Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Επίθεση με... σφαίρες στο Γηροκομείο!

Εσπασαν πόρτες και άφησαν "μηνύματα" αμέσως μετά την εκπομπή του Νικου Νικολόπουλου
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 25/03/2019 - 13:42
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Επίδειξη πίστης στους... σκοπούς του Γηροκομείου, δηλαδή στα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης και συναφών αξιών έκαναν τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από το Γηροκομείο.

Αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Νικολόπουλου, στην οποίοα τονίσθηκε ότι το σκάνδαλο του Γηροκομείου είναι πολύ μεγαλύτερο εκείνου του Ερυθρού Σταυρού-"Ερρίκος Ντυνάν", τα συμφέροντα έσπασαν την πόρτα του Γραφείων του προσωρινού προέδρου(διορισμένου για μικρό χρονικό διάστημα απο τη Δικαιοσύνη) Ζώη Κολιού και του Διευθυντή Κωνσταντίνου Κεραμίδα, ανακάτεψαν λίγο φακέλους και χώρο και τοποθέτησαν από μια σφαίρα για να είναι η επίσκεψη εναρμονισμένη με το κλίμα που (πρέπει να) έχει διαχρονικά η αποστολή της... "Ελεήμονος Εταιρείας-Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Αθηνών".

Στην χθεσινή εκπομπή έγινε λόγος σε διορισμο πραγματογνώμονα απο Εισαγγελέα αν και το διορισμένο άτομο, όπως καταγγέλλεται-ερωτάται σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου-δεν έχει παρουσιάσει ούτε πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής και ερευνητέο πως επελέγη ως πραγματογνώμων για έρευνα σε κληροδοτήματα χωρίς να είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κλπ.

Απάντηση στην ερώτηση δεν υπάρχει, εκτός και θεωρήσει κανείς ότι ενός είδους απάντηση είναι η χθεσινή επίσκεψη,άσχετη βέβαια με το άτομο που διορίστηκε πραγματογνώμων.

Στην χθεσινή εκπομπή έγινε αναφορά σε ομοιότητες δανεισμού του Γηροκομείου με εκείνου του Ερρίκος Ντυνάν" για την τεράστια περιουσία των 50 στρεμμάτων στη Φιλοθέη (εκεί που τα παράλληλα συμφέροντα έχουν "φάει" τεράστιες δημόσιες εκτάσεις), των 50 στρεμμάτων στο Μαρούσι κλπ.

Στη χθεσινή εκπομπή έγινε αναφορά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ. Σε αυτό περιέχεται η αποκάλυψη του Γιώργου Σούρλα ότι προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν με μισό δις ευρώ για να εγκρίνει εμβόλια ,όταν ήταν υπουργός υγείας και εμνείς επιβεβαιώσαμε στην εκπομπή ότι ως Υπουργός Υγείας ο Γιώργος Σούρλας απέρριψε προσπάθειες δωροδοκίας του και μείωσε εν γένει την περιουσία που είχε όταν μπήκε στην πολιτική ,σε αντίθεση με άλλους που την αύξησαν θεαματικά.

Εγινε αναφορά ακόμα στην παραίτησή του όταν βρέθηκε μπροστά στην δημιουργία "κέντρου Αποκατάστασης", το γνωστό Μαρίκειο.

Ακίνητα του Γηροκομείου τα έχουν αρπάξει πολιτικοί που ήταν βασικοί αντίπαλοι του Γιώργου Σούρλα και δημοσιογράφοι που υπηρετούσαν και υπηρετούν την διαπλοκή.

Στο Γηροκομείο στόχος είναι η τεράστια ακίνητα περιουσία και ο διευθυντής του Γηροκομείου Κ.Κεραμίδας είχε δεχθεί επίθεση και στο παρελθόν όταν αντιτάχθηκε στην προσπάθεια πασίγνωστου και κατηγορούμενου για κακουργήματα επιχειρήματα,ο οποίος ήθελε να γίνει "επενδυτής" στο Γηροκομείο.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει η δίκη με βασικούς κατηγορούμενους την παλαιά ηγεσία του Γηροκομείου.

Είναι πανίσχυρη στο παρασκήνιο,με πολιτικό,εποιχειρηματικό και δικαστικό κύκλωμα στη στήριξή της και ανάλογης ισχύος είναι και αντίπαλο κύκλωμα που στοχεύει στο Γηροκομείο.

Για την Τετάρτη ,το μεσημέρι,έχει προγραμματισθεί συνέντευξη τύπου στο Γηροκομείο με καλεμένους τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών,Υγείας ,τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη,πολιτικούς και ΜΜΕ για ενημέρωση σχετικά με το σημείο 'ΜΗΔΕΝ" στο οποίο βρίσκεται σήμερα το Γηροκομείο.

Οπως ήδη έχουμε γράψει ο Νίκος Νικολόπουλος και εμείς έχουμε ήδη καταθέσει αναφορές στη Δικαιοσύνη για την προσπάθεια να μπει άμεσα λουκέτο στο Γηροκομείο και να γίνει αφενός βορά συμφερόντων,αφετέρου να εξαφανιστούν στοιχεία για το φαγοπότι ετών στο ζάμπλουτο αυτό ίδρυμα,το αρχαιότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της χώρας....

Γιάννης Ντάσκας