Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Μηνυση Νικολόπουλου ανοίγει κελιά για τους νεκρούς στο Μάτι...

Ενα ρεπορτάζ που δείχνει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.
Ελεύθερη γραφή
Σάβ, 04/08/2018 - 10:48
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Σκηνή απο το παρελθόν: 1995-1996.
Η Πεντέλη καίγεται και ο Υπουργός Κώστας Λαλιώτης ορκίζεται τιμωρία των εμπρηστών και αναδάσωση μέχρι και στο τελευταίο καμμένο μέτρο.
Ο Εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης, γνωστός για την ακεραιότητά του αναλαμβάνει μια ακόμα έρευνα για τις δασικές εκτάσεις που αρπάζουν καταπατητές στην περιοχή μετά απο φωτιές.

Μικρογραφία

Διαπιστώνει ότι υποσχέσεις του παρελθόντος και ιδιαίτερα της γαλάζιας τριετίας 1990-1993 για επιβολή του νόμου και της τάξης στα καμένα και στις παραλίες με τα αυθαίρετα δεν τηρήθηκε. Παραπέμπει το μεγαλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική Δημήτρη Φράγκο και άλλους με την κατηγορία ότι "τακτοποίησαν" με  φως-νερό τηλέφωνο χιλιάδες αυθαίρετα και στα ΜΜΕ της εποχής αυτό προβλήθηκε σαν κίνητρο για φωτιές, ώστε στα καμένα να χτιστούν αυθαίρετα και να νομιμοποιηθούν.

Ο Φράγκος ήταν πρώην βουλευτής, πρώην Νομάρχης Ανατολ.Αττικής, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ο Εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης δεν καταλάβαινε απο αξιώματα και στον τύπο της εποχής η δικογραφία που σχημάτισε έκανε πάταγο.
Ο Κώστας Λαλιώτης μετρ της επικοινωνίας ευνοούσε την προβολή στις φιλικές στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδες για το γαλάζιο πάρτι στο "κάψε και χτίσε".
Οι φιλικές στη Νέα Δημοκρατία εφημερίδες θύμιζαν ότι και στην δεκαετία του 1980 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κατακάηκε η Πεντέλη και αντι αναδάσωσης άρχισαν να δημιουργούνται οι γνωστές πόλεις.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Οι μεν απειλούσαν τους δε και όλοι μαζί υπόσχονταν αναδασώσεις.
Τα ΜΜΕ του Ομίλου Αλαφούζου με τον μακαρίτη Νίκο Κακαουνάκη, τον Γιώργο Τράγκα, μιλούσαν για την γαλάζια Καμόρα που καίει και χτίζει. Λίγοι πρόσεχαν τότε ότι στενός συγγενής του παραπεμθέντος σε δίκη Φράγκου ήταν στέλεχος στον Ομιλο Μπόμπολα.
Κάπου εκεί ο Ομιλος Αλαφούζου συλλαμβάνει την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς με αναδάσωση. Είχε πρωτοστατήσει το ΜΕΓΚΑ στην κάλυψη της φωτιάς. Ήταν ο μόνος σταθμός που είχε ελικόπτερο για εικόνες και ο κόσμος φώναζε "Ενα πυροσβεστικό δεν φάνηκε ποτέ. Καιγόμασταν και δεν ερχόταν κανείς".

Οι διώξεις του εισαγγελέα Κολιούση πήραν το δρόμο τους.
Ο Νομάρχης Φράγκος και οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.
Μετά 10χρόνια ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δημοσιεύσει το εξής  ρεπορτάζ:
 
ΠΕΝΤΕΛΗ: Χοντρό παιχνίδι, τεράστια τα συμφέροντα

Στο καμένο δάσος φυτρώνουν τα πολυτελή σπίτια...

Ενα στρέμμα στην Α' Οικιστική Ζώνη της Πεντέλης, έχει αντικειμενική αξία 867.000 ευρώ! Μετά τις επενδύσεις, η αξία του ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ! Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία, δείχνουν την τεράστια αξία που έχει αποκτήσει η γη στην Πεντέλη. Οικοδομικοί συνεταιρισμοί, εκκλησία, επιδιώκουν το ξεπούλημα χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στο Πεντελικό και οι φωτιές ανοίγουν το δρόμο. Η Πεντέλη έχει καεί το 1995, το 1996, το 1998 και το 2005, από χτες, μετράει ξανά τις πληγές της...

Χτες, ανάμεσα στα άλλα, κάηκε και μέρος του εκκλησιαστικού κτήματος Κοκκιναρά Πεντέλης. Πρόκειται για μια έκταση 3.781 στρεμμάτων. Η περιοχή, αυτή, όμως, έχει... ιστορία. Το 1996, η Εκκλησία της Ελλάδας, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό «προκειμένου να προβεί εις αξιοποίησιν και ανάδειξιν» του κτήματος, καλώντας τις εταιρίες να υποβάλλουν «ολοκληρωμένας προτάσεις με στόχον την επίτευξιν των καλυτέρων οικονομικών, οικολογικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων». Τότε, η όλη υπόθεση ματαιώθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από σχετική προσφυγή. Ωστόσο, τα οικονομικά συμφέροντα παραμένουν τεράστια.

Η Πεντέλη, στην ουσία, είναι ένα βουνό υπό... διεκδίκηση. Συνολικά, στην Πεντέλη, δρουν 24 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι διεκδικούν πάνω από 25.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της εταιρίας «ΚΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΕ», η οποία «βγάζει στο σφυρί» 641,6 στρέμματα τα οποία έχουν καεί στις πυρκαγιές του 1995 και του 1998! Παράλληλα, στην πλευρά Σταμάτας - Διονύσου, ο μεγαλοϊδιοκτήτης Ηλιόπουλος, έχει «αποκτήσει» - με αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης - περίπου 25.000 στρέμματα δάσους, με βάση τα... χοτζέτια του Σουλτάνου. Περίπου άλλα 25.000 στρέμματα, διεκδικούνται από μικρότερους ιδιοκτήτες.

Μικρογραφία

Την ίδια στιγμή, μια επίσκεψη στα καμένα του 1995 και του 1998 αλλά και του 2005, δείχνει, ποιος «κερδίζει» από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στη θέση του δάσους, ξεφυτρώνουν βίλες. Στα καμένα του 1995 και του 1998, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν ήδη υψώσει πολυτελείς κατοικίες. Και φυσικά, τα καμένα, μετατρέπονται σταδιακά σε αγροτεμάχια και σταδιακά σε οικισμούς ολόκληρους και αναπτύσσονται μια σειρά από... δραστηριότητες, που φτάνουν μέχρι και τη δημιουργία «πίστας αγώνων καρτ»!

«Κάθε σπιθαμή γης θα αναδασωθεί και πάλι», δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, τον Αύγουστο του 1998, μετά την πυρκαγιά που έκαψε 90.000 στρέμματα δάσους. Όμως η απόφαση 5147 της Περιφέρειας (ΦΕΚ 7, 18 -1-1999, τεύχος 4ο) κήρυξε αναδασωτέα μόνο 25.850 στρέμματα. Αλλά και από αυτά εξαιρέθηκαν και αποχαρακτηρίστηκαν 7.140 στρέμματα.

«Ολες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες» δήλωνε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις 28 Ιούλη 2005, μιλώντας πριν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που σάρωνε για μία ακόμη φορά την Πεντέλη.

Μόλις, όμως, 37 μέρες αργότερα, με αποφάσεις του περιφερειάρχη, εξαιρέθηκαν μεγάλα τμήματα των καμένων δασικών εκτάσεων από την υποχρεωτική αναδάσωση.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις 2781 και 2782 του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Χ. Μανιάτη (ΦΕΚ 942, τεύχος τέταρτο, 20 Σεπτέμβρη 2005), υποτίθεται ότι κήρυξαν ως αναδασωτέες εκτάσεις 10.185 στρεμμάτων (Ν. Βουτζάς, Ν. Πόντος, Καλλιτεχνούπολη, Σπάτα). Ωστόσο, περιέχουν αρκετές σημαντικές εξαιρέσεις, που ουσιαστικά ανατρέπουν και ακυρώνουν την οποιαδήποτε αναδάσωση. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων εξαιρούνται «ανέκαθεν αγροτικές εκτάσεις», «εκτάσεις που... άλλαξαν νόμιμα χρήση γης», «εκτάσεις που κατά την ημέρα της πυρκαγιάς δεν έφεραν δασική βλάστηση», δηλαδή προφανώς είχαν καεί σε προηγούμενες πυρκαγιές και είχαν εκχερσωθεί κλπ.

Με πρόσφατο δελτίο Τύπου η Ενωση Οικοδομικών Συνεταιρισμών, ζητά την αναθεώρηση του άρθρου 24 και λέει τα πράγματα με το όνομά τους: «Με την αναθεώρηση της δασικής πολιτικής θα λυθεί το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ουσιαστικής δήμευσης της περιουσίας 500.000 Ελλήνων - μελών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών».

Μικρογραφία

Το... παιχνίδι, είναι χοντρό και τα συμφέροντα τεράστια. Ριζοσπάστης 17-8-2007

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2018 και στη φωτιά που έκαψε το Μάτι.
Το οικόπεδο που κάηκαν οι 26 ανήκει, όπως εδώ και  μέρες έχουμε γράψει σε  στενό συγγενή του αθωωθέντος Φράγκου και σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών και τα κτήρια και η περίφραξη που εμποδίζει την πρόσβαση στη θάλασσα έχουν κριθεί σε πρώτο βαθμό απο τη Δικαιοσύνη αυθαίρετα και παράνομα μέσα σε δασική έκταση.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων συγκλονίζουν. Ενα γαλάζιο κομματικό στέλεχος βρήκε τραγικό θάνατο τώρα στο Μάτι. 
Ο τρόπος του μαρτυρικού θανάτου αυτού και ενός ακόμα στενού συγγενικού προσώπου κάνουν και τις πέτρεςνα δακρύσουν.
Όπως η μάνα που πέθαινε θηλάζοντας το  μωράκι που πέθαινε και εκείνο προσπαθώντας στον θηλασμό να βρει σωτηρία...
Όπως οι δίδυμες, ανήλικες, η 13χρονη και οι συγγενείς της, ο άνθρωπος που οδηγήθηκε σε λάθος δρόμο απο δυνάμεις ασφαλείας...
Τι θα συμβεί στο μέλλον;
Διαβάστε τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου και θα καταλάβετε αρκετά για τους επώνυμους, την υποκρισία, τα εγκλήματα...
Επι Παπαθεμελή είχαν πιαστεί με περούκες δυο άνθρωποι των Αμερικανών, δίπλα στην τότε κρυφή ακόμα γιάφκα της δήθεν άγνωστης 17 Νοέμβρη.
Τώρα πιάστηκε ένας άνθρωπος γνωστός για τη λατρεία που του έχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο τόπο τη πυρκαϊάς, που ήταν καθαρά εμπρηστικό σχέδιο....

nikolopoulos

ΠΡΟΣ 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ
Νικου Νικολόπουλου, βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, οδός Σέκερη αριθμός 1.

Κυρία Εισαγγελέα,
Ηδη έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες με φωτογραφίες μάλιστα για εμπρηστικό σχέδιο, το οποίο εξελίχθηκε στην Αττική με επίκεντρο την Κινέττα, όπου λόγω ρυμοτομίας, δρόμων, νομιμότητας κλπ δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα και το Μάτι, όπου υπήρξε εκατόμβη νεκρών διότι, όπως μας πληροφόρησε και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Δημ. Οικονόμου επικρατούσε το βασίλειο της παρανομίας.
Σας υποβάλλω και ερώτησή μου στη Βουλή, στο περιεχόμενο της οποίας και αναφέρομαι και δεν το επαναλαμβάνω στην παρούσα για να αποφύγω την άσκοπη ταλαιπωρία σας.

Ηδη έχει υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά του ε.α.Πλωτάρχη του Λιμενικού κ.Σταμάτη,  η οποία ερευνάται ήδη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Γνεσούλη, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτιακαι τις συνθήκες της πυρκαιάς και του θανάτου περίπου 100  ανθρώπων, κατοίκων και περαστικών στο Μάτι.
Σας συνυποβάλλω και δημοσιευθέντα ρεπορτάζ διαφόρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως του ΕΘΝΟΥΣ, του DOCUMENTO, του NTOKOUMENTA.GR, των οποίων οι συντάκτες παρουσιάζουν στοιχεία για εμπρηστικό σχέδιο το οποίο, ουσιαστικά είναι  η εκ προθέσεως δολοφονία τόσων ανθρώπων και η καταστροφή τόσων περιουσιών και είναι αυτονόητο ότι επικαλούμαι την μαρτυρία ενώπιόν σας των συντακτών αυτών των ρεπορτάζ, αφού είναι ενυπόγραφα.

Ιδιαίτερα επισημαίνω ότι πρεπει να ερευνηθούν:

1. Εάν υπήρχαν σχέδια αντιμετώπισης πυρκαιάς στον βαθμό 4, όπως αυτή. Εάν τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν εκκένωση περιοχών και εάν ναι ποιός εισηγείται, πότε χρονικά και πως υλοποιείται η εκκένωση, με δεδομένο ότι υπήρξε έγκαιρη εκκένωση κατασκηνώσεων κλπ.

2. Ποιές υπηρεσίες, δηλαδή Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δήμοι καταρτίζουν και εφαρμόζουν αντιπυρικά σχέδια και ποιά φυσικά πρόσωπα στις υπηρεσίες αυτές είχαν αρμοδιότητα να εφαρμοσουν και τα σχέδια αυτά και ενδεχομένως σχέδιο εκκένωσης.

3. Ποιός εισηγήθηκε την τροπολογία με την οποία ακυρώθηκαν οι κατεδαφίσεις για τις οποίες έκανε σχετική και βαρύτατη καταγγελία ο πρώην Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης κ. Ρακιτζής, τον οποίο οπωσδήποτε πρέπει να  καλέσετε, διότι με αυτά που είπε περιέγραψε ποινικές ευθύνες πολιτικών και αυτοδιοικητικων προσώπων για την εκατόμβη των νεκρών.

Μικρογραφία

4. Ποιό ακριβώς είναι το έργο προστασίας της Πεντέλης, το οποίο εκτελεί εδώ και χρόνια ο σταθμός ΣΚΑΙ, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς εκεί επι χρόνια και συνεχώς αναδασώνει.

alafouzos

Πρεπει να κληθεί ο ιδιοκτήτης του κ. Αλαφούζος, ο αρμόδιος των προγραμμάτων αυτών κ.Σπανολιός και άλλοι υπέυθυνοι του σταθμού να καταθέσουν ενόρκως και να αποδείξουν ότι πράγματι εκτελούν έργο προστασίας της Πεντέλης και άλλων βουνών και ποιό είναι αυτό συγκεριμένα.
Επισημαίνω ότι σε ένα απο τα ρεπορτάζ που σας υποβάλλω (του κ.Γιάννη Ντάσκα) αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός προώθησε προ ολίγων ετών αιτήματα διανομής γης σε δικαιούχους της Μικρασιατικής Καταστροφής εκατό χρόνια μετά την καταστροφή.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είχε αποκαλυφθεί τότε ότι πολιτικός είχε χτίσει σε περιοχή της Νέας Μάκρης, η οποία είχε καεί.
Πρέπει λοιπόν να ερευνηθεί ιδιαίτερα, αν ο σταθμός αυτός προσφέρει προστασία στο βουνό (άρα να καταθέσει φωτογραφικά πειστήρια των αναδασώσεων κλπ) η εκών-άκων με τα προγράμματά του κρατά συνεχώς την προσοχή στραμμένη στις περιοχές αυτές και προσελκύει εμπρηστές διαφόρων κινήτρων.
Η διεύθυνση  του σταθμού, η ιδιοκτησία του, δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν στοιχεία για συγκεκριμένες ευθύνες, συγκεκριμένων προσώπων της κρατικής Ιεραρχίας από την κορυφή της, έως τη βάση για τα θύματα και τις περιουσίες.
Επομένως πρέπει να κληθούν να καταθέσουν αυτά τα στοιχεία, ώστε να αξιολογηθεί η ειλικρίνεια και η βασιμότητα όσων καταγγέλλουν, διότι αν δεν προσδιορίσουν ευθύνες και πρόσωπα στις οποίες αντιστοιχούν τότε είναι λογικό να ισχύει το ενδεχόμενο να δρουν προβοκατόρικα κρατώντας την προσοχή αμείωτη στην περιοχή.
Ιδιαίτερα ως προς την ανακάλυψη δικαιούχων της Μικρασιατικής καταστροφής, πρέπει να κληθούν οι υπέυθυνοι του σταθμού, ο Δήμαρχος της περιοχής Νέας Μάκρης-Μαραθώνα να καταθέσουν τα στοιχεία που κατέχουν για προσωπα που είναι δικαιούχοι, ποιές είναι οι εκτάσεις που έπρεπε να διανεμηθούν και κάθε σχετικό στοιχείο.

Μικρογραφία

5. Στην παραλία στο Μάτι, υπάρχουν συγκεκριμένα ξενοδοχεία, συγκεκριμένες βίλες και συγκεκριμένες παραλίες, όπως αυτή κάτω από το οικόπεδο στο οποίο βρήκαν το θάνατο 26 άτομα, καθώς δεν βρήκαν εκεί οδό διαφυγής προς την παραλία.
Αρα πρέπει να ερευνηθούν τα μεγάλα αυτά κτήρια πάνω στις μεγάλες παραλίες αν είχαν αφήσει ελέυθερη την πρόσβαση στη θάλασσα ή αντίθετα αν την παρεμπόδιζαν με μάντρες η τοίχους και  αν άφηναν οδό διαφυγής, ικανή να  εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη διαφυγή, προσβαση στη θάλασσα.

Ιδιαίτερα πρέπει να ερευνήσετε εάν και στο οικοπεδο 26 και στα ξενοδοχεία υπηρχε ελέυθερη προσβαση διερχομένων προς και από τη θάλασσα ή αν έπρεπε να διέλθουν πρώτα μέσα από τους ιδιωτικούς αυτούς χώρους, αν αυτοί ήταν περιφραγμένοι κλπ.

6. Καθημερινά δημοσιεύονται πληροφορίες περι πλαστογράφησης εγγράφων, ώστε να προσδιορίζονται ή να εξαφανίζονται ευθύνες.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς ισχυρίζεται ότι δεν συνεδρίασε ποτέ το Συντονιστικό  όργανο αντιμετώπισης της κατάστασης παρότι η σύμβουλος κ.Τσουπρά φέρεται να κατέθεσε στη Δικαιοσύνη έγγραφο συνεδρίασης. Ο Δήμαρχος Διονύσου κ.Ζαμάνης φέρεται να προσήλθε σε αυτό το Συντονιστικό και δεν διαπιστωσε την παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας.
Αυτό είναι πολύ κρίσιμο διότι η συνεδρίαση φέρεται να έγινε στις 20.30, δηλαδή κρίσιμη ώρα για διαπιστώσεις ως προς την σοβαρότητα της κατάστασης, όπως οι πληροφορίες για ύπαρξη νεκρών, η εντολή για εκκενώσεις  περιοχών κλπ.

Εάν η συνεδρίαση έγινε είναι κρίσιμο να διαπιστωθεί αν κλήθηκε νομίμως ο Δήμαρχος της πλέον κρίσιμης περιοχής, εάν δεν έγινε και γιατί δεν έγινε και γιατί παρουσιάζεται ως γεγονός, στο οποίο μάλιστα λήφθηκε η κρίσιμη απόφαση εκκένωσης.
Πλεον τούτων πρέπει να ερευνηθούν τα γεγονότα σχετικά με την λειτουργία του ΕΚΑΒ, δηλαδή οιπρώτες κλήσεις, οι πρώτες αναφορές για ανθρώπινα θύματα, ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των αναφορών κλπ.
Σχετιζόμενη με αυτά είναι η λειτουργία του αριθμού 112, για άμεσο εντοπισμό θυμάτων η ανθρώπων σε κίνδυνο.
Συμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της 30 Ιουλίου 2018 προκύπτουν εγκληματικές ευθύνες της περιόδου 2010-2014 όταν ανεστάλη για γραφειοκρατικούς (;) λόγους η λειτουργία του

Μικρογραφία

7. Κρίσιμο ζήτημα είναι εάν έχουν συνταχθει πρωτόκολλα κατεδάφισης κτισμάτων τα οποία εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση και αποχώρηση από την θάλασσα, την περιοχή κλπ και αν ναι, όπως είναι βέβαιο, γιατί αυτά δεν εκτελέστηκαν και στα χέρια ποιών φυσικών προσώπων εκκρεμούν ή με ενέργειες ποιών φυσικών προσώπων ανεστάλη η εκτέλεσή τους.

8. Η βουλευτίνα της Αττικής κ. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε ερώτηση στην οποία αναφέρεται σε εγκληματικές ευθύνες και σε ύπαρξη σχεδίων διάσωσης και υποδομών, ικανών να εξασφαλίσουν την ζωή των πολιτών. Προφανές είναι ότι πρέπει να κληθεί να αποδείξει την ύπαρξη των σχεδίων αυτών, των υποδομών, την εφαρμογή πρωτοκόλλων κατεδάφισης, την ελέυθερη προσβαση προς και από την θάλασσα, προηγούμενες παρεμβάσεις της, που εξασφάλισαν αυτές τις λειτουργίες, διότι διαφορετικά η ερώτηση την οποία σας συνυποβάλλω, ώστε να κληθεί ως μάρτυρας λειτουργεί ως συγκαλυπτική των εγκλημάτων, τα οποία δημιούργησαν αυτούς τους οικισμούς πάνω σε καμένα στην περιοχή τους και την νομιμότητα ή παρανομία των οποίων δεν  μπορεί να μην γνωρίζει.

Επειδή έχουμε εκατόμβη νεκρών από τις φωτιές αυτές,
Επειδή οι καταγγελίες για εμπρηστικό σχέδιο κάνουν το γύρο του κόσμου και σε ξένα ΜΜΕ,
Επειδή μυαλό δεν βάζουν οι κατέχοντες τις αρμόδιες θέσεις από παθήματα φρικτά, όπως αυτά της Ηλείας,
Επειδή, όπως γράφεται (NTOKOUMENTA.GR-Γιάννης Ντάσκας) και εκείνες οι βαριές ποινές ως δια μαγείας ποτέ δεν εκτελέστηκαν και η μη εκτέλεσή τους προσέβαλε τη μνήμη των δεκάδων εκείνων νεκρών και ενθάρρυνε δίκην ηθικής αυτουργίας την εφαρμογή αυτού του εμπρηστικού σχεδίου,
Επειδή στις καιόμενες περιοχές ξεφυτρώνουν σπίτια πανίσχυρων πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων είναι ηλίου φαεινότερο γιατί ακυρώνεται η λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και μη επέκτασης του Κτηματολογίου,
Επειδή τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων και πολιτών που εχτισαν παράνομα πνίγουν την πραγματικότητα και ουσιαστικά  το αίμα αθώων θυμάτων,
ΖΗΤΩ 
Να ερευνήσετε με την μορφή του κατεπείγοντος τα παραπάνω.
ΜΑΡΤΥΡΕΣ προτείνω όσους προαναφέρω, ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους συγγραφείς των ρεπορτάζ τους ΕΘΝΟΥΣ, του DOCUMENTO, των NTOKOUMENTA .GR, τους αρμοδίους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, και ιδιαίτερα τους κ.κ.Αλαφούζο, Σπανολιό.
Τούτο γιατί ο σταθμός τους καθησυχάζει επι σειρά  ετών την κοινή γνώμη ότι έχει θέσει υπό την προστασία του και σώζει επι σειρά ετών τα βουνά της Αττικής, μαζί με τους Δημάρχους των περιοχών, ώστε να παρουσιάσει τι έσωσαν, αφού συνεχώς καταστρέφονται οι περιοχές αυτές, τους  Δημάρχους των περιοχών αυτών, τους αρμοδίους της Περιφέρειας, τους Διοικητές των τοπικών αστυνομικών, πυροσβεστικών αρχών και όσους άλλους απο την έρευνα προκύψουν.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Ντάσκας