Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ιταλία-Ισπανια-Ελλάδα, η διαφθορά (και η Μακεδονία) είναι μία!...

Οι τοπικοί "άρχοντες", η σιωπή και η εκπομπή μας...
Ελεύθερη γραφή
Παρ, 01/06/2018 - 12:07
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Προσέξτε τη δήλωση του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ για την μεγάλη σε μέγεθος Ιταλία:

"Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν για τις φτωχότερες περιοχές της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει, περισσότερη δουλειά· λιγότερη διαφθορά· σοβαρότητα. Θα τους βοηθήσουμε, όπως κάναμε ανέκαθεν. 
Αλλά ας μην παίζουμε αυτό το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών στην ΕΕ. Μια χώρα είναι μια χώρα, ένα έθνος είναι έθνος. Πρώτα οι χώρες, δεύτερη η Ευρώπη.
Αυτήν την εβδομάδα θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς σιωπηλός, συνετός και επιφυλακτικός για την Ιταλία. Εμπιστεύομαι πλήρως την ιδιοφυία του ιταλικού λαού".

Ο ιταλικός λαός θα ψήφιζε φουλ την Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα 5 Αστέρων, γιατί θεωρεί όλα τα προηγούμενα "καθεστωτικά" κόμματα διεφθαρμένα. Και είναι. Και έχουν καταδικαστεί στελέχη τους. Και πέθαναν και στις φυλακές.

Και τα γράφει χρόνια ο μετανοημένος μαφιόζος Σαβιάνο για την διαφθορά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Μικρογραφία

Αλλά μυαλό δεν βάζουν μπρος στα κέρδη.
Και περιμένουν ελπίζοντας ότι ο λαός θα βαρεθεί την οικονομική ανέχεια και θα ξαναψηφίσει διαφθορά. Οταν απείλησαν ότι θα πάνε σε εκλογές η Λέγκα και το Κίνημα των Αστέρων τότε δέχθηκαν κυβέρνηση με υπουργό Οικονομικών τον Τρία, που υπέδειξαν τα 5 Αστέρια (είναι ονόματα, όχι χιούμορ...) και εκείνον που δεν θέλει πια λιτότητα σε βάρος  των φτωχών και πειθαρχημένων στους νόμους, τον Σαβόνα, τον επέβαλαν υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, δίπλα στον Γιούνκερ και στον Γερμανό Ετιγκερ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τη σκυτάλη των Σόϊμπλε-Μέρκελ και να διαφυλάξει ότι η Γερμανία θα κερδίζει σκορπώντας μίζες, δηλαδή διαφθορά...

Μικρογραφία

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται στην Ισπανία.
Καταδικάστηκαν ένα σωρό στελέχη του Λαίκού Κόμματος και ο πρωθυπουργός των διεφθαρμένων, διεφθαρμένος και ο ίδιος έως μυελού οστέων (Ραχόϊ) αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί στις εκλογές δεν θα πήγαινε καλά...

Η διαφθορά οδήγησε και την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση και οι Γερμανοί, κύριοι διαφθορείς των εγχώριων διεφθαρμένων της πολιτικής, επιχειρηματικής, δημοσιογραφικής ζωής προσπαθούν εκβιάζοντας την σημερινή κυβέρνηση να γλιτώσουν πολλούς διεφθαρμένους στις ηγεσίες των κομμάτων που ως τώρα στήριζαν...Τάλε κουάλε σε Ιταλία, Ισπανία.

Μικρογραφία

Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται αλλά και πιέζεται και απο τους Αμερικανούς.

Στηρίζεται, όπως έδειξε και χθες ο πρεσβευτής Τζέφρι Παϊατ στη Λάρισα, από όπου (μαζί Πάνο Καμμένο) έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πιέζεται για το Σκοπιανό, όπου οι Αμερικάνοι απέσυραν την μαριονέτα με το όνομα Γκρούεφσκι, αλλά θέλουν να περισώσουν το Κόμμα του (VMRO) με νέο  επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Ιβανόφ. Και πιέζουν την Ελλάδα σε συμφωνία που δεν θα είναι ξεκάθαρη στην αναγνώριση της μιας, αρχαίας και ελληνικής Μακεδονίας, στην οποία ήρθαν, και κατοίκησαν τον 6ο αιώνα Σλάβοι, όπως αργότερα και Τούρκοι κλπ.

Η σημερινή κυβέρνηση ρίχνει στον τελευταίο κρίσιμο χρόνο το βάρος της στα εθνικά θέματα, αλλά μπορεί να πέσει απο την...διαφθορά! Σε χαμηλό, τοπικό επίπεδο κάποια στελέχη της τα βρίσκουν με διεφθαρμένους και είτε παίρνουν κιαυτοί μερίδια, είτε κάνουν για άλλους λόγους στραβά μάτια.

Μικρογραφία

Τι εννοούμε;

Αυτά που, παραδειγματικά, αναφέρουμε στην εκπομπή "ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο οποίος ηγείται μιας ακηδεμόνευτης απο Κόμματα προσπάθειας να κρατήσουμε τα εθνικά μας δίκαια, στην αναγνώριση ότι η Μακεδονία είναι μια, ελληνική και σε αυτή "φιλοξενήθηκαν"οριστικά μέσω καταλήψεων Σλάβοι και Τούρκοι.

Ιδού η εκπομπή με ερωτήματα προς Δημάρχους στα οποία ακόοοομα περιμένουμε απαντήσεις:

Η ΕΚΠΟΜΠΗ

Γιάννης Ντάσκας