Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Γαλαζοπράσινη ζούγκλα στο αρχαιότερο "φιλανθρωπικό" Ιδρυμα της χώρας

Απλήρωτα στελέχη για να κλείσουν το πάμπλουτο Γηροκομείο Αθηνών.
Ελεύθερη γραφή
Τρί, 19/03/2019 - 11:23
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ο Στάθης Παναγούλης κατέθεσε χθες μια ερώτηση στη Βουλή και εκφράζει την ανησυχία του για το ιστορικό κτήριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στον Πειραιά και γράφει ότι το αφήνουν στην τύχη του προκειμένου να γίνει εμπορικό κέντρο και να μην στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες ή κάτι σχετικό, ώστε να διατηρηθεί και το "χρώμα" και η ιστορία του Πειραιά.

Σωστή η ανησυχία του βουλευτή με το ιστορικό όνομα και την δράση στην Αθήνα.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, μεγαλοδικηγόρος και πρωην βουλευτής σε ομιλία του στο Δήμο Αθηναίων αναφέρθηκε σε ερωτήσεις που είχε καταθέσει προ πολλών ετών και εξέφραζε την αγωνία του για το μέλλον του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου, το οποίο προσέφερε καθημερινά περίθαλψη σε εκατοντάδες άτομα και αυτό πράττει ως τις ημέρες μας.

Τι είναι το Γηροκομείο;

Είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ίδρυμα της χώρας μας με ιστορία που ξεκινάει από το 1864.

Μεγαλύτερο και απο τον Ερυθρό Σταυρό.

2.Είναι σήμερα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ από τον Ερυθρό Σταυρό και η σημερινή κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ από την εμπλοκή πολιτικών (των κομμάτων που κυβερνούσαν μέχρι το 2015) και δημοσιογράφων στην υπόθεση με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

3.Είναι το ίδρυμα με περιουσία πάνω απο χίλια ακίνητα εκ των οποίων πολλά στο Κολωνάκι που είναι στα χέρια πολιτικών και δημοσιογράφων.

4.Είναι το ίδρυμα για το οποίο η Δικαιοσύνη έκανε έρευνα και διαπίστωσε-οπως αναφέρεται στο βούλευμα παραπομπής σε δίκη- ότι ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου διαχρονικά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιά είναι τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου και σε τίνων τα χέρια βρίσκονται.

5.Είναι το ίδρυμα που λόγω σκανδάλων πέρασε στον ΑΠΟΛΥΤΟ ελεγχο του Δημου Αθηναίων του κ.Καμίνη το 2013.

6.Είναι το ίδρυμα στο οποίο η Δικαιοσύνη διόρισε προσωρινή διοίκηση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και άλλων προσώπων ,αφού διαπίστωσε ότι η παρουσία του Δήμου Αθηναίων δεν εξασφάλιζε την ομαλή και νόμιμη λειτουργία του.

7.Είναι το ίδρυμα για το οποίο υπάρχουν, από χρόνια, καταγγελίες όπως αυτή του Στάθη Παναγούλη, του Καπερνάρου και άλλων ότι θέλουν να κάνουν τέτοιες περιουσίες εμπορικά κέντρα.

Πώς πέφτουν τα ιδρύματα και αρπάζουν τις περιουσίες τους;

Είτε με παράνομιες των διοικήσεων, είτε με απουσία διοίκησης.

Για παρανομίες διώκονται οι προηγούμενες αιρετές διοικήσεις του Γηροκομείου και κυρίως γιατί αφήνουν την περιουσία του Γηροκομείου στα χέρια άλλων ,άσχετων και άγνωστων και έτσι δεν έχουν να πληρώσουν για περίθλαμψη αδύναμων,όπως είναι η αποστολή του.

Καθώς μας έβαλε εκεί η Δικαιοσύνη αρχίσαμε να ψάχνουμε πεπραγμένα.

Ψάχνουμε πως ο Δήμος Αθηναίων απο το 2013 συμπεριφέρθηκε και κυρίως αν έδωσε ΓΡΑΠΤΕΣ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ εντολές καταγραφής της περιουσίας, εσόδων-εξόδων κλπ.

Μέχρι σήμερα δεν βρήκαμε ΚΑΜΙΑ τέτοια εντολή.

Αντιθέτως βρήκαμε ΑΠΛΗΡΩΤΑ τα βασικά στελέχη του Γηροκομείου,δηλαδή την Διεύθυνση και τη Νομική Υπηρεσία,η οποία πρέπει να κηνυγήσει τους άρπαγες και καταπατητές.

Απλήρωτοι; Ναι! Γιατί;

Προφανώς για να παρατήσουν τις θέσεις του και να αλωνίσουν αυτοί που θέλουν να αρπάξουν τις ΑΓΝΩΣΤΕΣ ακόμα περιουσίες του Ιδρύματος.

Κύρ Εισαγγελέα, αν μένατε απλήρωτοι για τρία χρόνια στη Δικαιοσύνη θα δουλεύατε;

Οχι βέβαια.

Και τι θα συνέβαινε κυρ Εισαγγελέα;

Θα επικρατούσε ο νόμος του ισχυροτέρου. Της Ζούγκλας δηλαδή.

Ακριβώς αυτό πάει να γίνει στο Γηροκομείο, όπως θα σας εξηγήσουμε σε νέα αναφορά...

Μια ζούγκλα με γαλαζοπράσινο "εξουσιαστικό" χρώμα...

Γιάννης Ντάσκας