Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Μπλόκο στην πώληση του ΥΓΕΙΑ - Κεραυνοί στη διαφθορά από Καμμένο

Πολυσήμαντη απόφαση από την κυπριακή Δικαιοσύνη.
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 22/10/2018 - 08:31
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Θυμάστε το "μπάσιμο" του μακαρίτη (;) Βγενόπουλου στα πάντα στην Ελλάδα;

Από δικηγόρος που έψαχνε δουλειά στα 35 του χρόνια στην καπνοβιομηχανία Πετρίδης βρέθηκε, μέσα σε ελάχιστα χρόνια, να διαχειρίζεται "πακέτο" κοντά στα 5,5 δις ευρώ και να αγοράζει τα πάντα.

Στο "τσακ" δεν πήρε και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον πτόησε να εμφανισθεί ως Έλληνας Μπερλουσκόνι στη Βουλή.

Για ένα διάστημα είχε περιέργως και πολύ καλή σχέση με τον νίκο Παπανδρέου, αν και ήταν προφανές τι είδους "επιχειρηματίας" ήταν...

Όπως όλοι οι στενά σχετιζόμενοι με πολιτικούς ο Βγενόπουλος βρέθηκε και ιδιοκτήτης Τράπεζας και νοσοκομείου...

Μικρογραφία

Ο Βγενόπουλος μετά τις έντονες δραστηριότητες στην Αλβανία, βρέθηκε και στην Κύπρο, της οποίας την οικονομία κυριολεκτικά διέλυσε, σύμφωνα με τους Κύπριους πολιτικούς και την Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Μια απόφαση της κυπριακής Δικαιοσύνης σε δεύτερο βαθμό βγήκε την περασμένη Παρασκευή και απαγορεύει στον Όμιλο Βγενόπουλο (MIG-MARFIN IVG) να πουλήσει τις μετοχές του γνωστότατου ιδιωτικού νοσοκομείου Υγεία.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει κατ αρχήν συμφωνία για την πώληση του νοσοκομείου αυτού σε ξένο Όμιλο, ο οποίος αγοράζει νοσοκομεία σε χαμηλές τιμές και στη συνέχεια τα πουλάει με πολύ σημαντικά κέρδη.

Η απόφαση της κυπριακής Δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντική, τόσο για την κυπριακή οικονομία, όσο και για τον Όμιλο καθώς ο Όμιλος είναι πολυσχιδής και πολυεπίπεδος, στο Χρηματιστήριο κλπ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο της κυπριακής δικαιοσύνης με τους συνεργάτες του εκεί, καθώς απέκτησε την Λαϊκή Τράπεζα, την σημαντικότερη της Κύπρου.

Είχε ζητηθεί η έκδοσή του απο τις κυπριακές αρχές στην Κύπρο και η διαδικασία αυτή προκάλεσε θύελλα στην Ελλάδα και δοκιμασία στις ελληνοκυπριακές σχέσεις  καθώς Έλληνες δικαστές κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν την έκδοση Βγενόπουλου κάνοντας διάφορα...ρεκόρ.
 

Μικρογραφία

Μετά την έκλειψη Βγενόπουλου με τρόπο τόσο αιφνίδιο, ώστε να μοιάζει απίστευτη οι διαδικασίες συνεχίστηκαν για τους συνεργάτες του, οι οποίοι λογοδοτούν τώρα και στα πλαίσια αυτά εκδόθηκε η απόφαση απαγόρευσης πώλησης των μετοχών του ΥΓΕΙΑ.

Οσο ζούσε ο Βγενόπουλος είχε καταφέρει να διεισδύσει σημαντικά στο χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ, αλλά και της Δικαιοσύνης, ενώ πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες τον έβαλαν στην κορυφή μιας πυραμίδας και αυτοί έφτιαξαν μια ευρεία βάση στήριξής του.

Γιαυτό και όταν ο Βγενόπουλος εμφανιζόταν να κινεί Όμιλο με "πακέτο" 5 δις ευρώ και πλέον σκορπούσε τρόμο στον επιχειρηματικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Για να αξιολογήσετε το ύψος του ποσού αυτού, αλλά και την περίοδο "ανάπτυξης" του Ομίλου Βγενόπουλου δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού Άμυνας  Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος βασικός πολέμιος της διαφθοράς τα τελευταία 10 χρόνια και πάνω, αφού τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αν αυτή πάει στη Βουλή τον ερχόμενο Μάρτιο αναφέρθηκε στις συνθήκες διαφθοράς, υπό τις οποίες  οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κέρδισαν τις εκλογές και σχημάτισαν κυβέρνηση:

Μικρογραφία

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

"...Το δεύτερο στόχο, τον επιδιώκουμε με αταλάντευτη επιμονή και πιστεύουμε ότι έχουμε σύμμαχο την ελληνική δικαιοσύνη και τη συντριπτική πλειονότητα των τίμιων Ελλήνων δικαστών, όπου παραπέμπουμε όλες τις υποθέσεις της αποκρουστικής διαφθοράς του συστήματος του μαύρου παρελθόντος.

Μόνο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 19 υποθέσεις εξοπλιστικών πήγαν δια της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήδη, για πρώτη φορά, έχουμε προφυλακίσεις υπουργών, αλλά και επιχειρηματιών οι οποίοι λήστεψαν το δημόσιο χρήμα. 

Τον τρίτο στόχο, με τη συντελεσθείσα αύξηση του εθνικού πλούτου το 2017 κατά 3,5 δις και το 2018, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, κατά 5,5 δις, τον πετυχαίνουμε βήμα - βήμα, επιδιώκοντας τη διανομή του παραγόμενου πλούτου στους συνανθρώπους μας, που το έχουν περισσότερη ανάγκη και έχουν πληγεί βαθύτερα από την απάνθρωπη κρίση που βιώσαμε.

Ο δρόμος του χαράξαμε είναι ο δρόμος της ένωσης δυνάμεων όλων των Ελλήνων, που ζητούν:

Την επαναφορά των ηθικών αξιών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Τη δικαίωση, με ηθικό τρόπο, των καθημερινών κόπων και των θυσιών, χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς.

Τη διαμόρφωση ενός κράτους αρωγού και όχι αντιπάλου της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου που δρουν έντιμα, χωρίς να στηρίζονται σε προνομιακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία. 

Το συγκερασμό των πιο εποικοδομητικών προτάσεων όλων των χώρων, που κατατείνουν στους πιο πάνω στόχους προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Όταν λέγαμε στο σποτ μας στον Αλέξη, που είχε σπάσει το χέρι του, ότι θα γράφει με το δεξί, ακριβώς αυτό εννοούσαμε. Όχι ότι θα υποχρεώναμε τον Πρωθυπουργό να ασκήσει μια δεξιά πολιτική, αλλά με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και με τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός ότι θα βοηθούσαμε την επιχειρηματικότητα, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και το κάναμε. Έχουμε ήδη καταθέσει σχέδια νόμου.

Πιστεύουμε στη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, πιστεύουμε στη δυτική πορεία του τόπου και το πετύχαμε. Φέτος, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήρθε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, όπου ανακήρυξε την Ελλάδα κύριο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ξεκίνησαν οι επενδύσεις.

Αυτοί είναι οι κύριοι άξονες της πολιτικής και των αξιών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που σε καμία περίπτωση δεν θα συμπορευθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο, είτε έμμεσο, είτε άμεσο, με το οδυνηρό παρελθόν και το σύστημα που είχε δομήσει.

Αυτό το «μαύρο» σύστημα ψάχνει ασθμαίνοντας να βρει ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία. Άλλοτε προσποιούμενοι τους δήθεν υπερπατριώτες (αποδεχόμενο όμως ταυτόχρονα σύνθετες ονομασίες και επιπλήττοντας εμένα με επίκαιρη ερώτηση το Μάιο του 2017, γιατί αντιστέκομαι σε μία τέτοια προοπτική), άλλοτε πάλι υποκρινόμενοι τους δήθεν σωτήρες, που θα μας σώσουν από την οικονομική καταστροφή, στην οποία αυτοί ακριβώς έφεραν την πατρίδα μας.

Με αυτή τη Νέα Δημοκρατία, με τη Νέα Δημοκρατία του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Μητσοτάκη, ποτέ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ούτε θα τους διευκολύνουμε ποτέ να γυρίσουν πίσω σε εκείνες τις εποχές. Δεν θα δεχθούμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Παπαντωνίου και όλων εκείνων που πλήγωσαν την ΕλλάδΑ..."

Γιάννης Ντάσκας