Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Χωρίς τροφή 130 υπερήλικες στο Γηροκομείο χάριν... συμφερόντων!

100 στρέμματα σε Αθήνα-Μαρούσι, ακίνητα στο Κολωνάκι και όμως... πεινάνε!
Ελεύθερη γραφή
Παρ, 22/03/2019 - 14:01
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στον Ερυθρό Σταυρό, ξέσπασε το σκάνδαλο του Γηροκομείου - Πτωχοκομείου.

Από τότε το παλεύουμε στη  δημοσιότητα και στη Δικαιοσύνη με καταγγελίες κλπ

Το σκάνδαλο του Γηροκομείου είναι μεγαλύτερο του Ερυθρού Σταυρού σε ακίνητη περιουσία και σε διακινδύνευση ζωής ανθρώπων που δεν μπορούν να αμυνθούν.

Απλή ανάγνωση της αναφοράς-ρεπορτάζ που καταθέσαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ερευνάται ήδη μαζί με την αναφορά που καταθέσαμε με τον Νίκο Νικολόπουλο σας αρκεί για να μορφώσετε άποψη:

 

ΠΡΟΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Ιωάννου Ντάσκα, Δημοσιογράφου,Δικηγόρου ε.σ. κατοίκου Αγίας Παρασκευής Αττικής,οδός Πίνδου αριθμ 44

Κυρία εισαγγελέα,

Κατά τον Ποινικό μας Κώδικα " Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών." κλπ

Αυτό ακριβώς συμβαινει εδώ και χρόνια στο Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Αθηνών και αυτό είναι όχι απλώς διαπίστωση δική μου,απο την ελάχιστη-με εντολή της Δικαιοσύνης ενασχόλησή μου με τα θέματα του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου,αλλά και αποτελεί κοινό τόπο για πλείστους όσους σήμερα.

Εδω και χρόνια δηλαδή αποτελεί κοινή διαπίστωση ερευνητών δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών και επιθεωρητών του Κράτους ,και πολιτικών ότι το αρχαιότερο φιλανθρωπικό Ιδρυμα της χώρας,το "Γηροκομείο-Πτωχοκομείο" Αθηνών έχει τεράστια περιουσία,είναι πάμπλουτο , και έχει αποστολή την περίθαλψη αδύναμων,ανήμπορων,φτωχών,μοναχικών ανθρώπων,υπερηλίκων κατάκοιτων και μη κατάκοιτων.

Εντός του Γηροκομείου βρίσκονται τέτοια πρόσωπα και ο αριθμός του είναι άνω των 130 και θα έπρεπε να είναι εκατοντάδες.Μεταξύ αυτών και πρόσωπα που πρόσφεραν υπηρεσίες ,όταν ήταν ενεργά και σε πρωθυπουργικά σπίτια.

Δυστυχώς η ανύπαρκτη κοινωνική πρόνοια έριξε ,σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητα και απο αναλγησίες φυσικών και πολιτικών προσώπων στα "βράχια" της αδιαφορίας και εν προκειμένω ,όχι μόνο της αδιαφορίας ,αλλά και της σκόπιμης έκθεσης σε μεγάλο κίνδυνο.

Τούτο γιατί ενώ είναι κοινός τόπος ότι το Γηροκομείο-Πτωχοκομείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία,ικανή να εκπληρώσει την αποστολή και καθήκον του για περίθαλψη των προαναφερομένων προσώπων,αυτή η περιουσία σκόπιμα δεν αξιοποιείται και οι διαβιούντες στο γηροκομείο σήμερα αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο,καθώς ,όπως φαίνεται και απο το έγγραφο που ε΄φτασε στα χέρια μου και σας το κοινοποιών,απο σήμερα διακόπτεται και η σίτισή τους ,καθώς παραμένουν απλήρωτοι όχι μόνοι εργοαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις του Γηροκομείου,αλλά και η εταιρεία που ετοίμαζε γεύματα για τους διαβιούντες.

Ο κίνδυνος ζωής,άμεσος και μέγας και απευθύνομαι σε εσάς ,ως ανώτατη δικαστική αρχή για λήψη αναγκαίων και άμεσων μέτρων,ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση του ασκούντος εποπτεία ή "επιτροπεία" Δήμου Αθηναίων.

 Είναι κοινός τόπος οτι την περιουσία του Γηροκομείου λυμαίνονται δίκην καταπατητών ή με συμβάσεις "πινακίων φακής" ,άγνωστοι,αλλά και γνωστοί πανίσχυροι στο χώρος της πολιτικής και της δημοσιογραφίας

Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος εκρίθη με δικαστικές αποφάσεις ότι λυμαίνεται περιουσία του Γηροκομείου και αν γιαυτό κατέβαλε αντίτιμο ,σήμερα δεν θα υπήρχε τόσο άμεσος κίνδυνος ζωής για τους διαβιούντες.

 Κοινός τόπος είναι ότι κάποια κυκλώματα θέλουν να κλείσει το Γηροκομείο για να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης η τεράστια ακίνητη περιουσία,επι της οποίας είναι χτισμένο,δηλαδή τα 50 στρέμματα στην ακριβότερη περιοχή των Βαλκανίων και τα πάνω από 700-1000 ακίνητα που διαθέτει και είναι άγνωστο σε τίνων τα χέρια βρίσκεται.

 Π.χ. στο Δήμο Αμαρουσίου υπάρχει έκταση 50 στρεμμάτων του Γηροκομείου και αν μέρος αυτής είχε αξιοποιηθεί ,ως νόμος και ηθική ορίζουν σήμερα το γηροκομείο όχι μόνο δεν θα εξέθετε σε κίνδυνο τους διαβιούντες,αλλά θα απέτρεπε και τον κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένοι εκετοαντάδες συνάνθρωποί μας και περιμένουν να βρουν θέση στο Γηροκομείο-πτωχοκομείο.

Ηδη έχουμε υποβάλλει αναφορά στην υπηρεσία σας ,η οποίακαι πήρε τον δρόμο της δικαστικής έρευνας.

Με την παρούσα προσθέτουμε ότι διαπιστώσαμε απο την έρευνά μας ότι 

1) ο δήμος Αθηναίων θα έπρεπε αφού έχει επι πέντε χρόνια τον απόλυτο έλεγχο του Γηροκομείου Αιθηνών να έχει διατάξει με νομότυπη διαδικασία την καταγραφή της περιουσίας του Γηροκομείου και την διαπίστωση της πραγματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Κατά τις δικές μας πληροφορίες ουδέν παρόμοιο έχει πράξει και αν έτσι είναι πρέπει να ερευνήσετε ποιοί ήταν αρμόδιοι να το πράξουν και αν οι αρμόδιοι αυτοί έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα,όπως της απιστίας ή όποιο άλλο.

Ομως επειδή πιθανόν η έρευνά μας να είναι ατελής μπορείτε με απλή διαδικασία καταθέσεων του Δημάρχου,του αρμοδίου αντιδημάρχου ,του Επιτρόπου για το Γηροκομείο κλπ να διαπιστώσετε εάν εχουν κινήσει και αν έχουν προχωρήσει ή ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία.

Πλέον τούτων εισφέρουμε την πληροφορία-καταγγελία ότι στο Γηροκομείο κανένα τέτοιο αίτημα του Δήμου Αθηναίων δεν έχει καταγραφεί και θα πρέπει η δικαστική έρευνα να διαπιστώσει αν αυτή η πληροφορία είναι αληθής .

Εύκολα διαπιστώνεται αυτό με καταθέσεις των αρμοδίων για την ακίνητη περιουσία τουΓηροκομείου, δηλαδή της Συμβούλου Ταμία κατά έτη αυτά Πολυξένης Πραστάκου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα έπρεπε να δώσει τις σχετικές εντολές προς υλοποίηση στον διευθυντή κ. Κεραμίδα,στον απασχολούμενο κατά το χρόνο εκείνο ως προϊστάμενο στην Υπηρεσία Ακινήτων κ. Ιωάννη Πλυτά, ( συνταξιούχο που

λόγω της «αδήλωτης» απασχόλησής του από την Διοίκηση και επόπτρια του Λογιστηρίου Πολυξένη Πραστάκου, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΕΕΑ 30.000,00 ευρώ από τις αρμόδιες

υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και το ΕΦΚΑ και προκλήθηκε ζημία στο σωματείο) στην υπάλληλο της Υπηρεσίας Ακινήτων κ. Παπαϊωάννου, στην προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας κ. Στραϊτούρη.

Κατά την δική μας έρευνα διαπιστώσαμε ότι βασικά στελέχητου Γηροκομείου, όπως ο διευθυντής κ.Κεραμίδας, η νομική Σύμβουλος κ.Στραϊτούρη και άλλα, δεν έχουν πληρωθεί εδώ

και χρόνια!!! Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι όταν αποπειράθηκαν με δικαστικές αποφάσεις να προβούν σε αναγκαστική κατάσχεση, η διοίκηση άσκησε από όλους τους εργαζομένους, σε τρία στελέχη, ανακοπές προηγηθείσης κοινοποιήσεως εξωδίκων, με τις οποίες άρχισε αντιδικία με τα

στελέχη αυτά. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι στην συνέχεια απομάκρυναν από τα διοικητικά συμβούλια τον Διευθυντή της ΕΕΑ και την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας και ότι

προέβησαν και σε διαγραφή της τοποθέτησής της από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, γιατί δεν τους άρεσε το περιεχόμενο.!

Αυτό σημαίνει για τον μέσο συνετό άνθρωπο, στην πράξη, ότι θα μπορούσαν από την επομένη να παύσουν να προσφέρουν υπηρεσίες τα στελέχη και έχοντα γνώση των θεμάτων και

προβλημάτων, στο Γηροκομείο και να κλείσει αυτόματα και να χρεωθούν και το κλείσιμο και άρα έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος των κυκλωμάτων που θέλουν να κατασπαράξουν την τεράστια

περιουσία του.

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο για να μην επιβραβεύσουμε την προσπάθεια ( ενώ έχουμε εις χείρας μας email από τα οποία προκύπτει σχεδιασμός απομάκρυνσης των

στελεχών και του «αντιπάλου δέους») και φυσικά για να μην γίνουμε συνεργοί στο κλείσιμο και διαπράξουμε το αδίκημα της απιστίας έναντι του καθήκοντος προστασίας της

περιουσίας του, και  για τη συνέχιση της λειτουργίας του, αναγνωρίσαμε και ψηφίσαμε ομόφωνα την αναγνώριση των οφειλομένων κάποιων εκ των στελεχών που το αιτήθηκαν.

 Η δική μου θέση- ψήφος υπερ της καταβολής των οφειλομένων αμοιβών, δόθηκε με την σκέψη ότι αμέσως μετά θα καταφύγω σε εσάς και θα ζητήσω άμεση έρευνα των συνθηκών υπο τις οποίες ο Δήμος Αθηναίων εποπτεύει την λειτουργία του Γηροκομείου,αν εσκεμμένα αφήνονται όλα στην τύχη τους και τα στελέχη απλήρωτα για να κλείσει κλπ.

 Κατά την νομική μου άποψη η μη καταβολή αμοιβών στο βασικό προσωπικό του Γηροκομείου είναι αδίκημα και απιστίας και κατα τα προαναφερόμενα έκθεσης των διαβιούντων εκεί σε άμεσο κίνδυνο,αφού,εκτός των άλλων, η άδεια λειτουργίας του Γηροκομείου θα ανακληθεί λόγω έλλειψης του βασικού αριθμού εργαζομένων και σε αυτά τα αδικήματα αρνούμαι να συμπράττω.

Γι' αυτά  υπάρχουν υπέυθυνοι και είναι εκείνοι που ενώ είχαν τρόπους πληρωμής π.χ. ενοικιάσεις ακινήτων,κατασχέσεις οφειλομένων,είσπραξη οφειλομένων κλπ τεχνηέντως  και με διάφορα προσχήματα δεν εκπληρώνουν αυτή την υποχρέωσή τους.

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

 

Γιάννης Ντάσκας

Δημοσιογράφος-Δικηγόρος ε.σ

Γιάννης Ντάσκας