Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Η Μιμή,ο Καντάφι,ο Μάγειρας,ο Γιώργος και ο "πληρωμένος" Σαρκοζί

Μια πολυσήμαντη ερώτηση-ρεπορτάζ του Νικ Νικολόπουλου
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 26/03/2018 - 12:04
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Όταν διαβάσει κανείς ελληνικά συστημικά ΜΜΕ θα βρει ανθυπολεπτομέρειες για μια υποδήλωση μια πόρνης πώς ένας ΄άνθρωπος του Τράμπ της υποσχέθηκε χρήματα, αν δεν μιλήσει για σεξουαλική σχέση με τον Τράμπ, που ισχυρίζεται η ίδια ότι είχε.

Φυσικά και είναι σφόδρα πιθανόν να είχε και σχέση και να της έταξαν και χρήματα.

Αντικειμενικά, όμως, η υπόθεση είναι στο στάδιο των ατομικών αναφορών, έστω καταγγελιών.

Την υπόθεση Σαρκοζί και τα πιθανά χρήματα που πήρε απο τον Καντάφι την έχουν  αυτά τα συστημικά ΜΜΕ  σε λεπτομέρειες και ας την αρνείται δημόσια ο Σαρκοζί.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μια ερώτηση στη Βουλή και μας θυμίζει την ...δημοσιογραφάρα Δήμητρα Παπανδρέου-Λιάννη, η οποία ως απεσταλμένη ελληνικού....Μεσου Ενημέρωσης είχε πάει στη Λιβύη και πήρε συνέντευξη-αγιογραφία του Καντάφι σε πολύ ύποπτη χρονικά περίοδο.

Μας θυμίζει ακόμα ότι ο μάγειρας του Καντάφι, αυτός που ενοχοποιεί τον Σαρκοζί μιλάει, έστω αναπόδεικτα, όπως για τον  Γαλλοέλληνα, πρώην πρόεδρο και για τον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με χρήματα.

Μικρογραφία

Μας θυμίζει ακόμα τον Νίκωνα Αρκουδέα, πρωην αρχηγό ΕΛ-ΑΣ, ο οποίος κυνηγούσε υπουργό του Καντάφι στην Αθληνα, για να μην προλάβει ο Υπουργός και δώσει συνέντευξη τυπου στην Αθηνα "για την προδοσία του Ανδρέα".

Και όλων μας τότε η σκέψη ήταν ότι θα μιλούσε και για χρήματα...

Αυτή η ερώτηση -ρεπορτάζ, όπως και οι άλλες για τη διαπλοκή στα δημόσια έργα κλπ, καταπνίγηκε από τα συστημικά ΜΜΕ παρά την λεπτομερή προβολή όμοιων ακριβώς καταγγελιών για ξένους.

Διαβάστε την ερώτηση και θα καταλάβετε πόσο μπουκωμένοι είναι οι περισσότεροι από ΚΕΕΛΠΝΟ και εξουσία και έτσι δεν την άκουσαν και δεν την είδαν...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών
 

Μικρογραφία

ΘΕΜΑ: Πήρε, όντως, ο Γιώργος Παπανδρέου 20 εκατ. δολάρια από τον Καντάφι

και ενώ η Λιβύη μας χρωστάει 716 εκατ. δολάρια;

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 η ηλεκτρονική εφημερίδα newsbomb είχε δημοσιεύσει το εξής:

Ο προσωπικός μάγειρας του Μουαμάρ Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς αφηγείται τη ζωή του πρώην Λίβυου ηγέτη σε εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης και αποκαλύπτει άγνωστες χρηματοδοτήσεις Ευρωπαίων ηγετών. Κατά την αφήγηση, όμως, ο μάγειρας δέχεται ερώτηση από τον δημοσιογράφο για το αν ο Καντάφι κατά καιρούς έχει βοηθήσει Ευρωπαϊκές χώρες για να έρθει η απάντηση «βόμβα»:

Ο Καντάφι το 2005 έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου αυτός να κατασκευάσει τουριστικό θέρετρο στη Βεγγάζη. Ναι, καλά διαβάσατε! Δείτε και το βίντεο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο 9:51, όπου ο μάγειρας εξομολογείται το μεγάλο μυστικό το οποίο, όπως και να ‘χει, θα συζητηθεί πολύ.

Για ποιο λόγο λοιπόν και με ποια ανταλλάγματα, ο Καντάφι έδωσε το τεράστιο ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στον Γιώργο Παπανδρέου και που επενδύθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα;

Μικρογραφία

Το σίγουρο είναι πως τόσα χρήματα δεν τα δίνει κανείς αν δεν έχει να λαβαίνει το ανάλογο αντάλλαγμα, είτε πρόκειται για τον ηγέτη ενός κράτους, είτε για έναν ισχυρό επιχειρηματία. Μήπως ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει δώσει σαφέστατες εξηγήσεις για το, όπως φαίνεται, πολύ σοβαρό ζήτημα;

Μάλιστα, ο μάγειρας αναφέρει πως ο Μουαμάρ Καντάφι βοήθησε οικονομικά τόσο τον Νικολά Σαρκοζί κατά την προεκλογική του εκστρατεία, όσο και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο χώρες συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς κατά του Λιβυκού στρατού...

Στη συνέχεια η ηλεκτρονική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει σχετικό βίντεο με τον εν λόγω μάγειρα με την φράση:

"Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο"

Μετά από χρόνια κατάπληκτη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί επιβεβαίωση των καταγγελιών του μάγειρα με την σύλληψη και ανάκριση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για μετρητά σε βαλίτσες, με τα οποία ο Καντάφι τον χρηματοδότησε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Μικρογραφία

Ανεξάρτητα από το αν οι κατηγορίες θα αποδειχθούν βάσιμες η όχι, αυτό που σημειώνουμε είναι η σοβαρότητα με την οποία ερευνούν οι γαλλικές αρχές, χωρίς να ορωδούν προ του ηχηρού ονόματος Σαρκοζί.

Και άλλα ρεπορτάζ προ ετών στον ελληνικό τύπο (ΟΛΥΜΠΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κλπ) έχουν αναφερθεί εκτεταμένα στις εκλεκτικές και ταραχώδεις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον Λίβυο δικτάτορα και αρκετοί θυμούνται το μυστηριώδες κυνηγητό στην Αθήνα του Νίκωνα Αρκουδέα σε Λίβυο υπουργό, "ειδικό απεσταλμένο¨ του Καντάφι.

Ο απεσταλμένος υπουργός Σενούσι ή Σαχάτι συνελήθφη και εκδιώχθηκε υπό την έντονη φημολογία ότι είχε έλθει στην Ελλάδα με μυστηριώδη αεροπορική πτήση, σχεδόν απρόσκλητος για να απαιτήσει να τηρηθούν σκοτεινές υποσχέσεις για τις οποίες ο Καντάφι είχε πληρώσει πολλά χρήματα και δεν είχαν τηρηθεί τα υπεσχημένα.

Ρεπορτάζ του ΒΗΜΑγκαζίνο το 2014 αναφερόταν στις φιλικές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Καντάφι και μεταξύ άλλων σημείωνε χρέη της Λιβύης προς την Ελλάδα, τα οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδικούσαν.

Μεταξύ άλλων σημείωνε το ρεπορτάζ εκείνο στις 29 Ιουνίου 2014: "...Τα ξεχασμένα χρέη.
 

Μικρογραφία

Η αίγλη του Καντάφι ξεθώριασε πολύ γρήγορα στην Ελλάδα και οι δύο χώρες βιώνουν, από διαφορετικές απόψεις, ραγδαίους μετασχηματισμούς. Αυτό που απέμεινε από την περίφημη ελληνολιβυκή σχέση είναι χρέη καταχωνιασμένα στα κιτάπια του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με επίσημη απάντηση του υπουργείου, ήδη από τη δεκαετία του 1970 η Λιβύη δημιούργησε σημαντικά χρέη προς μεγάλο αριθμό ελληνικών τεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελληνικών εταιρειών, το συνολικό ποσό των σημερινών απαιτήσεων, με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά τη σύναψη των επιχειρηματικών συμβολαίων, ανέρχεται στα 716,2 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας και αποζημιώσεων..."

Επειδή, τα ποσά είναι μεγάλα και η μη διεκδίκησή τους προκαλεί υποψίες ακόμα και βασιμότητας όσων περί χρηματισμών φημολογούνται.

Επειδή, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσετε αν τα χρέη εκείνα έχουν αποπληρωθεί, πότε και με ποιόν τρόπο.

Επειδή, αν δεν έχουν πληρωθεί πρέπει να εξηγήσετε με εισήγηση ποίων και πότε έμειναν στα αρχεία και στα αζήτητα.

Επειδή, οι μυστηριώδεις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου ενισχύθηκαν, όταν η τελευταία σύζυγος Παπανδρέου, Δήμητρα προσποιήθηκε την δημοσιογράφο και πήρε για ακατανόητους λόγους και με ακατανόητη ευκολία, συνέντευξη -αγιογραφία του δικτάτορα Καντάφι λίγο πριν το τέλος του και σε εποχή που οι γιοί του σκόρπιζαν χρήματα σε χώρες της Ευρώπης,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Έχουν ασχοληθεί οι ελληνικές αρχές ,κατά τα πρότυπα των ... «κουτοφραγκικών» γαλλικών με έρευνα όσων και για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ο Σέρβος μάγειρας;

2. Υπάρχουν χρέη λιβυκών επιχειρήσεων και εταιρειών προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ» και αν ναι, ποια η τύχη τους σήμερα;

3. Υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Ελλάδας για θέματα σχετικά με χρέη της Λιβύης προς την Ελλάδα ή συναφή και αν ναι, ποιά η τελική έκβαση;

- Να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική αλληλογραφία.

Γιάννης Ντάσκας