Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καίνε, δολοφονούν για να χτίζουν και ξεπλένουν χρήμα!

Ευθύνες γαι εμπρηστικό σχέδιο και θανάτους αποκαλύπτουν μάρτυρες, ερωτήσεις στη Βουλή και γεγονότα.
Ελεύθερη γραφή
Τρί, 31/07/2018 - 14:31
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ο κύκλος των προσώπων της εξουσίας, σχηματίζει και τον κύκλο του Χρήματος και αντιστρόφως και διευρυνόμενος καταλήγει ο φαύλος κύκλος, ο οποίος οδηγεί τη χώρα να είναι πρωταθλήτρια στους φορολογικούς παραδείσους και να κατακλέβει τους εκτός κύκλων πολίτες με τεχνητές πτωχεύσεις, με άθλιες δικαστικές αποφάσεις κλπ.

Στον κύκλο αυτό το χρήμα των φορολογικών παραδείσων επενδύεται στη γη.

Στην Ελλάδα αυτή η γη είναι κυρίως αυτή που προέρχεται απο δάση που καίγονται και αποχαρακτηρίζονται,ώστε να γίνουν βίλες.

Ποιός θυμάται τα PANAMA PAPERS;
Ποιό μέσο ενημέρωσης έστειλε αποστολή εκεί να ερευνήσει αν και θα έπρεπε καθώς έχουν καταλάβει δημόσιες συχνότητες και θα έπρεπε να λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον, αυτό που επιτάσσει να ψάχνουν τους κλέφτες δημοσίου χρήματος;

Ουτε καν η ΕΡΤ...Καλές οι αποστολές δημοσιογράφων σε παραλίες και βουνά, σε γεγονότα φυσικών φαινομένων, αλλά αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα συνέβαιναν σε χώρα του εξωτερικού που είχε πτωχεύσει με αυτό τον τρόπο, δημοσιογράφοι θα ήταν μόνιμα με κάμερα, απεσταλμένο και ομπρέλα, έξω απο το ελληνικό προξενείο στον Παναμά, στην ομογένεια του Παναμα και αλλού και θα μετέδιδαν εξελίξεις.

Μικρογραφία

Θυμάστε λαλίστατους υπουργούς που έκαναν συμφωνίες με εθνικούς εργολάβους και άλλους;

Οι εργολάβοι, Μπομπολαίοι, Μαρινόπουλος και τόσοι άλλοι βρέθηκαν στους φορολογικούς παραδεισους και σιγά-σιγά και ανεξήγητα άφησαν να χαθούν οι εταιρείες κολοσσοί, με τις οποίες διαφέντευαν την Ελλάδα;

Γιατί τις άφησαν να φύγουν μέσα απο τα χέρια τους;
Μήπως για να μην αποκαλυφθουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι και τραπεζίτες που ήταν συγκοινωνούντα δοχεία;

Μήπως γιαυτό δεν ερευνώνται και οι φορολογικοί παράδεισοι και γιαυτό δεν πάνε εκεί δημοσιογραφικές αποστολές;

Ποιός στην Ελλάδα γνωρίζει τον βραβευθέντα πριν λίγο καιρό με Πούλιτζερ δημοσιογραφίας Ρόουαν Φάροου;

Είναι γυιός της διάσημης ηθοποιού Μια Φάροου και βραβεύτηκε γιατί από το πουθενά έβγαλε στα μανταλάκια τον πανίσχυρο επιχειρηματία του Χόλυγουντ Ουάϊνσταϊν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Μικρογραφία

Θα μπορούσε να μην το κάνει και μέσω της μητέρας του να χρυσοπληρωθεί και να είναι όλοι βασιλιάδες του Χόλυγουντ.

Ο ίδιος ο Τράμπ θα έχει προβλήματα τέτοιας φύσης, αφού καιο δικηγόρος του αναγκάζεται να μιλήσει.

Ο ιδιοκτήτης του πανίσχυρου καναλιού CBS στριμώχνεται και παραπέμπεται τις επόμενες ημέρες στην έξοδο και στη Δικαιοσύνη, γιατί μετέτρεψε το κανάλι σε ...ελληνικό κανάλι, δηλαδή κανάλι με κανόνα την σεξουαλική όχι απλά παρενόχληση, αλλά εκμετάλλευση...

Στην Ελλάδα μια καθηγήτρια κόρη πανίσχυρου Υπουργού αντάλλασσε γραπτά μηνύματα με 14-15χρονη μαθήτριά της. Η γλώσσα μεταξύ ερωτισμού και πορνογραφίας.

Χρειάστηκαν 10 χρόνια αγώνα απο την οικογένεια να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου. Και εκεί οι τρεις δικαστές και δύο ένορκοι την αθώωσαν στη βάση "δεν υπήρχε τίποτα το ερωτικό"!!!

Ούτε λέξη απο κανένα ελληνικό κανάλι...

Σε αυτό τον φαύλο κύκλο ο Νίκος  Νικολόπουλος κάνει δυο παρεμβάσεις σοβαρές.

Μικρογραφία

Με μια ερώτησή του ζητεί πληροφορίες για τον τραπεζίτη που βρίσκεται με 9 εκατομμύρια δολάρια στον Παναμά, την ώρα που πετσοκόβει μικροποσά απο πολίτες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Με μια δεύτερη  ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς θέτει ερωτήματα για τους εμπρησμούς των δασών, για την υποκρισία των αναδασώσεων(θυμάστε υποσχέσεις Λαλιώτη-Σουφλιά;) για τα έργα και τις ημέρες του ΣΚΑΙ στα βουνά  της Αττικής.

Διαβάστε τη και θα σας λυθούν οι απορίες:

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: «Έσκασε η βόμβα» των παρανομιών και χάθηκαν δεκάδες ζωές!

Η χώρα μας είναι η μόνη χωρίς Κτηματολόγιο. 
Είναι η μόνη χώρα στην οποία τα δάση καίγονται για να μετατραπούν σε οικόπεδα Μια απλή βόλτα στην πολύπαθη Πεντέλη είναι αρκετή για να διαπιστωθεί ότι από τις δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων που κάηκαν η Πολιτεία και ένας σταθμός που αυτοδιαφημίζεται ως κινητήριος μοχλός της σωτηρίας της Πεντέλης και μόνιμος αναδασωτής τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, έχουν αναδασώσει μερικά τετραγωνικά μέτρα, άντε μερικά στρέμματα.

Μην περιμένετε βέβαια να δείτε έστω λίγα τετραγωνικά μέτρα δάσους γιατί τα όποια φυτά έχουν τοποθετηθεί δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το μισό μέτρο ύψους και το καμένο βουνό και δείχνει και είναι εντελώς φαλακρό.

Έτσι εύκολα θα διακρίνετε τις βίλες που χτίζονται κάθε μέρα από το 1985 και εντεύθεν και ήδη οικοπεδοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος των καμένων.

Στο έγκλημα αυτό υπάρχουν δράστες και συνεργοί των δραστών.

Μικρογραφία

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 25ης Ιουλίου 2018 αναφέρει ότι μόνο στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας προωθούνται αποχαρακτηρισμοί από δάση και ένταξη σε σχέδια κοντά στα εκατό χιλιάδες στρέμματα, αριθμός που αντιστοιχεί στις καμένες εκτάσεις. Στο ρεπορτάζ αναφέρονται λεπτομερώς και τα χιλιάδες άλλα στρέμματα που προωθούν προς τον ίδιο σκοπό και οι άλλοι Δήμοι από την Ανατολική Ακτή της Αττικής μέχρι τα Μέγαρα και την Σαλαμίνα.

Στην ίδια εφημερίδα ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Συνολάκης αποκαλύπτει ότι έχουν καταρτισθεί και σχέδια για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και πριν και μετά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς  και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού  οφείλουν να γνωρίζουν  τα σχέδια αυτά.

Άλλα γνωστά και έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης (REAL, NTOKOUMENTA.GR, ERT, DOCUMENTO) αναφέρονται σε εγκληματικές ενέργειες (εμπρηστικό σχέδιο) και ευθύνες για την εκδήλωση των πυρκαγιών σε Κινέτα και Μάτι, αλλά και τα αίτια της φρικτής δολοφονίας ανθρώπων και καταστροφής περιουσιών.

Τις μαρτυρίες για τα εγκλήματα αυτά προσφέρουν στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όπως π.χ. μεταξύ άλλων ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας, η Ειδική Γραμματέας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη  οι οποίοι είπαν μεταξύ άλλων σε δημόσιες καταγγελίες τους τα εξής:

Ο κ. ΛΕΚΚΑΣ: «Είναι δεδομένο ότι είχαμε να κάνουμε με ένα ακραίο φαινόμενο. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε και πώς από την άλλη πλευρά διαχρονικά έγιναν εγκληματικές ενέργειες και διαδικασίες σε ό,τι αφορά το στήσιμο των οικισμών μας, το στήσιμο των πόλεων, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μία Μάνδρα».

Μικρογραφία

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής κ. Λέκκας λέει πως «οι επιπτώσεις και στις κατοικίες και στις υποδομές είναι μεγάλες, αλλά εκείνο που δημιουργεί τεράστια ανησυχία σ' εμάς δεν είναι μόνο οι 1.500 κατασκευές που καταστράφηκαν, αυτές γίνονται με κάποιον τρόπο. Σ' εμάς η μεγάλη πρόκληση είναι να διερευνήσουμε γιατί τόσοι άνθρωποι χάθηκαν σε μια τόσο μικρή πυρκαγιά, γιατί ήταν μικρή η πυρκαγιά από άποψη διαστάσεων. Είναι 100 φορές μικρότερη από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην Ηλεία το 2007» 

ΕΓΚΛΗΜΑ : "Κατά μήκος της διαδρομής της πυρκαγιάς [...] ήταν οι δρόμοι οι πολεοδομικοί, ήταν η ανάπτυξη των σπιτιών. Το έγκλημα που υπάρχει στην περιοχή που επλήγη, ήταν ότι δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής, δεν υπήρχαν εγκάρσιοι δρόμοι παρά μόνο δρόμοι- παγίδες. Κατά μήκος των δρόμων υπήρχαν αδιέξοδα, είτε στην ακτογραμμή, είτε σε άλλα σημεία και αυτό εγκλώβισε ουσιαστικά τους κατοίκους και είχαμε όλα αυτά τα θύματα"

Η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη:

«Δυστυχώς το κράτος είναι 'λαδωμένο', όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες δυστυχώς. Εγώ το 1992, εάν είχα υποχωρήσει και είχα βάλει τη γραμμή λίγο πιο εκεί για να εντάξω κάποια 'φιλέτα', θα ήμουν τώρα με περιουσία. Αυτό γινόταν, θα πάρεις οικόπεδο και θα μοσχοπουλήσεις, βάλε τη γραμμή πιο εκεί, αυτές ήταν οι πιέσεις. Το έχω δεχτεί επανειλημμένα αυτό. Έκανα το γενικό πολεοδομικό Κηφισιάς και δέχθηκα αντίστοιχες οι πιέσεις. Κάποιοι κρατούσαν Θερμοπύλες κάποιοι δεν το έκαναν, κάποιοι άρχισαν να ξεχειλώνουν τα πράγματα και μετά άρχισαν οι νόμοι να ξεχειλώνουν, παράθυρα και πόρτες για να μπορεί ο καθένας το αυθαίρετο του να το νομιμοποιήσει. Αυτό γίνεται συνέχεια, ποτέ δεν υπήρξε πολιτική βούληση. Ποτέ δεν θα υπάρξει, όσο το σύστημα στηρίζεται στην ψηφοθηρία.» τόνισε η κα Καραβασίλη, αναφερόμενη στην εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Νέας Μάκρης, στον οποίο ανήκει διοικητικά και το Μάτι.

Μικρογραφία

«Ο δήμος της Νέας Μάκρης ήταν ένας από αυτούς τους δήμους που είχε ανάπτυξη από την εποχή του 80 – 90 και έπρεπε να μπουν κανόνες. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η νομοθεσία έδιναν ακριβώς αυτά που πρέπει να προβλέψει κανείς προκειμένου να εξασφαλίσει βιώσιμους οικισμούς, ασφαλείς οικισμούς. Ολοκληρώθηκε το γενικό πολεοδομικό περίπου το 1992, από εμένα την ίδια, σε μία περιοχή που κατάά 80% ήταν δασική, που σημαίνει ότι βάσει της νομοθεσίας δεν μπορούσαν να μπουν στο σχέδιο. Ένας από αυτούς ήταν και η περιοχή στο Μάτι, στα όρια δηλαδή με τον δήμο Ραφήνας” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραβασίλη.

"Αυτή η περιοχή δεν μπήκε ποτέ στο σχέδιο, παρά το γεγονός ότι μετά το 1992 ακολούθησαν και πολεοδομικές μελέτες, έγιναν αρκετές τροποποιήσεις στον σχεδιασμό με στόχο να μπει στο σχέδιο και το υπόλοιπο κομμάτι. Με πιέσεις μεγάλων που είχαν συμφέροντα πάνω στη γη. Εγώ είχα δεχτεί απίστευτες πιέσεις για να βάλω στο σχέδιο κάτι που θα έπεφτε έτσι και αλλιώς από το ΣτΕ το οποίο ήταν ο τελικός νομοθέτης. Το Μάτι ανήκει στον δήμο Νέας Μάκρης, που σημαίνει ότι αυτό το κομμάτι δεν μπορούσε ποτέ να μπει στο σχέδιο. Ήταν στο γενικό πολεοδομικό ως προστατευόμενη περιοχή, δασική έκταση» συμπληρώνει.

«Από το 2006 – 2008 άρχισαν ξανά οι πιέσεις σε μία περιοχή που είχε ήδη οικοδομηθεί πάρα πολύ έντονα με τα γνωστά αυθαίρετα, ταυτόχρονα η οικοδόμηση είχε φτάσει μέχρι την παραλία έχοντας κλείσει είτε με κατοικίες, είτε με κέντρα, είτε με ξενοδοχεία την παραλία σε όλο το μήκος. Στην περιοχή στο Μάτι, που έγινε η τραγωδία, από ότι φαίνεται δεν υπήρχε καμία διέξοδος προς την παραλία γιατί είχαν γίνει μάντρες» τόνισε η πρώην Ειδική Γραμματέας. 

Μικρογραφία

Ταυτόσημες καταγγελίες έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό και  άλλοι κάτοικοι, στελέχη του κρατικού μηχανισμού εν ενεργεία και μη.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης φέρεται να διατηρεί "σκέψεις" ή άποψη ότι η περιοχή που κάηκε και ήταν αμιγώς δάσος κατά τα προαναφερόμενα δεν πρέπει να αναδασωθεί, ενθαρρύνοντας τους καταπατητές.

Στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007 το εμπρηστικό σχέδιο θεωρείται δεδομένο και οι ποινές που επιβλήθηκαν σε Νομάρχη, Δήμαρχο και άλλα στελέχη ήταν  225 χρόνια κάθειρξης. Και τότε ,όπως και τώρα συγκεντρώθηκαν χρήματα και υλικά και θεωρείται δεδομένο ότι μέρος τους δεν έφτασε στον προορισμό του με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα για "πλιάτσικο".

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1. Έχετε διατάξει έρευνα για τα πέρα απο κάθε αμφιβολία τελεσθέντα κακουργήματα, κατά τα προαναφερόμενα στοιχεία και μαρτυρίες;

2. Θα αναδασωθούν οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν;

3. Υπήρξε έστω και μιας ημέρας φυλάκιση από τα 225 χρόνια κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους υπεύθυνους της καταστροφής του 2007;

4.Πόσες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην Αττική και μέχρι τον Ισθμό από το 1985 και εντεύθεν και πόση είναι ακριβώς η έκταση των  αναδασώσεων από την Πολιτεία και τον προαναφερόμενο και αυτοδιαφημιζόμενο για το έργο αυτό, σταθμό;

5. Πότε και με ποιά διαδικασία νομιμότητας δημιουργήθηκαν οι οικισμοί Καλλιτεχνούπολη, Διώνη, Νέος Βουτζάς;

6.Υπήρξε αλληλογραφία επίσημη μεταξύ υπουργείων και Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας  για συγκεκριμένα  μέτρα αντιμετώπισης πυρκαγιάς;

7. Υπάρχει η δυνατότητα απαλλοτρίωσης τμημάτων των ιδιωτικών οικοπέδων στις παραλίες για να εξασφαλίζεται πρόσβαση των κοινοτήτων σε περίπτωση κινδύνου ή είναι αντισυνταγματική προσβολή του δικαιώματος στην ιδιοκτησία;

8. Γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης;

9. Γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών;

10. Γιατί οι αρμόδιοι ενώ είδαν χάρτες επικινδυνότητας και πρόβλεψη για 9 μποφόρ, δεν ενίσχυσαν τα μόνιμα σημεία πυρασφάλειας;

11. Τι έγινε τους προηγούμενους μήνες στο τομέα της πρόσληψης;

12. Ήταν επανδρωμένα τα πυροφυλάκια;

13. Υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες; Έπρεπε να υπάρχουν; Ποιος έχει την ευθύνη αν δεν υπήρξαν;

14. Η Πυροσβεστική μιλάει για τραγικές ελλείψεις υλικών, ισχύει;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Γιάννης Ντάσκας