Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ιδού ποιοι και πώς τα έπαιρναν από τη Novartis!

Μάνατζερ της χρονιάς ο Φρουζής, την εποχή που χρημάτιζε -κατά Κρεμαστινό- 4.800 Έλληνες γιατρούς!!!
Ελεύθερη γραφή
Τετ, 10/04/2019 - 14:18
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ω Θεέ...

Τελικά στην πολιτική και ειδικά στο Υπουργείο Υγείας μόνο ο Γιώργος Σούρλας ήταν άτυχος και συνάντησε άνθρωπο που έδινε μίζες σε πολιτικό του Υπουργείου αυτού...

Όπως γνωρίζουμε ο Γιώργος Σούρλας δήλωσε, ότι του έδιναν κάπου μισό δις για να περάσει κάποια εμβόλια με παρεμβάσεις του.

Και εμείς παλαιότερα του μεταφέραμε επίσημο αίτημα φαρμακοβιομήχανου να περάσει μια τόση δα αυξησούλα σε ένα φάρμακο.

Ο Γιώργος Σούρλας, έκπληκτος, μας ρώτησε αν γνωρίζαμε το κέρδος από την τόση δα αυξησούλα και μόνο γι' αυτό το φάρμακο.

"Οχι" του είπαμε και μείναμε κατάπληκτοι, όταν μας είπε ότι θα ήταν ένα δις... Με αντίστοιχη επιβάρυνση στα δημόσια ταμεία.

Ο Γιώργος Σούρλας δεν έκανε την αύξηση ,μετά από ελάχιστο χρόνο παραιτήθηκε και η αύξηση αυτή δόθηκε...

Στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ η πολυεθνική εταιρεία κερδοσκοπεί παγκοσμίως και στην Ελλάδα φέρεται να έβγαλε πολύ μεγαλύτερα κέρδη από τις άλλες εταιρείες διότι είχε "ωραία και χρήσιμα φάρμακα".

Ολοι οι αρμόδιοι πολιτικοί τις κρίσιμες περιόδους λένε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για ΝΟΒΑΡΤΙΣ και αγνοούσαν τον Φρουζή παντελώς, όπως και άλλοι εξ ημών.

Κάποιοι όμως τον γνώριζαν και του έδωσαν το 2012 το βραβείο του μάνατζερ της χρονιάς.

Εμείς φτιάξαμε απο το μηδέν την εφημερίδα 'ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", γράψαμε για σκάνδαλα στα φάρμακα με τίτλους "ΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΓΙΑ" με χρηματισμούς κλπ.

Κανείς πολιτικός δεν μας ζήτησε στοιχεία. Ποτέ...

Αποχωρήσαμε στο τέλος του 2012 και στη συνέχεια η εφημερίδα απέκτησε καταπληκτικό και οργανωμένο... ιατρικό ρεπορτάζ. Τόσο οργανωμένο, ώστε τον Απρίλιο του 2013 να πλέκει το εγκώμιο του... Φρουζή ως τόπ μάνατζερ της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ως ανθρώπου που γυρίζει με μια βαλίτσα στο χέρι ανά τον κόσμο για να προωθεί τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Αρα, είναι προφανές, ότι ο Φρουζής δεν συναντούσε ποτέ Ελληνες πολιτικούς, διότι δεν προλάβαινε να αφήσει τη βαλίτσα, με την οποία ταξίδευε στον κόσμο και προλάβαιναν μόνο μερικοί δημοσιογράφοι να του πλέκουν το εγκώμιο, καθώς τον έβλεπαν από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο με μια βαλίτσα στο χέρι...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε δια του Τάσου Τέλογλου πριν ένα χρόνο, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είχε δίκτυο 4.800 γιατρών, οι οποίοι προωθούσαν τα φάρμακα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Αρα οι 4.800 γιατροί θησαύριζαν και από τους πολιτικούς μόνο ο Γιώργος Σούρλας είχε υποψιαστεί και είχε πέσει πάνω σε μίζες και ήταν κάπως υποψιασμένος. Οι άλλοι, ούτε που είχαν πάρει μυρωδιά, ότι οι γιατροί που αλωνίζουν σε βίλες και σε θέρετρα του κόσμου, ενώ εργάζονται στο φτωχούλι ελληνικό δημόσιο, παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές και από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Πώς αποδεικνύεται ότι θησαυρίζουν;

Στη Θεσσαλονίκη ο τότε εισαγγελέας διαφθοράς Αργυρης Δημόπουλος,που είχε ορισθεί ακριβώς το 2013 μαζί με την Ράικου είχε τσακώσει τρείς γιατρούς (Πολ, Πουλ, Δελ) με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Πήγαν στο δικαστήριο και όλως τυχαίως στην έδρα βρέθηκε δικαστικός λειτουργός που έχει στενή συγγένεια με γιατρό.

Προφανώς γνώριζε και γνωρίζει, ότι οι γιατροί ΔΕΝ χρηματίζονται, όπως και οι πολιτικοί και πρότεινε να αθωωθούν και οι τρεις (!) με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων.

Κάποιοι, προφανώς απληροφόρητοι για τις "μη μίζες" δικαστικοί, τους καταδίκασαν σε κάθειρξη 11-14 ετών και τους τρεις.

Η δίκη άρχισε πριν λίγες ημέρες στο δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο και διακόπηκε για μετά τις εκλογές.

Κάποιος παράγοντας της δίκης αυτής ακούστηκε να λέει στους διαδρόμους:

"Είναι άδικη η τόσο βαριά καταδίκη. Άντε να τους έβαζαν ένα πρόστιμο, όπως σε τόσες δεκάδες άλλους. Όχι και φυλακή για πράξεις που όλοι σχεδόν κάνουν"!

Αξίζει φυλακή για τέτοια αδικήματα και γίνονται τέτοια αδικήματα στην Ελλάδα;

Ιδού δημοσίευμα  της γνωστής για την εγκυρότητά της εφημερίδας "ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ"  στην Αγγλία:

"...Σε ποινή κάθειρξης ενός έτους καταδικάστηκε χθες πρώην στέλεχος της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού DePuy, θυγατρικής της Johnson & Johnson, για δωροδοκίες Ελλήνων γιατρών συνολικού ύψους 4,5 εκατ. στερλινών (5,1 εκατ. ευρώ), όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο 44χρονος Τζον Ντούγκαλ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, στελέχη της DePuy δωροδοκούσαν Έλληνες γιατρούς μεταξύ 2002 και 2005 προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια για την προμήθεια ορθοπεδικού εξοπλισμού αξίας 20 εκατ. στερλινών.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα της Guardian, η αρμόδια βρετανική υπηρεσία (Serious Fraud Office) υποστήριξε ότι τα στελέχη της εταιρείας κατεύθυναν τις μίζες μέσω ενός Έλληνας μεσάζοντα και της εταιρείας του, με την επωνυμία Medec, που είχε έδρα στη Νήσο του Μαν.

Οι πληρωμές είχαν βαφτιστεί ως πληρωμές για «επαγγελματική εκπαίδευση». Ωστόσο τα χρήματα πήγαιναν σε «μαύρα ταμεία» και χρησιμοποιούνταν για τις δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα μέσω καταβολής μετρητών ή πολυτελών ταξιδιών.

Σύμφωνα πάντα με το Serious Fraud Office,οι δωροδοκίες «κουκουλώνονταν» μέσω της αύξησης των τιμών πώλησης κατά 20%. Οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων στην Ελλάδα ήταν διπλάσιες από το μέσο όρο της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας από τους λόγους που οι τιμές ήταν τόσο υψηλές στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι η αγορά χαρακτηριζόταν από διαφθορά. Οι χαμένοι ήταν επομένως οι Έλληνες φορολογούμενοι», ανέφερε ο συνήγορος της υπηρεσίας.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στη Βρετανία στελέχους επιχείρησης για υπόθεση διαφθοράς στο εξωτερικό, ενώ τα βρετανικά Μέσα σχολιάζουν ότι αναμενόταν ελαφρύτερη ποινή καθώς ο καταδικασθείς συνεργάστηκε με τις Αρχές. Ο Ντούγκαλ παρέδωσε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση στην αρμόδια βρετανική υπηρεσία και έχει υποσχεθεί να καταθέσει ως μάρτυρας σε δίκες άλλων στελεχών της εταιρείας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο δικαστής, μία ποινή με αναστολή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία για κάποιον που, μέσω δωροδοκιών, οδηγούσε σε αιμορραγία των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων λόγω του «φουσκώματος» των τιμών των ορθοπεδικών προϊόντων που πωλούνταν στο ελληνικό εθνικό σύστημα υγείας.

«Νομίζω ότι το κοινό απλώς δεν θα καταλάβαινε γιατί κάποιος που ενεπλάκη σε εγκληματικές πράξεις τέτοιας κλίμακας θα έπρεπε να καταδικαστεί σε ποινή ελαφρύτερη από άμεση φυλάκιση», είπε ο δικαστής.

Εγιναν αυτά στην Ελλάδα;

Δημοσιεύθηκαν και πίνακες γιατρών. Ενας είχε λογαριασμό 11 εκατομ. ευρώ!!!

Υπήρξαν κατηγορούμενοι.Μάρτυρας υπεράσπισης ενός είχε πάει ένας άλλος καθηγητής μέχρι τότε γνωστός ως ...εχθρός του.

Αποδείχθηκε ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης είχε ενισχυθεί από μια άλλη εταιρεία για να προωθήσει την ιατρική επιστήμη με 360.000 ευρώ...

ΟΙ Αμερικανοί δια του FBI λένε ότι χρηματίζονταν και Ελληνες πολιτικοί από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Απάντησε γι' αυτά ο Κρεμαστινός, πρώην υπουργός υγείας, με σύζυγο πρώην στο ΚΕΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια κλπ.

Μας είπε χθες στην ΕΡΤ, ότι "πράγματι οι γιατροί τα παίρνουν και σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ υπάρχει".

Αλλά τα περί εμπλοκής πολιτικών είναι αθλιότητες, όπως ότι δήθεν υπήρξε σκάνδαλο Κοσκωτα, Βατοπεδίου κλπ με εμπλεκόμενους πολιτικούς.

"Οταν θέλει κάποιος κάτι στην Υγεία δεν θα απευθυνθεί στον Υπουργό. Τα παίρνουν οι παρακάτω. Ο Υπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα απευθυνθεί", είπε ο κ.Κρεμαστινός.

Και άρα ο Γιώργος Σούρλας ήταν ο μοναδικός που τον έφτασαν ...

Για το έγγραφο του FBI ,που μιλάει για χρηματισμούς Ελλήνων υπουργών υγείας ο κ.Κρεμαστινός το χλεύασε, λέγοντας ότι δεν αποδεικνύει τίποτα αυτό το έγγραφο και κανείς δικαστής δεν θα το λάβει υπόψη του.

Πρόβλεψε ότι κανείς δεν θα κατηγορηθεί για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα αθωωθεί.

Εσείς μαζέψτε τα δημοσιεύματα ,αλλάξτε τα ονόματα και μετά μερικά χρόνια πηγαίνετε σε έναν δικηγόρο και πέστε του ότι δικό σας πρόσωπο έχει αυτά σε βάρος του.Παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες αν σας πούμε ότι ο δικηγόρος θα σας προετοιμάσει για βαριά καταδίκη του;

Στο Εφετείο είναι κατηγορούμενος ένας εφοριακός στον οποίο δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Εκοψε με έγγραφό του το λαιμό μιας επιχείρησης.

Το έγγραφό του καταχωνιάστηκε σε ένα συρτάρι άλλης εφορίας για... τέσσερα (4) χρόνια!

Δεν γινόταν καμία απολύτως ενέργεια.

Ολως τυχαίως άλλος συνάδελφός του πλαστογράφησε και έγγραφο της Αστυνομίας σε βάρος του εφοριακού.

Η επιχείρηση, της οποίας τον λαιμό έκοβε το ενταφιασμένο έγγραφο του εφοριακού ,τον κατήγγειλε και του έστησε παγίδα να πάρει 10.000 ευρώ.

Την παγίδα έστησαν οκτώ αστυνομικοί με προσημειωμένα κλπ

Ομως και οι οκτώ δεν κατόρθωσαν να πιάσουν ένα αδύναμο ανθρωπάκι σε ένα στενό διάδρομο,τον άφησαν να φύγει, τον...κυνήγησαν με αυτοκίνητο και είπαν ότι βρήκαν σε σκουπιδοτενεκέ τα 10.000 που έριξε ο εφοριακός,αλλά χωρίς...φάκελο.Χύμα στα σκουπίδια... Και δεν χάθηκε ευρώ!

Χωρίς κανένα δακτυλικό αποτύπωμα ΠΟΥΘΕΝΑ!

Για την υπόθεση κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή. Η επιχείρηση που έκανε την καταγγελία έκλεισε τα γραφεία της αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης,την οποία υποτίθεται ότι αγνοούσε...

Η επιχείρηση με την καταγγελία κατά του εφοριακού ωφελήθηκε κάπου με ένα εκατομ. ευρώ.

Με αυτές τις ατράνταχτες αποδείξεις και όχι κωλόχαρτα του FBI και καταθέσεις μαρτύρων ο εφοριακός,στους λογαριασμούς του οποίου δεν βρέθηκε ευρώ, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή ακριβώς ίδια με αυτή στην οποία καταδικάστηκαν οι γιατροί Θεσσαλονίκης, για τους οποίους ο εισηγητής δικαστικός λειτουργός είχε ζητήσει αθωωση...

 Εδω έχουμε δικαιοσύνη και έντιμους πολιτικούς... Δεν παίζουμε τις κουμπάρες...

Γιάννης Ντάσκας