕΣΡ γνωρίζετε αν έχει επιληφθεί της εν λόγω κατάστασης; Αν ναι, ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων του;

Αν όχι, θα ζητήσετε επιτέλους να ελεγχθεί ο διαφημιστικός χρόνος; 

11ον
Ποιο το καθεστώς ελέγχου των ΜΜΕ που αγνοούν που διατίθεται από τα κανάλια; Γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός, αν το ΕΣΡ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στις περιπτώσεις που… παραβιάζονται οι οδηγίες για το χρόνο και το περιεχόμενο των διαφημιστικών μηνυμάτων που προβάλλονται από τα ΜΜΕ; 

Να κατατεθούν τα παραστατικά από τα επιβληθέντα πρόστιμα καθώς και οι αποφάσεις του ΕΣΡ για όσα ΜΜΕ δεν συμμορφώνονται όπως συνέβη κατά κόρον στην περίπτωση «Ριχάρδος»

12ον
Θα εξετασθεί το ενδεχόμενο της συνέργειας στη μεγάλη ζημία του Δημοσίου και την απάτη των πολιτών εκ μέρους δημοσιογράφων ή και καναλαρχών;

Αυτά έγραφε ο Νίκος Νικολόπουλος και είναι ερώτημα αν τολμούν πάνω απο 4-5 σημερινά μέλη του Κοινοβουλίου να υπογράψουν τέτοιες ερωτήσεις.

Εμείς βέβαια και γνωρίζουμε εκ των έσω και εξηγούμε το γιατί ο Νικος Νικολόπουλος όχι μόνο δεν φιλοξενείται συχνά σε κανάλια,αλλά και γιατί δεν μακροημερεύει σε ορισμένα εξ αυτών...

Και τον μαυραγοριτισμό πολλοί αγαπούν και τους μαυραγορίτες επίσης...Τους καταγγέλλοντες ελάχιστοι...

Κώστας Ντέμος