Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Η Μαρέβα, ο Βαξεβάνης, η εξόντωση ΜΜΕ και η δικαστική απόφαση για το 5χίλιαρο

...Κι ένα ερώτημα προς τους "κύκλους" της Νέας Δημοκρατίας.
Ελεύθερη γραφή
Πέμ, 20/12/2018 - 15:13
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Πριν καιρό είχαμε κληθεί και καταθέσαμε στη Βουλή για τον Ερυθρό Σταυρό και τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Εκεί αναφερθήκαμε σε μια εταιρεία της πλάκας απο πλευράς μεγέθους που είχε η Τράπεζα Πειριαώς επι Σάλλα για να αγοράσει το "Ερρίκος Ντυνάν",για την δραστηριότητα της συζύγου του στο χώρο κλπ

Και είχαμε διερωτηθεί πως κατάφερε να αποκαλείται "τραπεζίτης" ο 24χρονος που ήρθε απο τη Γερμανία το 1975 ως ιδρυτικό μέλος του "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όλα τα χρόνια πάλευε με τους Γιάννους και τους Ακηδες "για τον σοσιαλισμό".

Αυτές τις πολιτικές καταγγελίες για τους "σοσιαλιστές" τις έκανε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη κατονομάζοντας κάποια κορυφαία πολιτικά στελέχη και όχι τον Σάλλα που ήταν "χαμηλό" στέλεχος.

Μας ειρωνεύτηκαν τότε, μετά την κατάθεσή μας στη Βουλή "πώς τολμάμε να πιάνουμε, ενώπιον βουλευτών και τηλεοράσεων, στο στόμα μας τον Σάλλα που είναι πανίσχυρος τραπεζίτης".

Απαντήσαμε ό,τι και για τον Μαρτίνη:

"Θα μας τα λέτε όταν θα τον καλέσει κι αυτόν ο Εισαγγελέας για κακούργημα;".

Μας απάντησαν ό,τι και για τον Μαρτίνη:

"Ποτέ δεν θα γίνει αυτό."

Οπως ξέρουμε απο χθες ο Σάλλας έχει απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και κατηγορείται με πόρισμα του εισαγγελέα Γαληνού Μπρή (υπόθεση Ψυχάρη...) για παιχνίδια εκατομμυρίων με ακίνητα μέσω των εταιρειών της οικογένειας Σάλλα κλπ.

Ο Σάλλας δηλώνει για όλα αυτά πως είναι αθώος και διώκεται αδίκως και στοχευμένα.

Κατηγορούμενος είναι, μπορεί να πει ότι θέλει και σημειώνουμε τους ισχυρισμούς του, χωρίς να σημαίνει ότι τους υιοθετούμε ή τους πιστεύουμε.

Με δεδομένη την κριτική της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας για τους "σοσιαλιστές" θα περιμέναμε μια δήλωση "κύκλων της Νέας Δημοκρατίας" για το κοινωνικό αγαθό και μέγεθος που λέγεται "κρατική τράπεζα Πειραιώς", για τα τραπεζικά σκάνδαλα.

Μουγκαφόν... Προφανώς υιοθετεί τους ισχυρισμούς Σάλλα και δικαίωμά της.

Βγήκε επι Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ δικαστική απόφαση που εξόντωσε Μέσο Ενημέρωσης διότι μετέδωσε ισχυρισμούς κατηγορουμένων σημειώνοντας ότι "κατηγορούμενοι είναι, ό,τι θέλουν μπορούν να πουν, δεν τους υιοθετούμε κιόλας".

Η δικαστίνα (ΜΙΑ ήταν) είπε πως είναι συκοφαντία η μετάδοση των ισχυρισμών των κατηγορουμένων.

Μουγκαφόν από τη Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ...

Βγήκε δικαστική απόφαση που εξόντωσε δημοσιογράφο λέγοντας ότι αν διώκονται Δευτέρα δημόσιοι υπάλληλοι η δίωξή τους μπορεί να ανακοινωθεί και δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Αν η δίωξη γίνει άλλη ημέρα δεν μπορεί να ανακοινωθεί γιατί είναι προσωπικό δεδομένο.

Ναι! Ετσι ακριβώς τα είπε στην ουσία.

Ο δημοσιογράφος δεν είναι συστηματικός, άρα πήγε άκλαφτος διότι... Μουγκαφόν και πάλι, δεδομένου ότι είχε θίξει σκάνδαλο...

Και αίφνης έχουμε δήλωση "κύκλων της Νέας Δημοκρατίας για δικαίωση της Μαρέβας Μητσοτάκη στη δίκη της με αντίπαλο τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε κάνει ορυμαγδό δημοσιευμάτων για τα οικονομικά, για τη δραστηριότητα της Μαρέβας.

Διαβάστε τη δήλωση της κατηγόρου:

«Η υπ’ αριθμ. 5131/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της Κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του κ. Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά» ανέφεραν σήμερα πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ακόμα ότι «η απόφαση δέχθηκε επίσης ότι η Κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, δέχεται ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

 

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την Κα Γκραμπόφσκι. 


Πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της Κας Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. 

Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης. 
Από σήμερα, ο κ. Βαξεβάνης και με δικαστική βούλα είναι πλέον κοινός συκοφάντης».

Θα περιμέναμε με αυτή τη δήλωση τα παιδιά να λάβουν ένα τεράστιο ποσό αφού υπήρξε δικαίωση και αν βέβαια ο δυστυχής Βαξεβάνης είχε χρήματα...

Όμως το δικαστήριο όρισε αποζημίωση ένα πεντοχίλιαρο.

Ξύναμε την κεφάλα μας διερωτώμενοι τι είδους δικαίωση είναι αυτή.

Ωσπου διαβάσαμε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που λένε τα εξής μεταξύ άλλων :

"...Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον του Documento που αφορούσε τουλάχιστον δέκα δημοσιεύματα, απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η αγωγή αφορούσε δημοσιεύματα στα οποία η εφημερίδα αποκάλυπτε τις σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες αλλά και την βολική διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν ήταν ανεξάρτητη από την υποβολή πόθεν έσχες, 

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε 500 χιλιάδες ευρώ από το DOCUMENTO χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα και τους δημοσιογράφους συκοφάντες. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου αποτελεί πλέον τη βούλα της Δικαιοσύνης σε αυτά που επί δύο χρόνια αποκαλύπτει το Documento. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον όταν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρει το Documento ότι αποκτήθηκαν από την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφκσι αποκτήθηκαν την επίμαχη περίοδο που δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες. Αληθείς θεωρεί το δικαστήριο τις σχέσεις με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί το δικαστήριο όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση. 

Σημαντικό επίσης είναι ότι το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται. Το δικαστήριο ωστόσο παρότι θεωρεί ότι είναι αληθές το γεγονός της γειτνίασης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον Χριστοφοράκο της Siemens στην Τήνο θεώρησε πως αποτελεί δυσφήμιση της κυρίας Γκραμπόφσκι και επιδίκασε ποσό 5 χιλιάδων ευρώ πρωτόδικα. Είναι εμφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο της Siemens πράγμα για το οποίο θα ενημερώσει η εφημερίδα το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της έφεσης σε ότι αφορά το συγκεκριμένο στοιχείο..."

Εχουμε κύριε Κύκλε της Νέας Δημοκρατίας δικαίωμα να πιστέψουμε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ή θα βρούμε το μπελά μας;

Ερώτημα κάνουμε πριν αποφασίσουμε...

Γιάννης Ντάσκας