Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Χαστούκι Αρείου Πάγου στους επώνυμους άρπαγες του Υμηττού!

Οριστικά στο Δημόσιο οι εκτάσεις. Έρχονται ισόβια η θα μας τρελάνουν οι δικαστές;
Ελεύθερη γραφή
Πέμ, 21/06/2018 - 01:24
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Πόσο μπορεί να αξίζουν  μερικές χιλιάδες, ας πούμε επτά χιλιάδες στρέμματα στον Υμηττό;
Μπορεί να αξίζουν με την κατάλληλη εκμετάλλευση οκτώ δις ευρώ, όπως μας είπε Δήμαρχος προαστείου που ακουμπά στον Υμηττό;
Σίγουρα αξίζουν πάνω από...150-350 χιλιάδες ευρώ, ποσό που μπορεί να επιφέρει ισόβια σε κάποιον άρπαγα, όπως έχει ήδη συμβεί με ανάλογους δράστες σε βάρος δημοσίων ταμείων;

Αν αξίζουν μερικά δις ευρώ ποιά ποινή μπορεί να επιβληθεί σε δράστες;
Από ισόβια έως ...αθώωση είναι η απάντηση.

Μικρογραφία

Ναι για πολύ κάτω από τα 7.000 στρέμματα στο περίφημο σκάνδαλο της Αιξωνής, 2-3 δράστες (Κωνσταντινίδης ) καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ο γνωστός δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος έφαγε 5 χρόνια, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής και επίσης μεγαλοδικηγόρος μακαρίτης πια δεν πρόλαβε να δικαστεί.
Ο Αρειος Πάγος (δίκασαν οι κ.κ. Γιαννακόπουλος, Διονυσοπούλου, Προγάκη, Μαγιάκου και Σαλίχος εξέδωσε μια ιστορικής και πολύ ουσιαστικής για τα κρατικά ταμεία απόφαση με αριθμό 826/2018.
Έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι η Δυτική πλαγιά του Υμηττού είναι δημόσια έκταση και απέρριψε  αγωγές που εδώ και δεκάδες χρόνια είχαν γίνει εφιάλτης για Δήμους και δημότες της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Υμηττού κλπ.

Με τις αγωγές  ζητούσαν να αναγνωριστούν λίαν επώνυμοι και πανίσχυροι πολιτικά και...δικαστικά, ιδιοκτήτες εκτάσεων 198 στρεμμάτων αρχικά, αλλά αυτά τα 198 στρέμματα είναι μέρος μιας έκτασης  επτά χιλιάδων στρεμμάτων της δυτικής πλαγιάς του Υμηττού.
Αν αναγνωρίζονταν ως ιδιοκτήτες αυτών των 198 στρεμμάτων, θα άνοιγαν το δρόμο και για το μεγάλο τμήμα της έκτασης. 

Μικρογραφία

Γράφει μεταξύ άλλων η απόφαση του Αρείου Πάγου:

"...Τα επίδικα αυτά οικόπεδα, το εμβαδόν των οποίων αθροιζόμενο σε απόλυτους αριθμούς ανέρχεται  σε 198 στρέμματα, κείνται διάσπαρτα, όπως προεκτίθεται, σε διάφορες απομακρυσμένες  μεταξύ τους εκτάσεις, συνολικής αθροιζομένης) εκτάσεως επτά χιλιάδων (7.000) στρεμμάτων (5.600 στο Δήμο Ηιούπολης, 1.300 στο Δήμο Αργυρούπολης και 100 στο Δήμο Αλίμου) που βρίσκονται στις ακόμη μεγαλύτερης εδαφικής έκτασης των τριών ως άνω Δήμων...Οι εδαφικές αυτές εκτάσεις, δασικές και χορτολιβαδικές με την Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης του 1832 και το Πρωτόκολλο του Λονδίνου και τα ερμηνευτικά πρωτόκολλα περιήλθαν  πρωτοτύπως (αυτοδικαίως) στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι εκτάσεις αυτές κατά το Οθωμανικό Δίκαιο ανήκαν στις  3/2/1830, Ημέρα Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους στο Οθωμανικό Δημόσιο, αφού δεν αποδείχθηκε ότι τις εκτάσεις αυτές τις κατείχαν  ιδιώτες με νόμιμο οθωμανικό τίτλο ("ταπί") που τους παραχωρούσε το δικαίωμα της διηνεκούς εξουσιάσεώς τους (τεσσαρούφ)...Αντιθέτως αποδείχθηκε ότι η έκταση αυτή αποτελούσε δάσος με ελάχιστα διάσπαρτα τμήματα χορτολιβαδικής έκτασης και περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο στις 3/2/1830..."

Μικρογραφία

Ξέρετε πότε "ξύπνησαν" και ζήτησαν με αγωγές τον ...δυτικό Υμηττό οι εν λόγω επώνυμοι;
Το σωτήριον έτος 1987, όταν (ω της συμπτώσεως!...) ο Κοσκωτάς καταδείκνυε στην Ελλάδα ότι είναι εύκολος ο πλουτισμός...

Μικρογραφία

Οχι τυχαία βέβαια...Εκείνη την εποχή ο ευρωβουλευτής της τότε πασοκικής κυβέρνησης είχε ξεκινήσει την αρπαγή της πλαγιάς του Υμηττού στην περιοχή Αιξωνής, ενώ λίγο πιο πάνω ένας Δελητάδες είχε αποδεχθεί οτι χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο ένα μεγάλο ποσό και επειδή δεν είχε να το πληρώσει δεχόταν να κατάσχει το Δημόσιο την ιδιωτική του έκταση μερικών  ...χιλιάδων στρεμμάτων πάνω από την Αργυρούπολη και έως της...κορυφής του Υμηττού.
Και η Εφορία Αργυρούπολης παριστάνοντας την... ηλίθια δέχθηκε τον "συμβιβασμό" και προσπάθησε να μεταγράψει την έκταση αναγνωριζοντας ότι είναι "προσφορά" ιδιώτη.
Ανακαλύφθηκαν όμως και ματαιώθηκε η προσπαθεια.
Δεν πήγαν ισόβια, αλλά άρχισαν οι έρευνες, ανακαλύφθηκε η κομπίνα στην Αιξωνή και σιγά-σιγά και αυτή που κρίθηκε μετά...31 χρόνια με την προαναφερόμενη 826/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου... 

Μικρογραφία

Η υπόθεση αυτή έχει και ποινική διάσταση.
Το Εφετειο (πρόεδρος Κατσιάνης) αθώωσε τους κατηγορούμενους!!!
Όμως θα ξαναδικαστούν αφού ο γνωστός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Πλιώτας άσκησε αναίρεση...

Μικρογραφία

"Δικαιοπάροχος" με το ίδιο  επώνυμο φέρεται να είναι αυτός που πούλησε τη μαγιά για να γίνει ιδιωτικός οικισμός η Πολιτεία στην Πάρνηθα.
Ο συντονιστής, από τον οποίο και πολλοί δικαστικοί είδαν φως, φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ...
Μικρός που είναι κόσμος...
Χρειάζονται σχόλια;
 

Μικρογραφία

Υ.Γ.
Μετά  την απόφαση του Αρείου πάγου, υπο κανονικές συνθήκες οι ισόβιες θα ήταν δεδομένες για τους πρωταγωνιστές της αρπαγής. Όμως. Ελλάδα είμαστε. Μπορεί να τους αθωώσουν ως παραπλανηθέντες ή ακόμα χειρότερα...
 

Γιάννης Ντάσκας